תתחילו לשנן: ביוטי-טק, דיטוקס וסקיפ קייר. מילון היופי העדכני

עם כל הכבוד לבוטוליניום טוקסין וחומצה היאלורונית, שנת 2020 הקרבה ובאה מחכה לנו עם ארסנל מילים חדשות בתחום הביוטי, שכדאי שנתחיל להבין

איך היברידי קשור לעולם הביוטי? הקץ לבלבול - מילון היופי החדש   (צילום: shutterstock)
איך היברידי קשור לעולם הביוטי? הקץ לבלבול - מילון היופי החדש (צילום: shutterstock)

מ-א' ועד ת' - קבלו את מילון היופי השלם לשנה הקרובה:

 

אמפולות

מתוך השאיפה לקרב בין עולם הרפואה לעולם הקוסמטיקה, השנה יגיעו מוצרי הטיפוח למדף שלנו כשהם ארוזים באמפולות.

היתרון, מעבר לבידול והמגניבות, טמון בשמירה על עוצמת הרכיבים וטריותם עד לרגע הפתיחה.

 

ביוטי־טק

שילוב טכנולוגיות מתקדמות בתחום הביוטי כבר מאפשר לאפליקציות לסרוק את העור שלנו אפילו מהבית ולקבל תוצאות בזמן אמת על מצבו הנוכחי והעתידי. יותר ויותר טכנולוגיות אינטראקטיביות יקבלו את פנינו בנישת האיפור בעמדת המכירה, כמו מראות תלת־ממד שסורקות את הפנים ומתאימות מייק־אפ, צלליות ושפתונים (הן כבר פופולריות מאוד בסין). הן יאפשרו לצרכנית לראות את עצמה עם כל תסרוקת וגון שיער חדש, רגע לפני שמעצב השיער מתחיל לעבוד.

 

 

גורמה

המודעות העולה לרכיבים טבעיים ושילובם בעולם הטיפוח, מחזירה לא מעט אנשים (כולל יוטיוברים, כמו מישל פאן), למטבח הביתי, שם הם מייצרים מעדני גורמה שגם עור הפנים יכול ליהנות מהם. בהתאמה, גם חברות קוסמטיקה וטואלטיקה מכניסות יותר ויותר מרכיבים אכילים שמתחשק לערום אותם על הצלחת לפני השימוש.

 

דיטוקס

אחרי שהכרנו את הדיטוקס לגוף (להלן ניקוי רעלים בתהליכי דיאטה וחוקנים למיניהם), הגיע הזמן לעבור לעולמות תוכן חדשים, כמו עולם האופנה והקוסמטיקה. כך, למשל, קמפיין מאסיבי של ארגון גרינפיס מציב את שנת 2020 כיעד לחברות האופנה להוצאת רכיבים כימיקליים מסוכנים מהבגדים שלהן, ואילו בתעשיית היופי יותר ויותר חברות, גם כאלה שאינן אורגניות במהותן, מוציאות מרשימת הרכיבים שלהן חומרים "בעייתיים" ומכניסות במקומם רכיבים ידידותיים לגוף ולסביבה.

 

היברידי

הנה מילה שכיף לגלגל על הלשון. מה זה אומר, בעצם, כשזה מגיע לעולם הביוטי? מוצרים שמצליחים לחבר בין שני עולמות ולתת לצרכנית פתרונות מיטביים. לדוגמה, כבר קיימים על המדפים מוצרים, כמו מייק־אפ סרום, שמשלבים בין איפור לטיפוח ומסמנים את הטרנד. המגמה הזו עתידה ללכת ולהתחזק עם היילייטרים, שכוללים גם מקדמי הגנה או ויטמינים מטפחים ומייק־אפים שמכילים חומרי הבהרה ופפטידים.

 

שילוב בין איפור לטיפוח. מייק-אפ סרום של סופט טאץ'  (טאצ)
    שילוב בין איפור לטיפוח. מייק-אפ סרום של סופט טאץ' (טאצ)

     

    ווטרלס

    כדור הארץ מתחמם. זו עובדה. ולכן, באופן טבעי ובהתאמה מלאה, פוחתים גם מקורות המים שלנו. על מוצרי הקוסמטיקה שלנו המגמה הזו משפיעה באופן ישיר: מוצרים "ללא מים" כובשים לאיטם את המדפים, כמו דפי הפודרה, הברונזר והסומק של חברת מאי קוטור (כן! זה אומר להתאפר בעזרת דף!), או סדרת מוצרי השיער "ווטר לס" מבית פרוקטר אנד גמבל, ששמה מעיד על תכולתה.

     

    זריקות לווגינה

    התחום הווגינלי האסתטי עשה אאוטינג השנה בזכות, איך לא, הבנות לבית קרדשיאן שעשו טיפולי לייזר להחזרת וגינה ליושנה. והמגמה הזו, כצפוי, רק הולכת ומתפתחת. השלב הבא: זריקות שומן עצמי וחומצה היאלורונית לאזור שנותנות מענה כפול: גם שיפור תפקודיה של הווגינה (החל מצמצום דלקות בשתן ועד לשיפור בכאב בעת יחסי מין) וגם שיפור אסתטי כתוצאה מלידות קשות או השלכות של גיל המעבר.

     

    חומצות PHA

    עם כל הכבוד לחומצות אלפא הידרוקסיות (AHA), ששולטות בכל מה קשור לחידוש העור, מסתמן שיש ילדה חדשה בשכונה שמהווה אלטרנטיבה לא רעה. הדור החדש של חומצות הפילינג הוא חומצות פולי הידרוקסיות (PHA) שמגיעות מקוריאה ומאפשרות גם לבעלות עור יבש ועדין לקום בבוקר עם עור חלק. איך זה קורה? המולקולות הרבה יותר גדולות, תהליך הספיגה איטי יותר ואז הטראומה לעור קטנה יותר.

     

     

    טיפולי פיקו

    טיפולי לייזר באסתטיקה מסייעים לנו במגוון תחומים, החל בהסרת שיער וכלה בהסרת צלקות. השלב הבא בעולם הזה הוא הפיקו־לייזר, שבמהירות גבוהה פי אלף מצליח להסיר כתמי פיגמנטציה ואפילו קעקועים.

     

    ישבן

    האאוטינג שעשתה משפחת קרדשיאן לאיבר האחורי במשך שנים ממשיך לתת את פירותיו, ואותם קרמים ומסכות למיצוק ולטיפול בצלוליט בישבן ממשיכים לצוץ מדי יום. במקביל, חברות אסתטיקה ישיקו השנה מכשירים ייעודיים לפירוק שומנים, הצרת היקפים וחיטוב האזור שבו לא זורחת השמש.

     

    כחול

    אחרי שנה שבה נפגשנו עם מוצרי טיפוח בשחור, הגיעה שעתו היפה של הגוון הכחול. הסיבה, אגב, נעוצה ברכיבים שיהפכו למשמעותיים, כמו אבקת מאצ'ה כחולה שנחשבת עשירה בנוגדי חמצון ואצות כחולות שמגבירות את הלחות בעור ומשוות לו גוון זוהר.

     

    ללא פילטרים

    החיים האמיתיים, אם נרצה או לא, חזקים יותר מהפילטור של האינסטגרם, ולראיה - מגמת הסטורי שרק צוברת תאוצה. איך זה קשור לעולם הביוטי? בשנה הקרובה נוכל לצפות בהרבה יותר נשים שמצטלמות גם ללא איפור או מכסות נקודתית רק את מה שבאמת מפריע להן (למשל בקונסילר בלבד). במקביל, התיוג instagram vs reallife# רק צובר תאוצה. 

     

    מיקרו ביום

    עכשיו, כשהעולם כבר מבין שיש בגוף חיידקים טובים וחיידקים רעים, המטרה היא "מיקרו ביום" - להגדיל את אוכלוסיית החיידקים הטובים על גבי העור ולהקטין את השפעת החיידקים המזיקים בעזרת שינוי היחס באחוזים. איך עושים את זה? בעזרת שילוב פרוביוטיקה (חיידקים טובים) במוצרי הטיפוח. תזכרו את צמד המילים החשוב הזה.

     

    מי הכניס מיקרו ביום לסרום שלי? דרמלוג'יקה
      מי הכניס מיקרו ביום לסרום שלי? דרמלוג'יקה

       

      ניו נייטשר

      "הטבעי החדש", מונח שמסביר כיצד מוצרים טבעיים הופכים ליעילים במידה רבה יותר בעזרת ביו־טכנולוגיה מתקדמת. בעקבות המחסור במים הצמחים גם הם מתכלים ולכן הכימאים עובדים במרץ על מיצוי כל חלקי הצמח. לכן, אם בעבר התמציות בתכשיר ספציפי הגיעו רק מעלי כותרת של צמח מסוים, היום, בעזרת מחקרים וטכנולוגיות מתקדמות, מפיקים רכיבים גם מהגבעול שלו וחלקים נוספים, למיצוי מרבי. 

       

      סקיפ קייר

      מה זה אומר? דילוג על שלבי טיפוח ויחד עם זאת השגת תוצאה שנראית טוב. הרעיון הוא להתמקד בדיוק במוצרים שהעור שלך זקוק להם ולא גרם יותר, עם דגש על פילינגים בשלב הניקוי שיוצרים עור חלק, סרומים בשלב הטיפוח שהם מרוכזים יותר ומתאימים בטקסטורה למזג האוויר בארצנו, ומייק־אפים שמשווים לעור מראה אחיד. 

       

      עשי זאת בעצמך

      שיטת Spa At Home תהפוך בשנה הקרובה לסיסמה מובילה, ולשם כך כל חובבת ביוטי תתאבזר בעזרים הטכניים המתאימים, החל ברולרים עם מחטים קטנות לטיפול בקמטוטים, דרך מסכות עם אורות לד המצמצמות את הקמטוטים בצדי העיניים וכלה במכשור חשמלי מבוסס טכנולוגיות כמו אינפרה אדום לטיפולי אנטי־אייג'ינג לפנים. 

       

      מכשיר אנטי-אייג'ינג ביתי על בסיס פוטותרפיה, nuna
        מכשיר אנטי-אייג'ינג ביתי על בסיס פוטותרפיה, nuna

         

        PRP

        הפירוש המילולי של PRP הוא "פלזמה עשירה בפלזמה" - מן המטופלת נלקחת דגימת דם המועברת למכשיר צנטריפוגה, שמפריד את מרכיבי הדם השונים, כולל את הפלזמה המועשרת בטסיות הדם, והיא מוזרקת לאן שצריך כדי לסייע לגוף. עד לא מזמן, השתמשו בטיפול זה בתחום הרפואה (ריפוי כאבי גב תחתון ודלקות גידים, למשל), ובאופן לא מפתיע עכשיו הוא מושאל לתחום האסתטיקה. טיפולי PRP מסייעים כיום בהצמחת שיער, בחידוש מרקם עור הפנים, תורמים להפחתת כהויות ושקעים מתחת לעיניים ועוזרים אפילו בטיפול באקנה. 

         

        צלילות

        מדובר בשם משפחה כוללני, אם תרצו, לתיוגים רבים שישפיעו על חיינו בקרוב, כמו CLEAR# ו־CLEAN#. בשנה הקרובה, הנטייה שלנו, הצרכניות, ובעקבותינו גם של חברות הקוסמטיקה, היא ל"פחות זה יותר", הן מבחינת מספר הרכיבים הכתובים על גבי האריזה (כדי שהלקוחה באמת תבין מה היא קונה) והן מבחינת הנראות של עור הפנים - כשהעדיפות היא לעור נקי וצלול, על גבול השקוף, שנראה בריא ובוהק מבפנים וגם מבחוץ. חפשו את ההאשטגים הללו באינסטוש ותבינו על מה אנחנו מדברות.

