בני זוג שמתגוררים באחד מיישובי עמק חפר הגיעו לגיל הפנסיה והחליטו להגשים לעצמם חלום ישן ולרכוש דירת מפלט קטנה בתל אביב, כזו שתשמש אותם בסופי שבוע, בחגים ובחופשות. את הדירה, בגודל 50 מ"ר ברחוב בן יהודה, בחרו בין היתר כי היא נמצאת במרחק כמה דקות הליכה מחוף הים.
השניים פנו למעצבת הפנים דנה ברוזה מסטודיו Danka Design שתעצב עבורם את הקן האינטימי שלהם בעיר. "בני הזוג אהבו את התכנון המקורי של הדירה ולא רצו להיכנס לשיפוץ גדול מדי, כך שכל החללים נשארו במיקומם המקורי", מספרת ברוזה. "השינוי המרכזי בתכנון היה שבירת הקיר שהפריד בין הסלון לבין המטבח, שהיה סגור כחדר נפרד, ויצירת חלל משותף פתוח. המטבח עצמו, כמו גם חדר הרחצה, תוכנן מחדש מהיסוד".
נוסף על אתגר הגודל, התמודדה המעצבת גם עם הצורך לשלב בדירה האורבנית המודרנית פריטים מהאוסף המרשים שרכשו בני הזוג במזרח הרחוק לאורך שנים. בין הפריטים שביקשו בני הזוג להביא לדירה היו ספסל נדוניה אינדונזי, תמונות, כלוב ציפורים, פסל נזיר בורמזי, מתלה בד, שולחן סלון מהודו ועוד. אגב, מדובר בחלק קטן מהאוסף המדהים שליקטו השניים במסעותיהם הרבים.
"בניגוד לרוב הפרויקטים שבהם אני מתלווה ללקוחות לרכישות עבור הדירה החדשה, בפרויקט הזה חלק גדול מהעבודה שלי היה לברור את הפריטים הנכונים מתוך האוסף הקיים ולשלב אותם בעיצוב החדש", מסבירה ברוזה. "האתגר היה מציאת האיזון הנכון, כך שמצד אחד החלל ירגיש נקי, מאוורר ועכשווי, ומצד שני יספר את סיפור מסעותיהם של בני הזוג ותהיה בו תחושת עניין ואופי ייחודי".
הדירה כולה רוצפה בפרקט עץ אלון טבעי, למעט החללים הרטובים, שרוצפו באריחי בטון ירקרקים. דלת ההזזה המסיבית שהפרידה בין הסלון למרפסת הפתוחה הוחלפה בדלת כפולה מפרופיל ברזל בלגי דק ועדין, למראה קליל ואורבני. דלת דומה משמשת להפרדה בין המטבח לבין חדר השירות בדירה.
המטבח הותאם בממדיו לשהות קצרה יחסית. המקרר קטן, אבל המעצבת הקפידה לכלול די מקומות אחסון עבור מכשירי החשמל, הגאדג'טים והכלים הנחוצים לבישול ולאירוח. ארונות המטבח בעלי המראה הנקי נצבעו בגוון מרווה ירקרק בהיר, שמתכתב עם סקאלת הצבעים המאפיינת את הדירה כולה (שחור, לבן, אפור, עץ וירוק בהיר).
"בגלל ממַדיה הצנועים של הדירה", מסבירה ברוזה, "חשוב כאן במיוחד לשמור על קו עיצובי אחיד שייצור הרמוניה ויסייע לזרימה בין החללים. כך, גם חדר הרחצה תוכנן מחדש עם מקלחון מרווח וגוונים תואמים".
ברוזה טיפלה גם במרפסת הארוכה והצרה הנמתחת לאורך הדירה ופונה לבניין שכן. כדי לספק לבני הזוג פרטיות היא תכננה מחיצה קלה, שלא חוסמת את האור הטבעי. חלק אחר של המרפסת משמש פינת עבודה שאליה יש גישה מחדר השינה הזוגי, כך שכל סנטימטר נוצל בחוכמה.
"אחד מיתרונותיו הגדולים של המבנה הוא התקרה הגבוהה, המתנשאת לגובה של יותר משלושה מטרים", היא מספרת. "התקרה הובלטה והודגשה באמצעות האלמנטים העיצוביים שבחרתי: וילונות ארוכים שמשתפלים עד לרצפה, גופי תאורה צמודי קיר שמוקמו גבוה בקרבת התקרה, קורת הבטון החשוף במטבח, דלתות הברזל הגבוהות והנגרות בארון חדר השינה. כל אלה שומרים על הקווים האורכיים ויוצרים תחושה של מרחב, למרות השטח המוגבל".
מצאנו את הפריטים שיארגנו לכן סלון כמו זה שבתמונה:
1. כלי אור, מ-1,850 שקל; 2. כלי אור, מ–1,443 שקל; 3. איקאה, 275 שקל; 4. פיק אפ בר כיסאות, 690 שקל; 5. איקאה, 1,995 שקל; 6. ASIAN ARTS EMPORIUM, מחיר 299 דולר; 7. פלורליס, 498 שקל; 8. תומיק, 1,150 שקל; 9. כרמל פלור דיזיין, 1,277 שקל למ"ר
ואיך נראית דירת הנופש הירושלמית שמעצבת החתונה של בני הזוג עיצבה?