ריחות של סתיו: מבחר מאפים וקינוחים עם קלמנטינות

עמית דונסקוי חוגגת את חילופי העונות עם מבחר חמוץ־מתוק של מאפים וקינוחים: מעוגת שיש ב-4 דקות, לעוגיות נימוחות ועד פודינג מהיר (טבעוני וללא גלוטן!)

עמית דונסקוי

|

31.10.19 | 09:26

עוגת שיש קלמנטינה ב-4 דקות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת שיש קלמנטינה ב-4 דקות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
חוגגים את חילופי העונות עם מבחר חמוץ־מתוק של מאפים וקינוחים

 

 

פרווה: עוגת שיש קלמנטינה ב-4 דקות

 

כמה מהירה, ככה מפנקת.

 

 

המרכיבים (תבנית בקוטר ‭ 24‬ ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)

 

  • 5 ביצים 
  • ‭1 1/4‬ כוסות (250 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן 
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (‭280‬ גרם) קמח
  • 3 כפות שקדים גרוסים דק
  • 1 שקיק (‭10‬ גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס מיץ קלמנטינות
  • 200 גרם שוקולד מריר ‭ 1 +‬ כף שמן

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את השמן תוך כדי טריפה, מוסיפים גם את תמצית הווניל וטורפים. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, השקדים ואבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את המיץ ומערבבים.

3. שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמן וממסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר יהיה לערבב לקרם חלק.

4. יוצקים את העיסה לתבנית האפייה. יוצקים עליה את קרם השוקולד. בעזרת סכין, מערבבים בתנועות "שמונה" קלות את העיסה והקרם, ליצירת דוגמת שיש.

5. מכניסים את התבנית לתנור ומורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים כ־50 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.

איך שומרים? עד 4 ימים בטמפרטורת החדר, עד שבועיים במקפיא.

 

פרווה: עוגת קלמנטינות שוקולד צ'יפס

עוגה נהדרת לקפה של אחר הצהריים.

 

 

 

עוגת קלמנטינות שוקולד צ'יפס (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    עוגת קלמנטינות שוקולד צ'יפס(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

     

    המרכיבים (2 תבניות אינגליש קייק)

    • 4 ביצים
    • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
    • 3/4 כוס שמן
    • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
    • 2 כוסות מיץ קלמנטינות
    • 1 כף קליפת קלמנטינה מגוררת
    • 100 גרם שוקולד צ'יפס + 1 כף קמח

    לציפוי

    • 100 גרם אבקת סוכר
    • 3 כפות מיץ קלמנטינות
    • אפשרות: מעט צבע מאכל כתום

     

    ההכנה

     

    1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומשמנים קלות.

    2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים היטב לקרם בהיר. מוסיפים את השמן לאט ובהדרגה, תוך כדי הקצפה. עוצרים. מנפים פנימה מחצית מכמות הקמח ויוצקים מחצית ממיץ הקלמנטינות ומערבבים ידנית. מוסיפים את יתרת הקמח והמיץ ואת קליפת הקלמנטינה ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה.

    3. מערבבים בקערית נפרדת את השוקולד צ'יפס וכף הקמח. מוסיפים לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לפיזור אחיד.

    4. יוצקים את העיסה לתבניות, מכניסים לתנור ומורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגות זהובות ויציבות. מוציאים ומצננים.

    5. הציפוי: מערבבים היטב את אבקת הסוכר והמיץ (אם רוצים, מוסיפים מעט צבע מאכל), לקבלת קרם סמיך ואחיד. יוצקים על העוגה ומחליקים בזריזות בסכין. מניחים להתייצבות. מגישים.

    • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא. 

     

    טארט קלמנטינות

    עוגה אלגנטית שמעוררת קריאות התפעלות. 

     

     

    טארט קלמנטינות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      טארט קלמנטינות(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
       

       

      המרכיבים

      (תבנית טארט בקוטר 24-22 ס"מ)

      לקלתית

      • 120 גרם חמאה
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1 ביצה
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
      • קורט מלח
      • 2 כפות מים קרים
      • לאפייה: משקולות אפייה (ייעודיות או קטניות יבשות)

      למלית

      • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ קלמנטינות
      • 2 כפות קליפת קלמנטינה מגוררת
      • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
      • 120 גרם גבינת מסקרפונה
      • 6 ביצים בינוניות
      • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

      לציפוי

      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
      • 120 גרם גבינת מסקרפונה
      • 1 כף סוכר

       

      ההכנה

      1. הקלתית: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיבי הקלתית ולשים רק עד לקבלת בצק. אוספים את הבצק, עוטפים אותו ומאחסנים כשעה במקרר

      2. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

      3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־4 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק במזלג, מניחים עליו נייר אפייה ומפזרים משקולות.

      4. מכניסים את התבנית לתנור ומורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון קל.

      5. המלית: מערבבים בקערה את המיץ והקליפה, הסוכר והגבינה. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים.

      6. יוצקים את המלית לקלתית ואופים עוד 50-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מוציאים, מצננים קלות ומעבירים למקרר לצינון של 4 שעות לפחות.

      7. הציפוי: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי הציפוי ומקציפים לקבלת קרם רך. יוצקים בעדינות על העוגה ומיישרים.

      • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

       

       

      מהיר, טבעוני וללא גלוטן: פודינג קלמנטינות

      הקינוח הכי קל להכנה והכי אהוב. כשהקלמנטינות מתוקות מספיק, אפשר אפילו לוותר על הסוכר.

       

       

      פודינג קלמנטינות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        פודינג קלמנטינות(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
         

         

        המרכיבים (5-4 מנות)

        • 2 כוסות מיץ קלמנטינות
        • 1 כף סוכר
        • 2 כפות קורנפלור
        • 3 כפות מים
        • 2 כפות מיץ לימון טרי
        • 1 כף קליפת קלמנטינה מגוררת

         

        ההכנה

        1. שמים בסיר קטן את מיץ הקלמנטינות והסוכר ומביאים לרתיחה. בינתיים, מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור, המים ומיץ הלימון. כשהמיץ רותח, מוסיפים לסיר את תמיסת הקורנפלור ואת קליפת הקלמנטינה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב נמרץ עד הסמכה (כ־2 דקות).

        2. מסירים את הפודינג מהכיריים ויוצקים אותו לכלי הגשה. מגישים מיד, חם או דווקא קר (מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות).

        • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. לא מומלץ לחמם מחדש

         

         

        עוגיות חמאה בניחוח קלמנטינה

        פריכות, נימוחות ועדינות

         

         

        עוגיות חמאה בניחוח קלמנטינה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
          עוגיות חמאה בניחוח קלמנטינה(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

           

          המרכיבים (כ־40 עוגיות)

          • 200 גרם חמאה
          • 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
          • קליפה מגוררת מ־1 קלמנטינה
          • 1/2 כפית תמצית וניל
          • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
          • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
          • כ־40 חצאי שקדים

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

          2. ממסים את החמאה במיקרוגל ומצננים כמה דקות.

          3. שמים בקערה את החמאה ואת אבקת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את קליפת הקלמנטינה והווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים לקבלת בצק אחיד ורך.

          4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר ומזלפים עוגיות, או שפשוט מניחים בתבנית תלוליות מהבצק בעזרת 2 כפיות. נועצים חצי שקד בכל עוגייה.

          5. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים לחלוטין. מגישים.

          • איך שומרים? עד שבועיים, בקופסה סגורה.

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד