סלט בלרינות, על שום מה? על שום הצורה המיוחדת של פסטה (צילום: שחר גולדשטיין)
סלט בלרינות
מרכיבים
- 1/2 קילו פסטה קצרה
- 5 סלקים מבושלים ומקולפים
- 2 בצלים, מקולפים
- שמן זית לטיגון
- שיניים כתושות מראש שום אחד
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כוס יין אדום, שאוהבים
לתערובת תבלינים
- 2 עלי מרווה קצוצים
- קורט פלפל שאטה
- 1/4 כפית עלי טימין
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב
- 200 מ"ל יוגורט צאן
- 200 מ"ל לבנה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 חבילת שמיר טרי, קצוץ
- מלח לפי הטעם
- שמן זית
להרכבה
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת
- עלי מיקרו בזיליקום או עלי בזיליקום טריים
- שמן זית לזילוף
אופן הכנה
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומצננים במים קרים. מסננים היטב ומניחים בצד.
- חותכים את הסלק ואת הבצל לקוביות בינוניות.
- מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בו את קוביות הבצל והסלק כ-4-3 דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מוסיפים את החומץ ואת הסילאן ומבשלים עד שהירקות מתקרמלים.
- מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצומו.
- מוסיפים את התבלינים ואת הפסטה, מערבבים תוך כדי הקפצה ומורידים מהאש. מניחים בצד.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומחלקים בין הצלחות (או מורחים בשכבה אחידה בצלחת הגשה מרכזית).
- ההרכבה: מניחים מעל הרוטב את תעורבת הפסטה. מפוררים מעל את הגבינה ומפזרים עלי בזיליקום. מזלפים שמן זית ומגישים.
סלט זוקיני
מרכיבים
- 1 ק"ג רצועות/תלתלי זוקיני
- 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
- 100 גרם עלי רוקט, חתוכים גס
- 2 חופנים (50 גרם) של פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 2 חופנים (50 גרם) של נענע טרייה, קצוצה
- 2 חופנים (50 גרם) של כוסברה טרייה, קצוצה
- 5 יחידות בצל ירוק, קצוצים
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור
להגשה
אופן הכנה
- מניחים את כל המרכיבים בצלחת ההגשה, מערבבים ומניחים בצד.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומזלפים מעל הסלט.
- ההגשה: מפוררים מעל את הגבינה, מפזרים את הצ'ילי, מניחים פלחי ליים ומגישים.
סלט פריקי כוסמין
מרכיבים
- 250 גרם חיטת כוסמין מעושנת
1 כוס גרגרי חומוס, מסוננים ומוכנים לאכילה
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כף חרדל
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 2 כפות סילאן
לסלט
- 2 מלפפונים גדולים, חתוכים דק
- 2 חופנים (50 גרם) של פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 2 חופנים (50 גרם) של נענע טרייה, קצוצה
- 2 חופנים (50 גרם) של כוסברה טרייה, קצוצה
- 5 יחידות בצל ירוק, קצוצים
- 4 סלקים מבושלים וקלופים, חתוכים גס
להרכבה
- 300 גרם יוגורט
- 1/4 כוס צנוברים קלויים קלות
- טחינה גולמית
- סילאן
- נבטים שאוהבים
אופן הכנה
- מבשלים את חיטת הכוסמין לפי הוראות היצרן. מוסיפים את גרגרי החומוס, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים. מניחים בצד.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לקבלת תערובת אחידה.
- הסלט: מניחים את מרכיביו בקערה גדולה, מוסיפים את תערובת הפריקי ואת הרוטב ומערבבים.
- ההרכבה: מורחים את היוגורט בתחתית צלחת ההגשה, עורמים מעליה את הסלט. בוזקים את הצנוברים מעל, מזלפים טחינה וסילאן, מפזרים את הנבטים ומגישים.
המתכונים באדיבות רשת ארקפה