         

        קיימות

        המודעות הגוברת למצב הסביבה בעולם תשפיע השנה יותר מתמיד על תעשיית היופי: כדי לצמצם את צריכת הפלסטיק חברות יציעו אלטרנטיבות מגניבות, החל מאריזות ממוחזרות, דרך מכירת מילוי בלבד לקרם קיים (פרוקטר אנד גמבל הודיעו למשל שמאוקטובר הם ימכרו מילוי בלבד לקרם של OLAY), ואפילו ימכרו מוצרים ללא אריזה כלל, כמו בחנות המותג LUSH שנפתחה לפני כמה חודשים באנגליה. במקביל, תצורת המוצרים עצמם תהפוך למוצקה (כן, גם קרמים!) – מה שבהחלט מפחית את הצורך בפלסטיק בכל צורה שהיא.

         

        רטינול לייט

        הרטינול, כך טוענות לא מעט נשים, הוא כמו תרופת קסם לעור, אך רבות מאיתנו לא מסוגלות להתמודד עם הפעילות האגרסיבית שלו. לשם כך מגיע הרטינול לייט, חומר בשם באקצ'ויל (בתמונה), שמחד גיסא נותן תוצאות דומות מבחינת נראות הקמטים, ומאידך גיסא, אפשר למרוח אותו גם בשעות היום (ולהתאבזר במקדם הגנה). אופציה נוספת לצריכת רטינול לייט היא בעזרת שיטת מריחה חדשה שנכיר מקרוב בשנה הקרובה: מורחים קרם לחות, מעליו שכבת רטינול ומעליו עוד שכבת קרם לחות, ממש כמו כריך. היעילות של החומר איננה נפגמת והאפשרות להתמודד איתו רק גדלה.

         

        שונוּת

        השנתיים האחרונות הוכיחו לכולנו ששונות היא מבורכת - עיינו ערך דוגמניות פלאס סייז שכובשות מסלולים או דוגמניות עם פגמי עור שונים כמו וויני הארלו. בתחום הקוסמטיקה השונוּת תתבטא בפרסונליזציה - אפשרות להתאמה אישית לכל לקוחה, גם בחברות ה"מאס מרקט". ולראיה: חברת לנקום למשל התחילה להציע ברחבי העולם את "לה טיינט פרטיקולר", מייק־אפ בהתאמה אישית, שבעזרת נתונים שמשגר סורק כף יד למחשב ובעזרת תוכנת אלגוריתמים ייחודית, מצליח למצוא את הגוון המדויק שלך. כמו כן, בקליניק השיקו ממש לאחרונה קרמי לחות בהתאמה אישית - קרם בסיס שלתוכו מערבבים מבחנה פעילה המטפלת במה שהעור שלך זקוק לו באותו הרגע.

         

        שונות מבורכת, והתאמה אישית. וויני הארלו  (צילום: GettyimagesIL)
          שונות מבורכת, והתאמה אישית. וויני הארלו (צילום: GettyimagesIL)
           

           

          תורשה

          תחום הגנטיקה הופך בשנה הקרובה להיות כלי עזר מרכזי בפיתוח מוצרים מבוססי דנ"א. מה זה אומר בפועל? שחברות יציגו על גבי מוצרי טיפוח רשימת מרכיבים שאמורים להסתנכרן עם הקוד הגנטי של הצרכניות בעזרת דגימת רוק פשוטה. נשמע עתידני מדי? ובכן, זה כבר ממש מעבר לפינה.

           

          • בהכנת הכתבה סייעו נאוה רביד, יועצת בנושאי חדשנות ופיתוח מוצרים במדע היופי וליאת הלפרט פליסר, סמנכ"לית הדרכה בדרמלוג'יקה.

          • איפה משיגים? סקארה, רשת חנויות. קליניק, ברשתות הפארם, המשביר החדש לצרכן ואפריל. nuna, ברשת חנויות פרמייר. דרמלוג'יקה, אצל קוסמטיקאיות נבחרות. סופט טאץ' - ברשתות הפארם

             

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד