צילום: סם יצחקוב

סבינה: מקווה שאצליח לתת לנשים השראה לצאת מהגיהינום אליו נקלעו

הזמרת והיוצרת SABINA מונתה השבוע לפרזנטורית החדשה של עמותת "הופכות את היוצרות", המסייעת לנשים לצאת ממעגל הזנות. המסר: "I'm not for sale"

הזמרת והיוצרת SABINA. במסגרת הקמפיין החדש "I'm not for sale" של עמותת "הופכות את היוצרות", היאתייצג את העמותה באירועי התקשורת המרכזיים, ותעוצב קולקציית אופנה של העמותה בהשראת המוסיקה שלה   (צילום: רון קדמי)
הזמרת והיוצרת SABINA. במסגרת הקמפיין החדש "I'm not for sale" של עמותת "הופכות את היוצרות", היאתייצג את העמותה באירועי התקשורת המרכזיים, ותעוצב קולקציית אופנה של העמותה בהשראת המוסיקה שלה (צילום: רון קדמי)

אז מי זאת SABINA ?SABINA היא זמרת יוצרת, שחקנית, פעילה חברתית, מודל להעצמה נשית, המקדמת את המוזיקה הישראלית ומשתמשת במוזיקה כדי להפיץ אהבה, לחבר בין אנשים ולתרום לקהילה. אז אולי קשה להגדיר את SABINA, אבל מה שבטוח שהיא כאן, חיה, בועטת, ועל הדרך לא מפסיקה ליצור, לחדש, ליזום ובעיקר להפתיע בגדול! עכשיו, במסגרת הקמפיין החדש "I'm not for sale", תייצג SABINA את העמותה באירועי התקשורת המרכזיים, ותעוצב קולקציית אופנה של העמותה בהשראת המוסיקה של SABINA.

 

היי סבינה, מה משך אותך להפוך לפרזנטורית של 'הופכות את היוצרות'?

״תמיד כאב לי וזעזע אותי לראות נשים מוחלשות שמנצלים את חוסר המזל שלהן. בשנה האחרונה הייתי מעורבת בכמה וכמה אירועים של העמותה, ויצא לי להכיר היטב את הפעילות. מדובר בקבוצת נשים פשוט מדהימה שעושה עבודת קודש, ופועלת להעצמה אישית וכלכלית של נשים היוצאות ממעגל הזנות וההתמכרות. כחלק מהמעורבות שלי איתן יצא לי להכיר באופן אישי לא מעט נשים שהשתחררו מ"מעגל הקסמים" הנוראי הזה. נוצר בינינו קשר הדוק, וזה דרבן אותי לחזק את הקשר עם העמותה וללכת צעד קדימה.

"אני מקווה שאצליח להעניק השראה לאותן נשים אמיצות, לצאת מהגיהינום אליו נקלעו, לאזור את האומץ והאמונה בעצמן, להתמודד מול כל האתגרים, ולפתוח בחיים חדשים וראויים״

כך נוצרה בעצם ההחלטה שאני אהפוך להיות הפרזנטורית. חשוב לי לציין שהעמותה לא רק מספקת תמיכה נפשית. הן מבינות שם שכדי לפרוץ את המעגל הקשה הזה יש צורך בבנייה של אפשרויות חדשות, ביטחון עצמי ואופק כלכלי. העמותה מפעילה תכניות הכשרה מקצועית במגוון תחומים: תפירה, תדמיתנות ושיווק דיגיטלי, תכנית יזמות, וכן מקום עבודה ופרנסה לנשים שרכשו מיומנויות מקצועיות. לקחתי על עצמי את התפקיד בגאווה ובאהבה גדולה, כדי לתמוך בנשים במסע השיקום והיציאה שלהן ממעגל הזנות. אני מקווה שאצליח להעניק השראה לאותן נשים אמיצות, לצאת מהגיהינום אליו נקלעו, לאזור את האומץ והאמונה בעצמן, להתמודד מול כל האתגרים, ולפתוח בחיים חדשים וראויים״.

 

הרבה דברים עברו עליך השנה.

"כן, אין ספק שזאת הייתה שנה מלאה בעשייה, ואני נהנית מכל רגע. רק עכשיו חזרתי מוועידת המוזיקה והחדשנות הבינלאומית המובילה MIDEM בקאן, צרפת, כשותפה בביתן הישראלי הראשון של ועידת עסקי המוזיקה הגדולה בעולם. בימים אלה אני גם מתכוננת להופיע עם הלהקה שלי בפסטיבל Waves באוסטריה, כדי ליצור חיבורים מוזיקליים מיוחדים בין מזרח למערב. זו הפעם השנייה שאני מופיעה בפסטיבל במופע חדש, בנוסף אני גם שותפה בגיבוש הקונספט המוזיקלי של המשלחת הישראלית.

כמו כן אני ממשיכה במסע ההופעות עם האלבום Purple ribbons שהופק בישראל ע"י יוסי מזרחי וב- LA ע"י המפיקים הבינלאומיים המוכרים - John Ho ו-Warren Huart. במסגרת השקת האלבום אירחתי אמנים שונים, כגון עדי אולמנסקי. האלבום היה הצלחה גדולה, והקליפים שודרו בערוץ OUTtv באירופה וזכו לאלפי צפיות. זה אלבום מאוד אישי שעוסק בחיים שלי, מהילדות בגרמניה לעלייה לארץ, הקריירה בהוליווד ועד ליוצרת, הפעילה החברתית והאם שאני כיום. אלבום שהוא מסע החיים שלי בין חושך לאור. אה, אחרון חביב (או אולי לא), בספטמבר השנה אשחק ואשיר בסרט קולנוע לילדים, "שמלת השבת של חנה'לה", המבוסס על הסיפור הידוע מאת יצחק שוויגר-דמיאל. תענוג. זכיתי".

 

מה את חושבת שמושך אותך אל עולם המוזיקה?

״קצת קשה להסביר את זה במילים, אבל אני אנסה. לפני שאבא שלי נפטר ישבתי אתו במסעדה יוקרתית בשוויץ. מסעדה אלגנטית כזו, כמו בסרטים של שנות השלושים. ניגשתי לפסנתרן וביקשתי ממנו רשות לשיר לאבא שלי. לשמחתי הוא הסכים, אפילו שזה לא כל כך נהוג. אבא שלי הוא אדם שתמיד ניסה להראות חזק, אבל כששרתי לו שם במסעדה הזו, הוא החל לבכות. באותו רגע כאילו נפל לי אסימון, הבנתי את ההשפעה של המוזיקה וראיתי איזה עוצמה יש בה. אני מניחה שמאוד חשוב לי להביע משהו אישי דרך המוזיקה, ולשתף אותו עם שאר העולם. אני מרגישה שזה הדרך המושלמת לחבר בין עולמות ותרבויות שונות״.  

"לפני שאבא שלי נפטר ישבתי אתו במסעדה יוקרתית בשוויץ. ניגשתי לפסנתרן וביקשתי ממנו רשות לשיר. אבא שלי הוא אדם שתמיד ניסה להראות חזק, אבל כששרתי לו שם במסעדה הזו, הוא החל לבכות"

 

אז ספרי לנו קצת על המסע הזה.

״בוא נגיד שחיים פשוטים ושגרתיים לא היו לי. נולדתי בגרמניה וכבר בגיל 15 נאלצתי לעלות לישראל לבד, ללא הורי, להתגורר בפנימייה דתית, ולעבור לאורך שנים בין משפחות אומנות. תמיד היו לי תחושות של זרות ובדידות, ואלו נושאים המתבטאים בשירי האלבום. מגיל מאוד צעיר גם נמשכתי לעולם הבמה אך הורי פחדו לחשוף אותי לעולם הזה. נולדתי כדור שני ושלישי להורים ניצולי שואה, ומאז ועד היום אני תורמת רבות להנצחת השואה. כפעילה חברתית, תרמתי וניהלתי לאורך שבע שנים את פרס המחקר לחקר השואה ביד ושם, במקביל לפעילות ענפה למען הקהילה, ויצירת שיתופי פעולה עם ארגונים חברתיים, ביניהם עמותות 'צעד קדימה' 'עמותת לילך' וכיום עם עמותת 'הופכות את היוצרות'. גיליתי על עצמי שבכל פעם שאני פועלת למען הקהילה, זה ממלא אותי בתחושת סיפוק ואנרגיה אדירה. אין דבר בעולם שמשתווה להשראה שבנתינה, ואת הריגוש הזה אני מנסה להעביר לקהל בהופעות שלי. ברגע שאני עולה לשיר ההתרגשות חזקה במיוחד. זרמים בכל הגוף! כולל דמעות בעיניים, רק מלהביט לקהל ולחוש את ההזדהות שלו.

חוץ מזה, אני גם אם חד הורית לשני ילדים, איימי (3) ואדם (8) אותם אני מגדלת במסירות ואהבה גדולה, במקביל לקריירה מוסיקלית תובענית, ופעילות חברתית. בקיצור, לא תמיד קל, אבל אף פעם לא משעמם, ולמרבה השמחה יש הרבה סיפוק בעשייה״.

 

פייסבוק: Sabina | אינסטגרם: sabinaofficial | יוטיוב: Sabina Brend

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד