שיטת השקשוקה אבל בגישה שונה: אפויה בתנור על פוקאצ'ה רכה

פוקאצ'ה שקשוקה או "שקשוקה" טבעונית עם כדורי תרד וטחינה. פותחים את הסתיו עם שתי וריאציות חדשות על המנה הקלאסית, שישבו לכם בול בצלחת של בראנץ'

שקשוקה אפויה בתנור על פוקאצ'ה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
שקשוקה אפויה בתנור על פוקאצ'ה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

פוקאצ׳ה שקשוקה

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 4 ביצים
  • 12 עלי פטרוזיליה

לבצק:

  • 1/2 שקית (1 כפית) שמרים יבשים
  • 1/2 כף סוכר או סילאן
  • 1 כוס (250-300 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 קילו קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • עלים קצוצים מגבעול רוזמרין

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום
  • קמצוץ סוכר
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/4 כפית מכל תבלין: פפריקה מרוקאית, כורכום, קארי, חוואיג׳
  • 4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים ואת הסוכר במים עם שמן הזית, שופכים מעל את הקמח, המלח והרוזמרין ומערבבים ביד או במיקסר עד לקבלת בצק.

צרים כדור, שופכים מעל קצת שמן זית ומכסים במגבת לחה.

2. יוצקים את השמן למחבת חסינת חום (שמתאימה לתנור) על להבה קטנה, מחממים, מוסיפים את הבצל, השום, הסוכר והתבלינים ומטגנים בערבוב כ-2 דקות (נזהרים שלא יישרפו). מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.

3. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעה וחצי לפחות, בודקים מדי פעם, ואם מתייבש מוסיפים מים.

4. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, משטחים ביד על התבנית ואופים בתנור חם מאוד (250 מעלות) למשך 10 דקות. מוציאים, שופכים מעל כל פוקאצ’ה רוטב עגבניות ומניחים ביצה בזהירות. מחזירים לתנור ואופים עד שהביצה מוכנה. מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים חם.

 

ערכים תזונתיים למנה: 823 קלוריות | 89.3 גרם פחמימות | 27.8 גרם חלבון | 31.3 גרם שומן | 4 מנות

 

"שקשוקה" טבעונית עם כדורי תרד וטחינה

 

 (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
    (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
     

     

    החומרים ל-4 מנות:

    • 1 כף שמן זית לטיגון
    • 3 שיני שום קלופות
    • 1/4 כפית פפריקה מתוקה וחריפה
    • מלח גס ופלפל, לפי הטעם
    • 2 עגבניות בשלות, גדולות וקלופות, חתוכות לקוביות
    • 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות קצוצות מאיכות טובה
    • 1 חבילה (400 גרם) עלי תרד (העלים בלבד, ללא הגבעולים)

    להגשה:

    • 1/4 כוס טחינה גולמית

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את השום והתבלינים (נזהרים לא לשרוף) בשמן הזית במחבת רחבה ועמוקה על להבה נמוכה.

    2. מוסיפים למחבת את העגבניות הטריות והמשומרות ו־1/2 כוס מים ומבשלים על להבה קטנה במשך שעה לפחות.

    3. חולטים את התרד במים רותחים עם מלח, מסננים וסוחטים היטב. צרים מהתרד כדורים בגודל של קציצות ומניחים בזהירות במחבת עם רוטב העגבניות.

    4. מבשלים יחד 5 דקות נוספות, בוזקים מלח גס ופלפל שחור ומסירים מהאש.

    5. מזליפים את הטחינה על ה"שקשוקה" בזילופים עדינים ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 164 קלוריות | 15.1 גרם פחמימות | 7.7 גרם חלבון | 9 גרם שומן | 4 מנות

     

    השף האורח: נעמה צפתי, "הבית של נעמה", זכרון יעקב

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל קמינסקי)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל קמינסקי)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד