הסוף לאופנה במתחם התחנה? מדוע כמעט כל החנויות מתכוננות לסגירה

מתחם הקניות התל אביבי שנפתח ב-2010, נפרד בימים אלה מרוב המותגים שמצאו בו בית. נכון לעכשיו, רק חנות אופנה אחת מצהירה כי תישאר פתוחה. פרסום ראשון

איתי יעקב

|

06.10.19 | 14:32

חנות סטורי דנים במתחם התחנה בתל אביב. "התלבטנו האם להמשיך לחוזה נוסף ובשיחה עם החברה אמרו לנו: 'תחסכו את ההתלבטות, אנחנו משנים את הייעוד של המקום. יש חברה שלוקחת את כל המבנים'", אומר אורי רייז  (צילום: Kvitka Fabian / Shutterstock)
חנות סטורי דנים במתחם התחנה בתל אביב. "התלבטנו האם להמשיך לחוזה נוסף ובשיחה עם החברה אמרו לנו: 'תחסכו את ההתלבטות, אנחנו משנים את הייעוד של המקום. יש חברה שלוקחת את כל המבנים'", אומר אורי רייז (צילום: Kvitka Fabian / Shutterstock)
המתחם, שנפתח בקול תרועה בשנת 2010 לאחר שיפוץ נרחב, כלל עשרות חנויות אופנה ועיצוב, מסעדות, ברים וגלריה לאמנות שהתמקמו בבתי האבן המעוצבים (צילום: יריב כץ)
המתחם, שנפתח בקול תרועה בשנת 2010 לאחר שיפוץ נרחב, כלל עשרות חנויות אופנה ועיצוב, מסעדות, ברים וגלריה לאמנות שהתמקמו בבתי האבן המעוצבים (צילום: יריב כץ)

חנויות אופנה רבות במתחם "התחנה" בתל אביב צפויות להיסגר בסוף חודש אוקטובר, ככל הנראה לטובת שינוי יעד של שטחים במתחם למשרדים והיי-טק. Xnet שוחח הבוקר (ראשון) עם נציגים של עסקי האופנה במתחם, שאישרו כי חנויותיהם צפויות להיסגר במהלך החודשים אוקטובר ונובמבר. בין החנויות שמפסיקות את פעילותן במתחם: סטורי, הגר סתת, שופרא, דורית שדה, סקץ', מיכל נגרין וגלביות אליסה.

המעצבת נועה יער מ"סטודיו נועה" היא היחידה שאמרה לנו כי לא נמסר לה דבר על השינוי הצפוי.

 

המתחם, שנפתח בקול תרועה בשנת 2010 לאחר שיפוץ נרחב, כלל עשרות חנויות אופנה ועיצוב, מסעדות, ברים וגלריה לאמנות שהתמקמו בבתי האבן המעוצבים. המקום זכה לתנופה אופנתית עם קיומו של שבוע האופנה הראשון של תל אביב בשנת 2011 ותחושה של אופטימיות היתה באוויר. ב-2018 נערך במתחם שבוע האופנה פעם נוספת, לאחר שנדד לטובת תצוגות בקניון TLV Fashion בעיר. מתחם התחנה שייך לעיריית תל אביב-יפו, ונוהל בשנים האחרונות על ידי חברת ויתניה שהפעילה אותו בזכיינות.

 

שבוע האופנה של תל אביב הביא אופטימיות למתחם. התצוגה של שחר אבנט ב-2018 (צילום: אורית פניני)
    שבוע האופנה של תל אביב הביא אופטימיות למתחם. התצוגה של שחר אבנט ב-2018(צילום: אורית פניני)

     

    הסגירה הנוכחית היא שלב נוסף בסגירתם של עסקי האופנה במתחם, לאחר שבמהלך השנים האחרונות התאיידו ממנו רשתות כמו רזילי, אמריקן וינטג', רונן חן ואחרים. חלק מהטענות שהעלו השוכרים בעבר היו על ירידה במכירות כתוצאה מדלילות מבקרים, ועבודות הרכבת הקלה הסמוכות שסייעו לדעיכתו האיטית. אבל היו גם קולות אחרים.

     

    אורי רייז, מבעלי קבוצת האופנה 911 ורשת סטורי המפעילה חנות במתחם, אומר כי החנות שפעלה בו היתה אחת הרווחיות לאורך השנים. "בסוף השנה מסתיים החוזה שלנו במתחם, והתלבטנו האם להמשיך לחוזה נוסף", מספר רייז, "בשיחה עם החברה אמרו לנו: 'תחסכו את ההתלבטות, אנחנו משנים את הייעוד של המקום. יש חברה שלוקחת את כל המבנים'". ברשת סטורי ייפרדו מהלקוחות בקרנבל מכירות מיוחד בחנות, שיתקיים במהלך כל חודש אוקטובר.

     

    המותג נודי ג'ינס, הנמכר בחנות סטורי במתחם התחנה (צילום: אורי טאוב)
      המותג נודי ג'ינס, הנמכר בחנות סטורי במתחם התחנה(צילום: אורי טאוב)

       

      שרית סבן שליט, מנכ"לית מתחם התחנה, מסרה בתגובה: "בחודשיים הקרובים מסתיימים חוזי שכירות של מספר שוכרים. מסקר שוק שערכה ההנהלה הוחלט על שינוי חלקי של תמהיל החנויות במקום".

       

      תגובת עיריית תל אביב-יפו: "העירייה לא אישרה שינוי בתמהיל העסקים במתחם ולא הוגשה כל בקשה לכך. הנושא בבדיקה".

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד