נשאר מקום על שולחן החג? חמש מנות מהירות ש'יסגרו את הפינה'

דלעת צלויה, אנטיפסטי וגריסים, כרובית אסייאתית, סלט ירוק מושקע וטארט ירקות פרווה שאפשר להכין גם ברגע האחרון - מתכוני הביטוח שלך לאורחים מרוצים

Xnet

|

29.09.19 | 09:00

גיליתי שחלק מהאורחים טבעונים? קבלו עיקרית ברוח החג (צילום: דן לב)
גיליתי שחלק מהאורחים טבעונים? קבלו עיקרית ברוח החג (צילום: דן לב)

דלעת צלויה בתבלינים מרוקאיים ופירות מיובשים

 

מרכיבים

(4 מנות)

 

  • 700 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף ראס אל-חנות (תערובת תבלינים מרוקאית)
  • מעט שמן זית
  • 100 גרם תערובת של פירות מיובשים, אגוזים ושקדים
  • 1/4 כוס רכז רימונים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל ובראס אל-חנות ומזלפים שמן. צולים כ-15 דקות, עד לריכוך.
  3. במקביל מבשלים את הפירות מיובשים והאגוזים בתרכיז הרימונים, רק עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
  4. יוצקים את הפירות עם התרכיז על הדלעת, מערבבים וצולים עוד 5 דקות.
  5. מגישים עם קוסקוס.

 

מתוך הספר "המטבח הצמחוני של על השולחן" מאת אורלי אורלי פלאי-ברונשטיין וניר דודק

 

מאפה פילו טבעוני עם מניפת ירקות / מירי צדוק

 

מאפה פילו טבעוני עם מניפת ירקות (צילום: מירי צדוק)
    מאפה פילו טבעוני עם מניפת ירקות(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

    תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ

     

    • 6 דפי פילו, מופשרים
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1 זוקיני, פרוס דק
    • 2 עגבניות, חצויות ופרוסות לעובי של 1/2 ס"מ
    • 1/2 חציל קטן, חצוי לאורכו ופרוס דק
    • חופן זיתים שחורים מגולענים (לא חייבים)
    • עלים משני ענפי טימין טרי

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית.
    2. מפרידים את דפי הפילו אחד מהשני. מניחים אותם על משטח נקי וקורצים מהם 6 עיגולים בקוטר של 30 ס"מ. אפשר להניח צלחת גדולה על העלים ולחרוץ מסביבה בסכין.
    3. מניחים עלה אחד בתבנית המשומנת. משמנים אותו בעזרת מברשת טבולה בשמן זית. מניחים עלה נוסף מעל וחוזרים על התהליך עם כל העלים. חשוב לשמן גם בדפנות שנוצרות בצדדים.
    4. שמים בקערה גדולה שתי כפות משמן הזית, את המלח ואת הפלפל ומערבבים.
    5. מוסיפים לקערה את הירקות הפרוסים, מערבבים עד לציפוי אחיד ומסדרים את הפרוסות על הבצק בצורת מניפה, מן החוץ אל הפנים.
    6. מפזרים את הזיתים (אם משתמשים), מטפטפים מעט שמן זית מעל ובוזקים את עלי הטימין.
    7. אופים כחצי שעה, עד שהירקות מקבלים צבע יפה. מוציאים ומגישים.

     

    עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

     

    פרחי כרובית בתנור ברוטב ויניגרט אסייאתי / סיון שטרנבך ורונה קובו

    כרובית בתנור ברוטב ממכר (צילום: סיון שטרנבך)
      כרובית בתנור ברוטב ממכר(צילום: סיון שטרנבך)

       

      מרכיבים

       

      לכרובית

      • 2 כרוביות מפורקות לפרחים
      • 3 כפות שמן זית

       

      לרוטב

      • 1/2 כוס רוטב דגים
      • 1/4 כוס מים
      • 2 כפות חומץ אורז
      • מיץ מלימון אחד
      • 1/4 כוס סוכר
      • 1 שן שום, כתושה
      • 3-1 פלפלי צ'ילי פרוסים דק (תלוי כמה חריף רוצים)

       

      לקישוט (לא חייבים)

      • 1 כוס עלי כוסברה
      • שמן לטיגון

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. הכרובית: מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם השמן עד לציפוי אחיד, ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. אופים בתנור כ-30 דקות עד שאפשר לראות נקודות כהות על הכרובית והיא מתרככת.
      3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ומניחים בצד. מערבבים מדי פעם עד להמסת הסוכר.
      4. הקישוט: במחבת קטנה מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-2 ס"מ. כשהשמן חם, מכניסים בזהירות את עלי הכוסברה לשניות ספורות. מוציאים לנייר סופג כאשר העלים הופכים לפריכים, לפני שהם משנים את צבעם.
      5. מסדרים את פרחי הכרובית על צלחת ההגשה ומטפטפים עליהם את הרוטב. מפזרים מעל גם את עלי הכוסברה הפריכים. מגישים בטמפרטורת החדר. 

