סטיקי אפל פודינג: עוגה נימוחה עם תפוחים תמרים ורוטב טופי

לא ממש עוגה, אלא מעין פודינג קרמי וממכר. אל תיבהלו מהמרקם הלא אפוי במרכז העוגה, זו בדיוק התוצאה שאתם רוצים להגיע אליה

סטיקי אפל פודינג (צילום:  בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סטיקי אפל פודינג (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

המרכיבים

(תבנית פיירקס או רינג בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 3־4 תפוחים מזן גולדן דלישס (450 גרם נטו), קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 100 גרם תמרים, מגולענים
  • 200 מ"ל מים
  • 4 תיוני תה ארל גריי
  • 1 כפית מחוקה קינמון טחון
  • 1 כפית מחוקה הל
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 200 מ"ל (1/2 פחית) קרם קוקוס, 18% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס שמן זית או קנולה
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
  • 4 ביצים גודל M
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה

לטופי

  • 200 מ"ל (1/2 פחית) קרם קוקוס, 18% שומן ומעלה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/8 כפית מלח

 

ההכנה

1. שמים בסיר את התפוחים, התמרים, המים והתיונים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עוד כ־15 דקות בסיר גלוי, עד שהתפוחים מתרככים ומתפרקים. מסירים מהכיריים, מוציאים את שקיות התה וסוחטים אותן היטב לתוך הסיר. מצננים כחצי שעה.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

3. מעבירים את תכולת הסיר לקערת המערבל ומערבלים עם בלון ההקצפה במשך כדקה, במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה, לפי סדר הופעתם במתכון, את התבלינים, קרם הקוקוס, השמן, הסוכר והביצים ומערבלים כדקה. עוצרים את המערבל. מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים בתנועות קיפול, עד שהקמח נטמע בעיסה.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־1/2 שעה, עד שהמרקם יציב בצדדים והמרכז קצת רך.

5. בינתיים, מכינים את הטופי: שמים בסיר את קרם הקוקוס, הסוכר והמלח ומבשלים על להבה בינונית כ־7 דקות, עד שנוצר רוטב טופי סמיך.

6. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים עליה מיד את הטופי החם ונותנים לו להיספג. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, מומלץ לצד גלידה או קצפת לא ממותקת.

 

  • סבינה ולדמן היא שף ויועצת קולינרית, מרצה בכירה בבית הספר "דנון", בעלת עסק לייעוץ קולינרי, מתכונאית ומפתחת מוצר (וכן, אתם זוכרים אותה כפיינליסטית המוכשרת מהעונה השנייה של "משחקי השף")

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד