מי שם תפוח בציר הירקות שלי? שני מרקים הודיים של רינה פושקרנה

לפעמים צריך לרענן את ארסנל המתכונים וגם להעז לנסות משהו חדש, לכו תדעו אולי המתכון הזה יהפוך למנת הבית החדשה שלכם: מרק עגבניות וגזר ומרק עדשים מתובל

רינה פושקרנה

|

04.11.19 | 08:44

מרק עגבניות וגזר (צילום: יפית בשבקין)
מרק עגבניות וגזר (צילום: יפית בשבקין)
מוליגטוני - מרק עדשים מתובל (צילום: יפית בשבקין)
מוליגטוני - מרק עדשים מתובל (צילום: יפית בשבקין)

מרק  עגבניות וגזר

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

לציר הירקות

  • 2 בצלים, קלופים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים, קלופים
  • 2 כף ג'ינג'ר טרי, כתוש
  • 8 גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 2 ליטר מים

 

למרק

  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות שום כתוש
  • 100 גרם קמח לבן
  • 1 ק"ג עגבניות טריות, מרוסקות
  • 4 גזרים, מבושלים ומרוסקים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף סוכר

 

לעיטור

  • קרם פרש
  • כוסברה טרייה קצוצה
  • קרוטונים

 

אופן הכנה

  1. ציר הירקות: שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים כחצי שעה. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל חם בצד.
  2. המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב עד להשחמה.
  3. מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כשתי דקות, תוך כדי ערבוב. יש לשים לב שלא נוצרים גושים בקמח.
  4. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הגזר ומבשלים 2 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את ציר הירקות ששמרנו בצד.
  7. מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מערבבים ובודקים כי המרק מגיע למידת הסמיכות הרצויה.
  8. מגישים עם כוסברה טרייה, קרם פרש וקרוטונים.

 

מוליגטוני - מרק עדשים

 

מרכיבים

8-7 מנות

 

לציר הירקות

  • 2 ליטר מים
  • 2 בצלים, קלופים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים
  • 1/2 כרובית
  • 2 תפוחים
  • 6 עלי דפנה
  • 2 מקלות קינמון
  • 8 תרמילי הל
  • 6 גרגרי פלפל שחור

 

למרק

  • 250 גרם עדשים צהובות
  • 1/2 כפית כורכום, טחון
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית פלפל לבן טחון
  • 8 כפות שמן
  • 2 כפות שום כתוש
  • 150 גרם קמח חומוס
  • 25 גרם קמח קוקוס

 

להגשה

  • פלח לימון
  • כוסברה טרייה קצוצה
  • אורז לבן מבושל

 

אופן הכנה

  1. ציר הירקות: מבשלים יחד את כל המרכיבים כחצי שעה מוציאים את התבלינים השלמים וזורקים אותם. מפרידים בין הציר לבין הירקות. 
  2. המרק: מבשלים את העדשים, הכורכום, מיץ הלימון, המלח, הסוכר והפלפל במעט מציר הירקות, עד שהעדשים מוכנות.
  3. טוחנים את העדשים יחד עם הירקות המבושלים מהצירף עד לקבלת מחית חלקה ושומרים בצד.
  4. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום ואת קמח החומוס ומטגנים כשתי דקות עד להשחמה.
  5. מוסיפים את קמח הקוקוס וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את המחית, מערבבים ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את שאר הציר בהדרגה, עד למידת הסמיכות הרצויה. מערבבים ומבשלים כמה דקות נוספות.
  7. מגישים עם כוסברה טרייה קצוצה, פלח לימון ואורז לבן מבושל.

 

רינה פושקרנה היא שפית ומייסדת רשת מסעדות טנדורי

 

    עוד עשרות מרקים שיעשו לכם מצב רוח חורפי

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג