הזוכים בחממת האופנה של מפעל הפיס ל-2019: הכירו את המעצבים

שישה מותגים נבחרו להשתתף במחזור החמישי של פרויקט התמיכה במעצבים צעירים, הכולל מענק של עד 120 אלף שקל והשתתפות בשבוע האופנה. פרסום ראשון

איתי יעקב

|

27.10.19 12:08

אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 אהרון גניש
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 אהרון גניש (פרויקט הגמר של אהרון ישראל גניש בויצו חיפה)
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 נדיר שושני
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 נדיר שושני (יעל רייך בעיצוב של נדיר שושני)
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 אריאל טולדנו
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 אריאל טולדנו (מאחורי הקלעים בתצוגה של אריאל טולדנו ב-2017)
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019
אופנה חממת מפעל הפיס לאופנה 2019 (הזוכים בחממת המעצבים של מפעל הפיס. מימין למעלה: אהרון ישראל גניש, דקלה עינת ואור איידלמן. למטה: אריאל טולדנו, נדיר שושני וניב קרן)

המחזור החמישי של חממת מפעל הפיס לאופנה, מהפרויקטים היוקרתיים למעצבים צעירים בישראל, מקבל לשורותיו שישה זוכים חדשים. מתוך 16 מעצבים שהגיעו לשלב הסופי, נבחרו אהרון ישראל גניש, בוגר ויצו חיפה, שהציג אשתקד את אחד מפרויקטי הגמר השאפתניים והטובים מקרב בוגרי בתי הספר לאופנה בארץ; אור איידלמן, בוגר המחלקה לאופנה בשנקר וזוכה פרס פיני לייטרסדורף לשנת 2017; מעצב שמלות הכלה והערב אריאל טולדנו; המעצבת דקלה עינת מהמותג KAV, שפועלת כבר משנת 2012; ניב קרן, בוגר המחלקה לאופנה בשנקר, שהתמחה בבית האופנה של ראף סימונס באנטוורפן ועבד כקניין בפקטורי 54; והמעצב האוטודידקט נדיר שושני, שסיפורו האישי המטלטל נחשף בראיון ל-Xnet שבו סיפר גם כי הגיש מועמדות לחממה.

 

צילום: אסף רביבו
פועלת מזה שבע שנים באופן עצמאי. עיצובים של דקלה עינת (צילום: אסף רביבו)

 

בין חברי הוועדה האמנותית השנה היו הארט דירקטור שגיב גלעם, האמן וראש המחלקה לצילום בבצלאל דוד עדיקא, והיועצת העסקית מיכל צ'יטיאט. כל אחד מהזוכים יקבל מענק כספי בסך של עד 120 אלף שקל לעיצוב קולקציה ולהצגתה בשבוע האופנה של תל אביב, לצד ליווי מקצועי ועסקי.

  

צילום: טל שחר
עיצוב של נדיר שושני (צילום: טל שחר)

 

מאז נוסדה חממת מפעל הפיס לאופנה בשנת 2015 זכו לתמיכה מעצבים צעירים בולטים כמו הד מיינר, אלירן נרגסי, גל שנפלד, המותג הולילנד של בני הזוג ענת משולם ודור חן, טלי קושניר ושחר אבנט. כמו בשנים קודמות, גם הפעם יציגו הזוכים במסגרת תצוגת Upcoming Designers שתתקיים בשבוע האופנה המתוכנן למרץ 2020.

 

צילום: אלון פרס, ענבל מרמרי, אורית פניני
תצוגות של חממת מפעל הפיס לאופנה בשנים קודמות (צילום: אלון פרס, ענבל מרמרי, אורית פניני)

 

רשימת המעצבים שנבחרו השנה מציגה חבורה אקלקטית ומסקרנת, עם שמות ותיקים יותר בתחום, כמו דקלה עינת שפועלת מזה שבע שנים באופן עצמאי או המעצב אריאל טולדנו שהציג ב-2017 תצוגה משותפת עם דרור קונטנטו בשבוע האופנה, לצד מעצבים שטרם יצרו קולקציה מסחרית אחת באופן עצמאי, כמו ניב קרן או אהרון ישראל גניש. חוסר ההומוגנית הזה ודאי יאפשר מגוון רחב של סגנונות וקולות במהלך התצוגה, אך גם עלול ליצור פערים בין מעצבים עם ניסיון בבניית קולקציה לבין מעצבים שזו קולקציית הביכורים שלהם.

 

צילום: אסף רביבו
עיצוב של ניב קרן (צילום: אסף רביבו)

 

"חממת מפעל הפיס לאופנה מאפשרת הפניית זרקור וסיוע לתחום שעד כה היה מיותם מתמיכה ממסדית, להבדיל מתחומים כמו תיאטרון, מחול או קולנוע, זאת לצד התמיכה המקצועית והכספית שהחממה מעניקה למעצבים", אומרת דולין מלניק, מנהלת אגף התרבות והאמנות במפעל הפיס, "תמיכה כספית בהפקת קולקציה זה רק שלב ראשון ובסיסי במהלך כולו. המטרה העיקרית היא להנחות את המעצבים ולסייע להם לבנות מותג עצמאי שיאפשר להם להישאר בתחום ולפרוח".

 

 

 

ומה הוביל את נדיר שושני לשנות את חייו?

צילום: טל שחר
אופנה נדיר שושני מעצב אופנה טרנסג'נדרים שמלות ערב (צילום: טל שחר)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד