בדיוק כמו שקונים בקונדיטוריה - עוגת דבש עם תפוחים (צילום: חגית גורן)
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה
- 150 מ"ל (2/3 כוס) מים
- 200 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
- 200 גרם (1 כוס) דבש
- 50 גרם (1/4 כוס) ריבת שזיפים שחורים
- 4 ביצים
- 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
- 300 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
- 9 גרם (כ-2 כפיות) אבקת אפייה
- 10 גרם (כ-2 כפיות) סודה לשתייה
- 5 גרם (1 כפית) קינמון, טחון
- 2 גרם (1/4 כפית) אבקת ציפורן
- 5 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי, חתוכים לקוביות קטנות
- 50 גרם אגוזי לוז גרוסים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית/התבניות.
- שמים בסיר את המים ואת השמן. מחממים אך לא מביאים עד לרתיחה. מסירים מן האש ומוסיפים את הדבש ואת הריבה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד.
- מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף יציב תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר.
- מנפים את הקמח לתוך קצף הביצים, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
- מוסיפים את התערובת עם הדבש ומקפלים אותה פנימה בעדינות.
- מוסיפים פנימה את אבקת האפייה, אבקת הסודה, הקינמון והציפורן, מקפלים גם אותם בעדינות ויוצקים את הבלילה לתבנית.
- מפזרים מעל את קוביות התפוחים והאגוזים ומכניסים לתנור.
- אופים כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש.
המתכון באדיבות עופר גל, שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל
עוד מתכון של מקצוענים שירשים כל מי שישים בו ביס