אין מצב שתצליחו להתאפק עד צהרי יום שבת: חמין עוף ומקרוני

השלב הכי קשה במנה הזאת הוא האחרון, במהלכו עלול להתעורר רעב מציק שינסה לשכנע אתכם כי עוף לארוחת הבוקר הוא דווקא רעיון מוצלח, אבל אנחנו לא שופטים

לירז שדה

|

24.10.19 08:09

לשימוש הכתבה בלבד אוכל חמין מרקוני לירז שדה בראסרי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל חמין מרקוני לירז שדה בראסרי (הכי חורפי שיש: חמין מקרוני)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 4 כפות שמן
  • 4 כרעיים, מחולקות
  • 4 שוקיים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים עבה
  • חבילת מקרוני עבה מבושל ומסונן לפי ההוראות היצרן
  • 6-5 ביצים קשות

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר המתאים לתנור.
  2. שמים בקערה את חלקי העוף ואת השום, הפפריקה, המלח והפלפל, מערבבים עד לציפוי ומטגנים בסיר כ-3 דקות מכל צד, עד לסגירה קלה של העוף. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  4. מתבלים את פרוסות תפוחי האדמה במלח והפלפל ומסדרים אותן בתחתית הסיר.
  5. מניחים מעל תפוחי האדמה מחצית מכמות המקרוני המבושל.
  6. מסדרים את חלקי העוף והביצים המבושלות מעל המקרוני ומכסים במחצית המקרוני השנייה.
  7. סוגרים את הסיר היטב ואופים בתנור במשך הלילה או לפחות 6 שעות.

 

המתכון באדיבות לירז שדה, מסעדת בראסרי עין כרם

 

עוד מתכון שיעשה לכם נעים בערב קריר

 

צילום: בראסרי עין כרם
לשימוש הכתבה בלבד אוכל תפוחי אדמה ממולאים (צילום: בראסרי עין כרם)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד