דברים טובים מגיעים בזוגות: עוגיות סנדוויץ' בטעם בוטנים, שוקולד ודבש

אוהבי בוטנים, זה בשבילכם! צמד עוגיות חמאה פריכות עם קרם ממכר של חמאת בוטנים ודבש - וציפוי קרם שוקולד לשדרוג רמת העונג

עוגיות סנדוויץ' בטעם בוטנים, שוקולד ודבש (צילום: דניאל לילה, נעמה רן)
עוגיות סנדוויץ' בטעם בוטנים, שוקולד ודבש (צילום: דניאל לילה, נעמה רן)

 

המרכיבים

(15 עוגיות בקוטר 5 ס"מ)

  • 200 גרם חמאה, קרה או בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (65 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור או קמח אורז
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב

למלית

  • 3/4 כוס חמאת בוטנים (מכל סוג)
  • 1/2 כוס דבש

 

ההכנה

1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר במעבד מזון עם להב המתכת (או במערבל עם וו גיטרה) ומעבדים כ־2 דקות לקרם אחיד ואוורירי. עוצרים.

מוסיפים את סוכר הווניל, המלח והקורנפלור (או קמח האורז) ומעבדים 2 דקות, עד שהמרקם אחיד. עוצרים. מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט ככל שניתן, רק עד שנוצר גוש בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור ופוחסים קצת. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות (ועד יום לכל היותר).

2. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ובוזקים עליו (רצוי במסננת) שכבת קמח. מניחים עליו את הבצק ומרדדים במערוך מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ. טובלים חותכן בקמח וקורצים 30 עיגולים (גם משאריות הבצק, שאוספים ומרדדים שוב). מעבירים את נייר האפייה עם עיגולי הבצק לתבנית ומאחסנים במקרר 30 דקות, להתייצבות.

3. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

4. מוודאים שהעוגיות מרוחקות זו מזו (מרווח של כ־1 ס"מ ביניהן) ואופים 20-17 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים מעט. מוציאים ומניחים לצינון.

5. הציפוי: ממסים את השוקולד בעדינות (במיקרוגל או בסיר אדים כפול) לקרם חלק. מורחים מחצית מהעוגיות בשוקולד המומס ומאחסנים במקרר או במקפיא, 10–15 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.

6. המלית: מערבבים בקערית את חמאת הבוטנים והדבש. אם רוצים, מעבירים לשק זילוף. מזלפים או מורחים בסכין ככף גדושה מהמלית במרכז כל עוגייה ללא ציפוי. מכסים בעוגיות עם ציפוי השוקולד. מגישים.

 

זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל צינון ואפייה

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים? עד שבועיים במקרר או עד 6 שבועות במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, סגנון: קרן נפתלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, סגנון: קרן נפתלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד