
טארט דלעת ובצל (צילום: מיכל שמיר בכרך)
המרכיבים
מחבת בקוטר 24 ס"מ המתאימה לתנור
לדלעת
- 900 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי טימין טרי
לבצל
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית חמאה
- 1 כפית סוכר חום
- 1/3 כוס מים
להרכבה
- 1 כפית חמאה
- 1 כף שמן
- 1 כפית סירופ מייפל או סילאן
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/3 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
להגשה
- 1 כף גבינת עיזים
- מעט עלי טימין טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- הדלעת: שמים את הדלעת בתבנית, מזלפים מעל כפית שמן זית, ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין טרי. אופים 25-20 דקות או עד שהדלעת רכה. מוציאים ומצננים.
- הבצל: מחממים את החמאה והשמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו על אש גבוהה כחמש דקות.
- כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים ומשחימים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך ויש לו גוון ענברי. מעבירים לצלחת.
- ההרכבה: שמים במחבת של הבצל את יתר המרכיבים (למעט הבצק) ומבשלים על אש גבוהה. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את קוביות הדלעת. מערבבים ומכבים את האש. מפזרים את הבצל המקורמל מעל הדלעת.
- מניחים את הבצק על משטח עבודה ומעגלים את פינותיו, כך שידמה לעיגול. מניחים אותו על הדלעת והבצל שבמחבת. תוחבים את שולי הבצק פנימה לתוך המחבת ודוקרים אותו במזלג.
- אופים בתנור בטמפרטורה של 200-180 מעלות במשך חצי שעה, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מניחים בצד ל-10 דקות, מפרידים בין הבצק לתבנית בעזרת סכין, הופכים, בוזקים מהגבינה והטימין ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

רוצים עוד מצב רוח סתווי? נסו מרק כרובית ותפוחי אדמה