רק 300 קלוריות למנה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
החומרים ל-4 מנות:
- 500 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן, פרוס
- 2 תפוחי עץ אדומים מזן יונתן, חתוכים לשמיניות
- 1/2 כוס סיידר תפוחים
- 4 ענפי רוזמרין
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים היטב ומטגנים 3־4 דקות. מוציאים ושומרים את הבצל והתפוחים בצד.
2. צולים באותה המחבת את חזה העוף עד שהוא מוכן היטב.
3. מוסיפים למחבת את הבצל והתפוחים (ששמרנו בצד) ואת סיידר התפוחים, הרוזמרין, המלח והפלפל. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית 5־7 דקות. מוסיפים במידת הצורך סיידר תפוחים (אם הוא מתאדה) כדי שנתחי העוף לא יישרפו. מגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה: 295 קלוריות | 22.2 גרם פחמימות | 27.2 גרם חלבון | 10.9 גרם שומן | 4 מנות
שף אורח: ארז שבו, מסעדת כרמא שבירושלים
עוד מנות רעננות ומלאות בריאות עם תפוחים? הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')