מעשה בחמישה צבעים:
תבשיל ירקות בטריאקי

מצד אחד אנחנו אחרי החגים שהיו עמוסים באוכל כבד. מצד שני הערבים כבר קרירים וצריך משהו מחמם. אז מה אוכלים? מכינים תבשיל קליל מירקות שישביע ולא יעמיס

אפרת סיאצ'יפורסם: 30.10.19 07:26
תבשיל ירקות בטריאקי (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבשיל ירקות בטריאקי (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

(4 מנות)

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
  • 200 גרם פרחי ברוקולי, שטופים היטב
  • 1 גזר גדול, חתוך לחציי טבעות
  • 1/2 גמבה, חתוכה גס
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הפטריות, הברוקולי, הגזר והגמבה, מערבבים, מכסים ומבשלים 17-15 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מדי פעם. אם התבשיל מתייבש, מוסיפים כ-1/4 כוס מים.
  3. מוסיפים את הטריאקי, המלח והפלפל ומערבבים עד לציפוי. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים שוב ומבשלים כדקה נוספת. מסירים מהאש ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...