סיידקיק לצהריים: שלוש תוספות מהירות ומזינות לליווי העיקרית

הגיע הזמן לגוון את שגרת האורז הלבן או הפירה. נסו את אחת התוספות הנפלאות של אפרת סיאצ'י: תבשיל קינואה קליל, אורז מלא עם עדשים או בורגול עם פטריות ובצל

אפרת סיאצ'י

|

15.09.19 | 08:50

תבשיל קינואה עם פלפל ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבשיל קינואה עם פלפל ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)

תבשיל קינואה עם פלפל ותירס

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1 פלפל אדום, קצוץ
  • 1/2 עגבנייה, קצוצה
  • 1 כוס (200 גרם) קינואה שטופה היטב ומסוננת
  • 1/2 כוס תירס משומר, מסונן
  • 1/3 כוס שמיר טרי, קצוץ
  • לתבלינים: 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כוסות מים רותחים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפלפל ואת העגבנייה, ממליחים מעט, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-8 דקות. יש לערבב מדי פעם.
  3. מוסיפים את הקינואה, התירס, השמיר, התבלינים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  4. מורידים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד 10 דקות לפני שפותחים.

 

אורז מלא עם עדשים וירקות צבעוניים

 

אורז מלא עם עדשים וירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)
    אורז מלא עם עדשים וירקות(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 1 כוס (200 גרם) אורז מלא
    • 1/3 כוס (70 גרם) עדשים שחורות
    • 2 כפות שמן
    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • 2 שיני שום, קצוצות
    • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
    • 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
    • 1/3 כפית כורכום
    • 1/2 כפית כמון
    • 1 כפית גדושה מלח
    • קמצוץ פלפל שחור גרוס
    • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
    • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את האורז והעדשים במים במשך חצי שעה. מסננים.
    2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להפוך לשקוף. מוסיפים את השום, הגזר והפלפל ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
    3. מוסיפים את האורז, העדשים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
    4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

     

    בורגול עם בצל ופטריות

     

    בורגול עם פטריות ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
      בורגול עם פטריות ובצל(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 1 כוס בורגול עבה או גס
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 בצלים גדולים, קצוצים
      • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות, קצוצות
      • לתיבול: 1/4 כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה,1 כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, 1 כפית צ'ילי חריף (לא חובה)

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת למי הברז. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
      2. מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 8-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.
      3. מוסיפים את הבורגול ואת מרכיבי התיבול. מבשלים 3-2 דקות נוספות, תוך ערבוב. 

       

      עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

       

        החוסכים בזמן יכולים להכין עיקרית ותוספת בתבשיל אחד

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג