עוגיות סחלב שנמסות בפה (צילום: שפרה נחום)
מרכיבים
כ-40 יחידות
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח, מנופה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם אבקת סחלב
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) שמן
- 2 טיפות תמצית ורדים
- כ-40 יחידות פיסטוקים טבעיים, קלופים
- 1 כפית קינמון, טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את הקמח, אבקת הסוכר ואבקת הסחלב בקערה, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן ואת תמצית הוורדים ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
- משתמשים בכף אוניברסלית (15 מ"ל) כדי לקבל עוגיות אחידות בגודלן. מגלגלים את הכמות לכדור, משטחים אותו בעדינות ונועצים בו פיסטוק. מניחים את העוגייה בתבנית וחוזרים עד התהליך עם יתר הבצק.
- אופים במרכז התנור כ-20 דקות. אחרי 18 דקות בודקים אם תחתית העוגיות הזהיבה, במידה וכן, מוציאים מהתנור.
- מפדרים את העוגיות בקינמון טחון, מצננים ושומרים במיכל אטום.
שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק
לשפרה נחום יש גם מתכון שווה במיוחד לסלט עוף קראנצ'י