שתהא השנה טעימה ושונה: עוגת גלידה דבש עם קדאיף ופיסטוקים

לפני שנפרדים מהקיץ ולכבוד השנה החדשה, קינוח בטעם של חג: שכבות קריספיות של שערות קדאיף, כשביניהן קרם קפוא משמנת ודבש

עוגת גלידה דבש עם קדאיף  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת גלידה דבש עם קדאיף (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(2 תבניות בגודל 20x30 ס"מ, או תבנית בגודל 40X30 ס"מ)

לבסיס ולציפוי

  • 1/2 חבילה (225 גרם) שערות קדאיף, מופשרות
  • 70 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • 50 גרם אבקת סוכר

לגלידת הדבש

  • 2 מכלים (500 מ"ל)שמנת מתוקה 32%–38% שומן
  • 1 מכל גבינת שמנת (200–250 גרם), 16% שומן לפחות
  • 4 כפות דבש נוזלי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כ־1/3 כוס (כ־30 גרם) פיסטוק קלוי וקצוץ

להגשה: אבקת סוכר, פיסטוק קלוי וקצוץ

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים את התבניות (או התבנית) בנייר אפייה.

2. הבסיס והציפוי: שמים בקערה את שערות הקדאיף ומפרידים

אותן בידיים, ככל האפשר. יוצקים את החמאה ומערבבים בידיים. מפזרים את אבקת הסוכר ומערבבים כך שתצפה את כל הקדאיף.

3. מפזרים את הקדאיף בשכבה אחידה בשתי התבניות (או בתבנית). אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים (אם אופים בתבנית אחת, חוצים את הבסיס לשניים).

4. גלידת הדבש: שמים בקערת המערבל עם וו ההקצפה את השמנת המתוקה, הגבינה, הדבש (אם הוא לא נוזלי, מחממים אותו קצת) והווניל. מקציפים כ־2 דקות, לקרם יציב. בסיבוב ההקצפה האחרון מוסיפים את הפיסטוק, לפיזור אחיד בקרם.

5. הרכבת המנה: יוצקים את הקרם על אחד הבסיסים ומיישרים. מכסים בבסיס השני – כמו שהוא, או מפוררים אותו בידיים לפירורים גסים – ומהדקים קצת. מכסים במכסה או בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות (עד חודש).

6. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר ומפזרים פיסטוק קצוץ. חותכים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: מכוסה במקפיא, עד חודש. את הבסיסים האפויים - עטופים היטב, עד 3 חודשים במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד