אחראים על הסלטים בארוחת החג? קבלו מתכונים שיעלו אתכם בדרגה

יהיה לכם קשה לבחור: סלט פסטה מהפנט עם סלק ויין אדום, סלט מרענן של תלתלי זוקיני ועשבי תיבול או סלט מלא בריאות עם חיטה ירוקה, גרגירי חומוס וטחינה

Xnet

|

23.09.19 | 09:07

סלט בלרינות, על שום מה? על שום הצורה המיוחדת של פסטה  (צילום: שחר גולדשטיין)
סלט בלרינות, על שום מה? על שום הצורה המיוחדת של פסטה (צילום: שחר גולדשטיין)
 

סלט בלרינות

 

מרכיבים

 

  • 1/2 קילו פסטה קצרה
  • 5 סלקים מבושלים ומקולפים
  • 2 בצלים, מקולפים
  • שמן זית לטיגון
  • שיניים כתושות מראש שום אחד
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כוס יין אדום, שאוהבים

 

לתערובת תבלינים

  • 2 עלי מרווה קצוצים
  • קורט פלפל שאטה
  • 1/4 כפית עלי טימין
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

לרוטב

  • 200 מ"ל יוגורט צאן
  • 200 מ"ל לבנה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 חבילת שמיר טרי, קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית

 

להרכבה

  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת
  • עלי מיקרו בזיליקום או עלי בזיליקום טריים
  • שמן זית לזילוף

 

אופן הכנה

  1. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומצננים במים קרים. מסננים היטב ומניחים בצד.
  2. חותכים את הסלק ואת הבצל לקוביות בינוניות.
  3. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בו את קוביות הבצל והסלק כ-4-3 דקות.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מוסיפים את החומץ ואת הסילאן ומבשלים עד שהירקות מתקרמלים.
  5. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצומו.
  6. מוסיפים את התבלינים ואת הפסטה, מערבבים תוך כדי הקפצה ומורידים מהאש. מניחים בצד.
  7. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומחלקים בין הצלחות (או מורחים בשכבה אחידה בצלחת הגשה מרכזית).
  8. ההרכבה: מניחים מעל הרוטב את תעורבת הפסטה. מפוררים מעל את הגבינה ומפזרים עלי בזיליקום. מזלפים שמן זית ומגישים.

 

סלט זוקיני

 

סלט תלתלי זוקיני ועשבי תיבול (צילום: שחר גולדשטיין)
    סלט תלתלי זוקיני ועשבי תיבול(צילום: שחר גולדשטיין)

     

    מרכיבים

    • 1 ק"ג רצועות/תלתלי זוקיני
    • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
    • 100 גרם עלי רוקט, חתוכים גס
    • 2 חופנים (50 גרם) של פטרוזיליה טרייה, קצוצה
    • 2 חופנים (50 גרם) של נענע טרייה, קצוצה
    • 2 חופנים (50 גרם) של כוסברה טרייה, קצוצה
    • 5 יחידות בצל ירוק, קצוצים

     

    לרוטב

    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
    • מלח ופלפל שחור

     

    להגשה

  • 200 גבינה בולגרית
  • פלפל צ'ילי טרי, לפי הטעם
  • פלחי ליים, להגשה

     

    אופן הכנה

    1. מניחים את כל המרכיבים בצלחת ההגשה, מערבבים ומניחים בצד.
    2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומזלפים מעל הסלט.
    3. ההגשה: מפוררים מעל את הגבינה, מפזרים את הצ'ילי, מניחים פלחי ליים ומגישים.

     

    סלט פריקי כוסמין

     

    סלט פריקי כוסמין (צילום: שחר גולדשטיין)
      סלט פריקי כוסמין(צילום: שחר גולדשטיין)

       

      מרכיבים

       

      • 250 גרם חיטת כוסמין מעושנת
    • 1 כוס גרגרי חומוס, מסוננים ומוכנים לאכילה

    • 1/4 כוס מיץ לימון

    • 1 כף שטוחה מלח

    • 1 כפית פלפל שחור 

       

      לרוטב

      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • 1 כף חרדל
      • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
      • 2 כפות סילאן

       

      לסלט

      • 2 מלפפונים גדולים, חתוכים דק
      • 2 חופנים (50 גרם) של פטרוזיליה טרייה, קצוצה
      • 2 חופנים (50 גרם) של נענע טרייה, קצוצה
      • 2 חופנים (50 גרם) של כוסברה טרייה, קצוצה
      • 5 יחידות בצל ירוק, קצוצים
      • 4 סלקים מבושלים וקלופים, חתוכים גס

       

      להרכבה

      • 300 גרם יוגורט
      • 1/4 כוס צנוברים קלויים קלות
      • טחינה גולמית
      • סילאן
      • נבטים שאוהבים

       

      אופן הכנה

      1. מבשלים את חיטת הכוסמין לפי הוראות היצרן. מוסיפים את גרגרי החומוס, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים. מניחים בצד.
      2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לקבלת תערובת אחידה.
      3. הסלט: מניחים את מרכיביו בקערה גדולה, מוסיפים את תערובת הפריקי ואת הרוטב ומערבבים.
      4. ההרכבה: מורחים את היוגורט בתחתית צלחת ההגשה, עורמים מעליה את הסלט. בוזקים את הצנוברים מעל, מזלפים טחינה וסילאן, מפזרים את הנבטים ומגישים.

       

      המתכונים באדיבות רשת ארקפה


    •  

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד