עוגת צ'אי דבש עם קמח כוסמין מלא (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)
- 2 תיונים של תה צ'אי
- 1 כוס מים רותחים
- 3/4 כוס דבש
- 1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
- 3/4 כוס שמן זרעי ענבים או שמן קנולה
- 4 ביצים, גודל L
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- להגשה: אבקת סוכר, פיסטוק קלוי קצוץ
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית (או מרפדים בנייר אפייה).
2. שורים את התיונים במים הרותחים 10 דקות לקבלת תה חזק. מוציאים את התיונים וסוחטים מהם את הנוזלים לקערה. מוסיפים את התה והדבש ומערבבים עד שהדבש נמס לגמרי.
3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים במטרפה. מוסיפים את השמן וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים במטרפה לבלילה אחידה.
4. שמים בקערה נפרדת את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים לפיזור אחיד. מעבירים את התערובת לקערת התה־דבש וטורפים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
5. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים (20 דקות לפחות).
6. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר ומפזרים פיסטוקים. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר, עד חודשיים במקפיא