מי צריך עיקרית? סלט ותוספת שעומדים כארוחה בפני עצמם (צילום: ילנה ויינברג)
תפוחי אדמה פריכים בתיבול שום-שמיר
מרכיבים
4 מנות
- 800 גרם תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב
- 50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 1/2 חבילת שמיר טרי, קצוצה דק
אופן הכנה
- פורסים את תפוחי האדמה עם הקליפה כך שהעובי שלהם אינו עולה על אצבע (חוצים או פורסים לרבעים), מניחים בסיר, מוזגים מים קרים ומוסיפים מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות או עד שהם כמעט מוכנים. מכבים את האש ומסננים היטב.
- מחממים את החמאה במחבת גדולה עד תחתית עבה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומערבבים. מטגנים עד אש בינונית, כרבע שעה או עד שיש קרום פריך ושחום מכל הצדדים.
- כדקה לפני שמכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומערבבים עד לפיזור. מכבים את האש ומגישים.
סלט עשבי תיבול עם שום
מרכיבים
4 מנות
- 1 חבילה של פטרוזיליה טרייה
- 1/2 חבילת שמיר טרי
- 5-4 יחידות בצל ירוק
- 2 עגבניות בשלות
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 2 כפות חומץ עדין
- 6-4 כפות שמן שאוהבים
אופן הכנה
- שוטפים ומייבשים היטב את עשבי התיבול (הפטרוזיליה, השמיר והבצל) וקוצצים אותם דק. מניחים בקערה.
- פורסים את העגבניה לקוביות ומוסיפים לקערה, יחד עם יתר המרכיבים. מערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג תוכלו למצוא בבלוג שלה
עוד סלט טעים שתרצו לנסות - עם צנוניות ומלפפונים