      את הרוטב ואת הכרובית אפשר להכין מראש ולשמור בצד. את הרוטב יש לשמור במקרר.

       

      עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

       

      סלט ירוק מיוחד עם אגוזים בקרמל חריף-מתוק / קלי מגר, 'לאשה'

      סלט ירוק יש לכולם - אבל לא כזה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        סלט ירוק יש לכולם - אבל לא כזה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        מרכיבים

        8-6 מנות

         

        לאגוזים המתובלים

        • 250 גרם אגוזי פקאן, קלופים
        • 250 גרם אגוזי לוז, קלופים ומולבנים
        • 2 כפות סוכר
        • 1 כפית מלח
        • 1/2 כפית פפריקה חריפה

         

        לסלט

        • 1 חבילה נבטים לסלט (מומלץ נבטי חמניות או אפונה)
        • 1 חבילה עלי בייבי־תרד
        • 1 חבילה עלי בייבי־מיקס
        • 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים
        • 3 מלפפונים, פרוסים דק לעיגולים או לחצאי עיגולים
        • 1/2 כוס אפונת גינה טרייה או מופשרת

         

        לרוטב

        • 1/2 כוס מיץ תפוזים או מיץ אשכוליות טרי
        • 1 כף חרדל גרגירים
        • 1 כפית חרדל חלק
        • 1/2 כוס שמן זית
        • 4-3 כפות חומץ תפוחים או חומץ 5%
        • מעט פלפל שחור גרוס
        • 1 שן שום כתושה

         

        אופן ההכנה

        1. האגוזים: מחממים את התנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
        2. שמים את שני סוגי האגוזים במסננת ושוטפים תחת זרם מים. מנערים מעודפי מים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר, המלח והפפריקה ומערבבים לפיזור אחיד.
        3. מעבירים את האגוזים המתובלים לתבנית ואופים כ-15 דקות. מערבבים מדי כ-5 דקות ומשגיחים שהם לא יישרפו. מוציאים, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה (עד שבועיים).
        4. הסלט: מניחים את הירקות בקערה רחבה, בשכבות מסודרות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד יממה).
        5. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בצנצנת.
        6. ההגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים את האגוזים ומגישים.

         

        סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול / אלומה בליליוס, 'לאשה'

        סלט אנטיפסטי וגריסי פנינה (צילום: בועז לביא)
          סלט אנטיפסטי וגריסי פנינה(צילום: בועז לביא)
           

           

          מרכיבים

          4 מנות

           

          לגריסים

          • 2 כוסות גריסי פנינה או גריסים רגילים
          • 4 כוסות מים
          • 1 כפית מלח דק
          • 1 כף שמן קנולה

           

          לאנטיפסטי

          • ‭1/2‬ ק"ג דלעת קלופה, חתוכה ל-3‬ חתיכות גדולות
          • 2 יחידות שומר, חצויות לרוחבן
          • 5 גזרים, קלופים
          • 3 זוקיני, חצויים לאורכם
          • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
          • ‭3-2‬ כפות שמן זית
          • 1 כפית מלח דק
          • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור, גרוס דק

           

          לעשבי התיבול

          • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
          • עלים מ-1 צרור נענע
          • עלים מ-1/4 צרור שמיר
          • מיץ מ-3-2 לימונים
          • ‭1/4‬ כוס שמן זית
          • 1 כפית מלח דק
          • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור, גרוס דק

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
          2. הגריסים: שוטפים היטב את הגריסים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים, המלח והשמן, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים כ-5 דקות. מערבבים ומאווררים את הגריסים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
          3. בינתיים מכינים את האנטיפסטי: שמים את הירקות בתבנית. יוצקים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב ואופים ‭25-20‬ דקות, עד הזהבה. מצננים מעט וחותכים לגודל ביס (פורסים את השומר ומפרקים את הבצל לגלדים). מוסיפים לקערת הגריסים.
          4. עשבי התיבול: מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית והתבלינים, מערבבים בעדינות ומגישים.

           

             

            עוד 4 מנות מעולות שאפשר להכין ברגע האחרון

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            מתכון מהיר
            כשר פרווה
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (0 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג