שתי מנות לאירוח קליל מתחת לסכך: סלט קינואה וקיש פטריות עם בטטה

אין ספק כי רצף החגים יכול לעייף אפילו את הנמרצת שבמארחות. אז כדי לא להתפדח מול האושפזין, קבלו שתי מנות פשוטות מאוד שלא ידרשו יותר מדי עבודה

אלונה פארי

|

10.10.19 | 14:10

סלט קינואה עם ירקות (צילום: אלונה פארי)
סלט קינואה עם ירקות (צילום: אלונה פארי)

סלט קינואה

 

מרכיבים

 

לקינואה

  • 1 כוס קינואה, שטופה היטב
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית

 

לסלט

  • מעט שמן להקפצה
  • 1 קישוא, פרוס דק
  • 1/2 חציל פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, חתוך דק
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, כוסברה)
  • 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר, קצוצות
  • 1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים
  • שמן זית
  • מיץ לימון, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. שמים בסיר את הקינואה ואת המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים כחצי שעה או עד שהקינואה מוכנה והנוזלים נספגו. מורידים מן האש ושומרים בצד.
  2. מחממים מעט שמן בווק, מוסיפים את הקישוא, החציל והגמבה, מתבלים במלח, בפלפל ובשום ומקפיצים כחמש דקות, או עד שהירקות במידת הרכות הרצויה. מכבים את האש, מוסיפים את הקינואה ומקפיצים עד לפיזור אחיד של הירקות. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

קיש תרד פטריות על בסיס בטטה

 

קיש תרד ופטריות (צילום: אלונה פארי)
    קיש תרד ופטריות(צילום: אלונה פארי)

     

    מרכיבים

    תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ

     

    • 1 בטטה, קלופה ופרוסה דק מאוד
    • 1 כף שמן זית
    • 2 חבילות (500 גרם) פטריות טריות, פרוסות
    • 1 חבילה (200 גרם) תרד טרי
    • קורט אגוז מוסקט
    • 1/4 כוס יין לבן
    •  5 ביצים
    • 1 קוטג' 5%
    • 250 מ"ל שמנת לבישול 9%
    • עגבניות מיובשות, קצוצות
    • 130-120 גרם (כחצי קופסה) גבינה בולגרית 5%
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • 1/4 כפית טימין יבש

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
    2. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית כך שייצרו שכבה אחידה, אופים בתנור כ-10 דקות או עד לריכוך קל. מוציאים ומניחים בצד. לא מכבים את התנור.
    3. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בה את הפטריות כ-4 דקות. מוסיפים את התרד, אגוז המוסקט ואת היין הלבן ומקפיצים עוד עד שהתרד מצטמצם. מורידים מן האש ומניחים בצד.
    4. מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבולגרית, המלח, הפלפל, הטימין והעגבניות המיובשות ומערבבים שוב. מוסיפים את הפטריות והתרד, מערבבים ויוצקים על פרוסות הבטטה.
    5. אופים 40-30 דקות עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים ומגישים.

     

    אלונה פארי היא דיאטנית קלינית של בוסט פיטנס סנטר

     

      מתכננים להגיש גם ממולאים? הציצו פה לפני

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      ללא גלוטן
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג