כזו לא אכלתם: עוגת שיש וניל-שוקולד בציפוי שוקולד חלב

כן, אנחנו יודעים שכולם מכירים עוגות שיש, אבל כשעוטפים אותן בציפוי מפנק כזה ומשדרגים עם פקאן סיני , התוצאה שווה פי כמה

עוגת שיש וניל־שוקולד בציפוי שוקולד חלב (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
עוגת שיש וניל־שוקולד בציפוי שוקולד חלב (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

לעיסה הכהה

  • 100 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו
  • 25 גרם חמאה

לעיסה הבהירה

  • 90 גרם חמאה, רכה
  • 3/4 כוס + 1 כף מלאה (170 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

לציפוי

  • 250 גרם שוקולד חלב
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 40 גרם פקאן סיני קצוץ או בְּרֶס (אגוזי לוז מתוקים וקצוצים, להשיג בחנויות מתמחות)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

2. העיסה הכהה: שמים את השוקולד ואת החמאה בכלי מתאים למיקרוגל

ומחממים בהדרגה – 30 שניות בכל פעם, מוציאים ומערבבים – עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק (אפשר להמס גם בסיר אדים כפול). מניחים בצד.

3. העיסה הבהירה: שמים בקערה את החמאה הרכה והסוכר ומערבבים במרית כחצי דקה, לקרם חלק ואחיד. מוסיפים את הביצים וטורפים במטרפה כחצי דקה, לבלילה תפוחה קצת. מוסיפים את השמנת המתוקה והווניל וטורפים קלות, למרקם אחיד. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה ולא יותר.

4. מעבירים 3 כפות גדושות מהעיסה לקערית השוקולד המומס ומערבבים למרקם אחיד.

5. יוצקים את העיסה הלבנה לתבנית ומיישרים. יוצקים עליה את עיסת השוקולד. נועצים סכין או מזלג ומעבירים הלוך ושוב בכמה תנועות סיבוביות, כדי ליצור דוגמת שיש.

6. אופים 50-45 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים ומצננים לגמרי.

7. הציפוי: ממסים את השוקולד עם השמן (במיקרוגל בהדרגה, או בסיר אדים כפול), לנוזל אחיד. מוסיפים את הפקאנים או הברס ומערבבים.

8. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על רשת המונחת על מגש (לאיסוף עודפי הציפוי). יוצקים את הציפוי על העוגה ודופנותיה. מאחסנים במקרר כחצי שעה, להתייצבות. מגישים.

 

  • זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: מכוסה במקרר, עד 4 ימים, או במקפיא עד חודש

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד