
המיכל שמאחסן הכי הרבה אהבה: קופסת העוגיות (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
(כ-12 עוגיות)
- 1/4 1 כוסות שיבולת שועל עבה
- 1 כוס קמח כוסמין לבן
- 1/2 כוס סוכר קנים או סוכר חום
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
- 1 כפית תמצית וניל
- חצאי אגוזי פקאן, לקישוט
אופן הכנה
- מחוממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טוחנים את שיבולת השועל עד שנשארות מעט מאוד חתיכות שלמות. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הקמח, הסוכר, האגוזים ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, השמן והווניל ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מהתערובת. ומניחים אותם בתבנית. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להשתמש בכף. חשוב לרווח בין העוגיות.
- נועצים במרכז כל עוגייה חצי אגוז פקאן ואופים כ-20 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט בקצוות.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

גרסה נוספת של עוגיות שיבולת שועל, הפעם עם קוקוס