צילום: אמיר יהל

קרח ואש: שלושה פינוקים קפואים ומרעננים עם טוויסט ספייסי

סלט אננס קפוא עם ג'ינג'ר, צ'ילי ומייפל, כפיות שוקולד עם צ'ילי ומלח וגלידת קוקוס, תאנים והל - קפואים אחרונים לסוף הקיץ שמשלבים מתיקות ותבלינים

השילוב המושלם - שוקולד וצ'ילי (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
השילוב המושלם - שוקולד וצ'ילי (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

סלט אננס קפוא עם ג'ינג'ר, צ'ילי ומייפל

 

 

 (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
    (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    • 1 אננס גדול שלם
    • מיץ מ־1/4 לימון
    • 1 כפית מייפל
    • 1/2 ס"מ ג׳ינג׳ר מגורר
    • פלפל צ׳ילי אדום טרי, פרוס דק
    • 3 עלי בזיליקום
    • זסט של טונקה (תבלין אסייתי)
    • 1/4 כוס קרח גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. חוצים את האננס לשניים. מוציאים את תוכנו בזהירות בעזרת סכין לא משוננת, כך שמתקבלת קערת אננס.

    2. חותכים את תוכן האננס לריבועים בגודל של 1-2 ס"מ ומכניסים להקפאה כשעה.

    3. מוציאים מהמקפיא ומכניסים לקערות שיצרנו ממחצית האננס.

    4. יוצקים מעל את מיץ הלימון והמייפל ומפזרים את הג’ינג’ר, הצ'ילי, עלי הבזיליקום והטונקה. מפזרים מעל קרח גרוס.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 88 קלוריות | 23 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 0 גרם שומן | 4 מנות

     

    כפיות שוקולד עם צ'ילי ומלח

     

     (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
      (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

       

      המרכיבים ל-25 כפיות:

      • 1/2 כוס + 2 כפות עיסת קקאו
      • 1/2 כוס חמאת קקאו
      • 1/4 כפית תמצית וניל
      • 2 כפות מייפל

      לקישוט:

      • 1 כפית גדושה עלי ורדים מופרדים
      • 1/2 כפית צ׳ילי
      • 1/2 כפית מלח הימלאיה

       

      אופן ההכנה:

      1. ממיסים בבן מארי (סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים) את החמאה ועיסת הקקאו. מורידים מהאש ומערבבים עם שאר המרכיבים.

      2. טובלים את הכפיות בבלילת השוקולד עד גובה ראש הכפית ומניחים אותן בתבנית לצינון למשך 2 דקות.

      3. מפזרים מעל את הרכיבים לקישוט ומעבירים למקרר למשך שעה. אפשר לשמור במקפיא עד חצי שנה (יש להוציא כ־5 דקות לפני ההגשה).

       

      ערכים תזונתיים למנה: 75 קלוריות | 1 גרם פחמימות | 0 גרם חלבון | 8 גרם שומן | 25 כפיות מתכת

       

      גלידת קוקוס, תאנים והל

       

       (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים ל-8 תבניות סיליקון לשלגונים:

        • 2 קרטונים (500 מ"ל כל אחד) חלב קוקוס (לא פחית!)
        • 2 תאנים
        • 2 כפות סוכר קוקוס
        • 1 כפית תמצית וניל
        • קמצוץ הל טחון

         

        אופן ההכנה:

        1. שמים את קרטוני חלב הקוקוס במקרר ללילה לפחות כדי להפריד את הקרם מהמים.

        2. חותכים את התאנים לפרוסות של 1/2 ס״מ ומניחים

        פרוסה אחת בכל תבנית סיליקון. מקפיאים לשעתיים.

        3. מוציאים את חלב הקוקוס מהמקרר וחותכים את החלק העליון של הקרטון. מוציאים בעזרת כף את החלק הקרמי לקערת המערבל (או לקערה עם מקציף ידני).

        4. מערבלים את קרם הקוקוס יחד עם סוכר הקוקוס ומוסיפים את תמצית הווניל. מוסיפים את ההל לתערובת ומערבבים ידנית.

        5. מוציאים את תבניות הסיליקון עם התאנים מהמקפיא ויוצקים את תערובת הקוקוס מעל. מכניסים למקפיא לשעתיים.

        6. מוציאים את התבניות מהמקפיא, מוסיפים מקל גלידה ומקפיאים שוב למשך לילה. מחלצים מהתבניות ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 272 קלוריות | 10 גרם פחמימות | 2.7 גרם חלבון | 26.7 גרם שומן | 8 תבניות סיליקון לשלגונים

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג