נמאס לכם מעוגות התפוחים והדבש? נסו טארט רימונים מקורי עם גנאש

כן, הקינוח הזה דורש עבודה אבל בתמורה הוא מבטיח להיות ה-מנה שכל המשפחה תדבר עליה עד ארוחת החג הבאה. עקבו אחרי הצעדים וראו כי המאמץ משתלם

יסכה עטון

|

26.09.19 | 10:32

טארט רימונים (צילום: יסכה עטון)
טארט רימונים (צילום: יסכה עטון)

מרכיבים

תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

לריבת הרימונים

  • 3/4 כוס גרגירי רימון
  • 4 כפיות סוכר

 

לגנאש

  • 260 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם (2 כפות) גלוקוזה
  • 1/2 כפית אבקת ג'לטין
  • 155 גרם (חפיסה וחצי) שוקולד לבן, שבור לקוביות

 

לקלתית 

  • 300 גרם (3 כוסות חד פעמיות) קמח
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים

 

גרגרי רימון, לקישוט

 

אופן הכנה

  1. ריבת הרימונים: מבשלים את הגרגרי הרימון עם הסוכר בסיר קטן, עד להופעת בועות סוכר. מורידים מן האש מצננים ושומרים עד לשימוש.
  2. הגנאש: מחממים בסיר כפול מחצית מכמות השמנת, שתי כפות גלוקוז ואת אבקת הג'לטין. מביאים לרתיחה מלאה ומורידים מן האש.
  3. מוסיפים את שארית השמנת ואת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
  4. הקלתית: מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  6. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה, מרדדים אותו לעלה בעובי של 4 מ"מ ומצננים במקרר 5 דקות לפחות.
  7. משמנים היטב תבנית או רינג. מוציאים את הבצק ומסדרים אותו כך שיתאים לצורה. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.
  8. מוציאים את הקלתית הקפואה, מניחים עליה נייר אפייה ומעל משקולות אפייה (אפשר להניח גם קטניות יבשות). אופים כ-20 דקות, עד ששולי הקלתית זהובים והיא אפוייה לגמרי. מוציאים ומצננים.
  9. מוציאים את הגנאש ומעבירים לקערת המיקסר. "פותחים" את הגנאש עם וו גיטרה במשך דקה. מחזירים את הגנאש למקרר להתייצבות לרבע שעה.
  10. ההרכבה: מורחים את ריבת הרימונים על הקלתית. מורחים מעל את הגנאש המוקצף ומעטרים בגרגרי רימון. מגישים.

 

יסכה עטון היא הקונדיטורית שהולכת להמתיק לכם את החגים. רוצים עוד מתוק? כנסו לעמוד האינסטגרם שלה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג