צילום: סם יצחקוב

כל מה שתרצי לדעת בפרק ב'

עורכת דין ומגשרת מתת פלסנר, בעלת משרד עו"ד בתחום דיני המשפחה והגירושין

עורכת הדין והמגשרת מתת פלסנר (צילום: עמיר צוק)
עורכת הדין והמגשרת מתת פלסנר (צילום: עמיר צוק)
התרגשות גדולה באויר, הכרת מישהו חדש לאחר שנים של דייטים ונסיונות אינספור לפגוש את האחד שלך. האחד שמתאים לך ותרצי לבנות עימו שוב משפחה או חיים משותפים. את כבר למודת ניסיון. התגרשת לפני מספר שנים וחווית אולי דברים פחות נעימים והפעם את רוצה להיות נבונה ושקולה יותר. החברות שלך ומשפחתך חידדו לך ואת החלטת שלך זה יותר "לא יקרה". את רוצה להיכנס לפרק חדש זה בחייך, באופטימיות שלצידה מחשבה ותכנון, שימנעו חזרה על טעויות העבר.

 

סיום פרק א'

פרק א' מגיע לסיומו עם עריכת הסכם גירושין או קבלת פסק דין בנושאים השונים ועריכת סידור הגט. רק לאחר מכן משתנה הסטטוס שלך. הדבר הינו בעל משמעות בכל הנוגע לדיני הירושה, שכן במידה ואת עדיין נשואה (גם אם נפרדתם זה מכבר), הרי שאם אין לך צוואה שקובעת אחרת, בעלך וילדייך הם יורשייך בחלקים שווים. וחשוב להדגיש, כי גם אם את בהליך גירושין או שההסכם כבר אושר אבל טרם התגרשתם, בעלך יורש אותך עפ"י דין. אם כן, חשוב להשלים את הליך סידור הגט באופן מסודר ובינתיים לדאוג לעריכת צוואה.

 

בדיקת המוטבים בפוליסות הביטוח

במקביל, תרצי וודאי לבדוק מי המוטבים שלך בכל פוליסות הביטוח וקרנות הפנסיה ובכל אפיק השקעה אחר, שכן סביר להניח שבעלך בפרק א' והילדים הם המוטבים בהם בחרת. כעת, עם הגירושין, ודאי תרצי לשנות זאת. לרוב, נשים בוחרות את ילדיהם כמוטבים שלהן, כבר במהלך הליך הגירושין ולכל המאוחר בסמוך לאחריהם. היה ולא תשני את המוטבים והגרוש שלך יישאר מוטב רשום, הרי שהוא יהא זכאי לכל זכות כמוטב גם לאחר הגירושין. חשוב וכדאי מאוד לתת על כך את הדעת.

 

עריכת הסכם ממון

פרק ב' נפתח ואת מעוניינת להיכנס לחיים משותפים עם בן הזוג החדש שהכרת. כל אחד מכם הגיע לקשר עם רכוש שצבר לאורך השנים בטרם הכרתם. בשלב זה נודעת חשיבות גדולה לעריכת הסכם ממון, שיבהיר את ההסדר הרכושי ביניכם. לרוב, כל אחד מן הצדדים ירצה לשמור על רכושו ערב הכניסה לקשר החדש, כרכושו הנפרד, שביום מן הימים יעבור לילדיו.

באשר לרכוש חדש שייצבר בפרק ב', הרי שניתן לקבוע בהסכם הממון כיצד יתחלק במקרה של פרידה. עוד ניתן לקבוע במסגרת הסכם הממון את אופן ניהול החיים המשותפים מבחינה כלכלית וכספית. חשוב לתת את הדעת במסגרת ההסכם אף לחובות עימם בא כל צד לפרק ב' ולהגדיר מי חב במה. וודאות וסדר באשר להתנהלות ימנעו מחלוקות עתידיות.

 

עריכת צוואה

עם כניסתך לפרק ב', תרצי לוודא שיש בידייך גם צוואה מסודרת. רבים אינם יודעים, כי כאשר הם מנהלים חיים משותפים תחת קורת גג אחת ומשק בית משותף, הם נחשבים "ידועים בציבור". סטטוס זה מקנה זכויות ירושה לבן הזוג במידה ואין צוואה. משמע, במקרה של פטירה של אחד הצדדים, הרי שילדיו וכן בן זוגו (הידוע בציבור) הינם יורשיו החוקיים. הילדים יירשו מחצית מן הרכוש, והידוע בציבור את המחצית הנותרת. כדי למנוע זאת או לקבוע אחרת, עלייך לדאוג לערוך צוואה, אשר תשקף את רצונך האמיתי.

 

יעוץ זוגי/משפחתי

לסיום, כדאי לזכור, כי בעת יצירת תא משפחתי חדש וחיים משותפים, נדמה שיש טעם של ממש בליווי של איש מקצוע ולו לפרק זמן קצר. זאת, לטובת יצירת חשיבה משותפת ובניית הבנות באשר לאתגרים שיכולים להופיע בדרך הן במישור הזוגי והן בחיבור בין הילדים של הצדדים וכן ביניהם לבין בן הזוג החדש. התנהלות רגישה, שלוקחת בחשבון את הצרכים של כל הנוגעים בדבר תוביל להצלחה גדולה יותר בעתיד לבוא.

 

"רבים אינם יודעים, כי כאשר הם מנהלים חיים משותפים תחת קורת גג אחת ומשק בית משותף, הם נחשבים "ידועים בציבור". סטטוס זה מקנה זכויות ירושה לבן הזוג במידה ואין צוואה".

  

לינקולן 20, ת"א, בית רובינשטיין, קומה 17

03-6246224 | www.plesner-law.co.il

פייסבוק דיני משפחה וגישור – עו"ד מתת פלסנר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד