שתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה: עוגת דבש פרווה עם קוביות תפוחים

הידעתם כי אורחים מתחשבים אופים עוגות נפלאות שמתאימות לקינוח ארוחת החג? ויש גם נקודות בונוס אם הן מרשימות, מיוחדות וטעימות. איזה מזל שיש לנו מתכון בול

Xnet

|

18.09.19 09:32

לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגת תפוחים בוטיק סנטרל
לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגת תפוחים בוטיק סנטרל (בדיוק כמו שקונים בקונדיטוריה - עוגת דבש עם תפוחים)

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה

 

  • 150 מ"ל (2/3 כוס) מים
  • 200 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
  • 200 גרם (1 כוס) דבש
  • 50 גרם (1/4 כוס) ריבת שזיפים שחורים
  • 4 ביצים
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 9 גרם (כ-2 כפיות) אבקת אפייה
  • 10 גרם (כ-2 כפיות) סודה לשתייה
  • 5 גרם (1 כפית) קינמון, טחון
  • 2 גרם (1/4 כפית) אבקת ציפורן
  • 5 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי, חתוכים לקוביות קטנות 
  • 50 גרם אגוזי לוז גרוסים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית/התבניות.
  2. שמים בסיר את המים ואת השמן. מחממים אך לא מביאים עד לרתיחה. מסירים מן האש ומוסיפים את הדבש ואת הריבה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד.
  3. מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף יציב תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר.
  4. מנפים את הקמח לתוך קצף הביצים, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
  5. מוסיפים את התערובת עם הדבש ומקפלים אותה פנימה בעדינות.
  6. מוסיפים פנימה את אבקת האפייה, אבקת הסודה, הקינמון והציפורן, מקפלים גם אותם בעדינות ויוצקים את הבלילה לתבנית.
  7. מפזרים מעל את קוביות התפוחים והאגוזים ומכניסים לתנור.
  8. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש.

 

המתכון באדיבות עופר גל, שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל

 

עוד מתכון של מקצוענים שירשים כל מי שישים בו ביס

 

צילום: חגית גורן
לשימוש בכתבה בלבד אוכל בריוש בוטיק סנטרל (צילום: חגית גורן)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד