טארט פסיפלורה אפוי עם נגיעה של דבש שמשדרגת את הבצק

עוגה נהדרת לאירוח: בצק פריך נהדר ונוח לעבודה (בזכות הדבש), ובתוכו מלית רכה בטעם פירותי מתקתק

טארט פסיפלורה אפוי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
טארט פסיפלורה אפוי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ)

 

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס + 4 כפות (180 גרם) קמח
  • 1 חלמון
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (50 גרם) אבקת סוכר

 

למלית

  • כ־1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כף מלאה (קצת יותר מ־10 גרם) קורנפלור
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 2 פסיפלורות

 

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון עם להב המתכת (או במערבל עם וו הגיטרה) ומעבדים כדקה, רק עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים, מאחדים בעדינות בידיים לכדור ופוחסים אותו לדיסקית. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יומיים).

2. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול גדול קצת יותר מקוטר התבנית. מגלגלים על המערוך, מעבירים לתבנית ומצמידים לתחתית ולדפנות (אפשר לרדד על נייר אפייה כדי להקל את העברת הבצק לתבנית).

4. המלית: שמים את הסוכר, הביצים והקורנפלור בקערה בינונית וטורפים כ־2 דקות, לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת תכולת הפסיפלורה, מערבבים היטב ויוצקים על הבצק.

5. אופים 40-35 דקות, עד שהטארט יציב במרכזו.

6. מצננים כ־15 דקות בטמפרטורת החדר ועוד 30 דקות לפחות במקרר. מגישים.

 

זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל צינון ואפייה

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד