רדיאטור מושחת: פסטת רדיאטורי עשירה ברוטב שמנת עם בטטות

מנת פסטה מושלמת למי שאינו חובב פטריות ועגבניות או פשוט רוצה לגוון את הרטבים הרגילים. וזה בסדר אם אתם לא מוצאים את הצורה המדויקת - כל פסטה קצרה תתאים

שפרה נחום

|

07.11.19 | 08:07

קרמית, נימוחה ומפנקת - פסטה ברוטב שמנת ובטטה (צילום: שפרה נחום)
קרמית, נימוחה ומפנקת - פסטה ברוטב שמנת ובטטה (צילום: שפרה נחום)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 בטטה גדולה, קלופה ופרוסה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
  • 70 גרם פרמזן, מגורד + פרמזן לעיטור
  • 500 גרם פסטה מסוג רדיאטורי או פסטה קצרה שמעדיפים
  • עלי טימין טריים, לעיטור

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את הבטטה בתבנית, יוצקים את השמן ומוסיפים את המלח, מערבבים עד לציפוי אחיד, משטחים לשכבה אחידה ואופים במרכז התנור כחצי שעה, עד לריכוך. מוציאים ושומרים בצד.
  3. יוצקים לסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את השום ואת אבקת המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב מגיע לסף רתיחה מוסיפים את הפרמזן, מערבבים ומוסיפים את קוביות הבטטה (אפשר לשמור בצד חופן, לקישוט). מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם הרוטב המוכן. מעבירים לקערת הגשה, מעטרים בפרמזן מגורד, קוביות בטטה ששמרנו בצד ובעלי טימין טריים.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק

 

    מחפשים קינוח קטן לסיים את הארוחה? נסו עוגיות סחלב

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג