תבשיל ביתי ספוג טעמים - מקלובה טבעונית (צילום: דינה משה)
המרכיבים
לאורז
- 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית כורכום טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 חבילת שמיר טרי, קצוץ
לתחתית
- 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
- 1 כוס שעועית מש, שטופה
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ גס
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית כורכום, טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 כפית גדושה מלח גס
אופן הכנה
- האורז: משרים את האורז ב-3 כוסות מים למשך כחצי שעה. מעבירים לסיר (עם מי ההשרייה), מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
- התחתית: משרים את העדשים ואת המש כרבע שעה במים, בנפרד. מסננים, מבשלים בנפרד עד לריכוך ומסננים.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הצ'ילי, הכורכום, הפלפל השחור ואת תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים כשתי דקות. מורידים מן האש.
- מוסיפים את העדשים, המש ואת המלח, מערבבים ומשטחים בתבנית. משטחים מעל את האורז בשכבה אחידה. יוצקים כ-1/4 כוס מים, מכסים ואופים בתחתית התנור כ-4 שעות.
- הופכים בזהירות על מגש עגול ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"
עד שהמקלובה תהיה מוכנה, נסו את מחמוסה: חביתה עיראקית