אהבה בתוך קופסה: עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי פקאן וקמח כוסמין

עוגיות שיבולת שועל הן מן המאפים הכי ביתיים שיש : כך תכינו בקלות מלאי לסופשבוע הקרוב ואל תשכחו לשבח את עצמכם על ההשקעה - רק היזהרו כי הן מתחסלות מהר

מירי צדוק

|

31.10.19 07:04

לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגיות שיבולת שועל מירי צדוק
לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגיות שיבולת שועל מירי צדוק (המיכל שמאחסן הכי הרבה אהבה: קופסת העוגיות)

מרכיבים

(כ-12 עוגיות)

 

  • 1/4 1 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 1 כוס קמח כוסמין לבן
  • 1/2 כוס סוכר קנים או סוכר חום
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצאי אגוזי פקאן, לקישוט

 

אופן הכנה

  1. מחוממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. טוחנים את שיבולת השועל עד שנשארות מעט מאוד חתיכות שלמות. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את הקמח, הסוכר, האגוזים ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים, השמן והווניל ומערבבים עד לאיחוד.
  5. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מהתערובת. ומניחים אותם בתבנית. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להשתמש בכף. חשוב לרווח בין העוגיות.
  6. נועצים במרכז כל עוגייה חצי אגוז פקאן ואופים כ-20 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט בקצוות.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

גרסה נוספת של עוגיות שיבולת שועל, הפעם עם קוקוס

 

צילום: מירי צדוק
לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוגיות קוואקר טבעוניות עוגיות שיבולת שועל טבעוניות (צילום: מירי צדוק)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד