
מרק עגבניות וגזר (צילום: יפית בשבקין)

מוליגטוני - מרק עדשים מתובל (צילום: יפית בשבקין)
מרק עגבניות וגזר
מרכיבים
8-6 מנות
לציר הירקות
- 2 בצלים, קלופים
- 2 גבעולי סלרי
- 2 גזרים, קלופים
- 2 כף ג'ינג'ר טרי, כתוש
- 8 גרגרי פלפל שחור
- 2 עלי דפנה
- 2 ליטר מים
למרק
- 4 כפות שמן
- 2 כפות שום כתוש
- 100 גרם קמח לבן
- 1 ק"ג עגבניות טריות, מרוסקות
- 4 גזרים, מבושלים ומרוסקים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כף סוכר
לעיטור
- קרם פרש
- כוסברה טרייה קצוצה
- קרוטונים
אופן הכנה
- ציר הירקות: שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים כחצי שעה. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל חם בצד.
- המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב עד להשחמה.
- מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כשתי דקות, תוך כדי ערבוב. יש לשים לב שלא נוצרים גושים בקמח.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הגזר ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את ציר הירקות ששמרנו בצד.
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מערבבים ובודקים כי המרק מגיע למידת הסמיכות הרצויה.
- מגישים עם כוסברה טרייה, קרם פרש וקרוטונים.
מוליגטוני - מרק עדשים
מרכיבים
8-7 מנות
לציר הירקות
- 2 ליטר מים
- 2 בצלים, קלופים
- 2 גבעולי סלרי
- 2 גזרים
- 1/2 כרובית
- 2 תפוחים
- 6 עלי דפנה
- 2 מקלות קינמון
- 8 תרמילי הל
- 6 גרגרי פלפל שחור
למרק
- 250 גרם עדשים צהובות
- 1/2 כפית כורכום, טחון
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מלח
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית פלפל לבן טחון
- 8 כפות שמן
- 2 כפות שום כתוש
- 150 גרם קמח חומוס
- 25 גרם קמח קוקוס
להגשה
- פלח לימון
- כוסברה טרייה קצוצה
- אורז לבן מבושל
אופן הכנה
- ציר הירקות: מבשלים יחד את כל המרכיבים כחצי שעה מוציאים את התבלינים השלמים וזורקים אותם. מפרידים בין הציר לבין הירקות.
- המרק: מבשלים את העדשים, הכורכום, מיץ הלימון, המלח, הסוכר והפלפל במעט מציר הירקות, עד שהעדשים מוכנות.
- טוחנים את העדשים יחד עם הירקות המבושלים מהצירף עד לקבלת מחית חלקה ושומרים בצד.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום ואת קמח החומוס ומטגנים כשתי דקות עד להשחמה.
- מוסיפים את קמח הקוקוס וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את המחית, מערבבים ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את שאר הציר בהדרגה, עד למידת הסמיכות הרצויה. מערבבים ומבשלים כמה דקות נוספות.
- מגישים עם כוסברה טרייה קצוצה, פלח לימון ואורז לבן מבושל.
רינה פושקרנה היא שפית ומייסדת רשת מסעדות טנדורי

עוד עשרות מרקים שיעשו לכם מצב רוח חורפי