עולם הפוך: מקלובה טבעונית עם שעועית מאש ועדשים במקום בשר

הדברים השווים באמת דורשים עבודה, אבל זה לא אומר שאתם הם אלה שחייבים לעשות אותה: השקיעו כמה דקות בהכנת המרכיבים ואז האצילו סמכויות לתנור

דינה משה

|

06.11.19 | 08:37

תבשיל ביתי ספוג טעמים - מקלובה טבעונית (צילום: דינה משה)
תבשיל ביתי ספוג טעמים - מקלובה טבעונית (צילום: דינה משה)
 

המרכיבים

 

לאורז

  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 חבילת שמיר טרי, קצוץ

 

לתחתית

  • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
  • 1 כוס שעועית מש, שטופה
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ גס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 כפית גדושה מלח גס

 

אופן הכנה

  1. האורז: משרים את האורז ב-3 כוסות מים למשך כחצי שעה. מעבירים לסיר (עם מי ההשרייה), מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
  2. התחתית: משרים את העדשים ואת המש כרבע שעה במים, בנפרד. מסננים, מבשלים בנפרד עד לריכוך ומסננים.
  3. מחממים את התנור ל-125 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
  4. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הצ'ילי, הכורכום, הפלפל השחור ואת תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים כשתי דקות. מורידים מן האש.
  5. מוסיפים את העדשים, המש ואת המלח, מערבבים ומשטחים בתבנית. משטחים מעל את האורז בשכבה אחידה. יוצקים כ-1/4 כוס מים, מכסים ואופים בתחתית התנור כ-4 שעות.
  6. הופכים בזהירות על מגש עגול ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

 

    עד שהמקלובה תהיה מוכנה, נסו את מחמוסה: חביתה עיראקית

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד