תבשיל קינואה עם פלפל ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבשיל קינואה עם פלפל ותירס
מרכיבים
4 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 1 פלפל אדום, קצוץ
- 1/2 עגבנייה, קצוצה
- 1 כוס (200 גרם) קינואה שטופה היטב ומסוננת
- 1/2 כוס תירס משומר, מסונן
- 1/3 כוס שמיר טרי, קצוץ
- לתבלינים: 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפלפל ואת העגבנייה, ממליחים מעט, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-8 דקות. יש לערבב מדי פעם.
- מוסיפים את הקינואה, התירס, השמיר, התבלינים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מורידים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד 10 דקות לפני שפותחים.
אורז מלא עם עדשים וירקות צבעוניים
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס (200 גרם) אורז מלא
- 1/3 כוס (70 גרם) עדשים שחורות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1/3 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית גדושה מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- משרים את האורז והעדשים במים במשך חצי שעה. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להפוך לשקוף. מוסיפים את השום, הגזר והפלפל ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז, העדשים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
בורגול עם בצל ופטריות
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס בורגול עבה או גס
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות, קצוצות
- לתיבול: 1/4 כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה,1 כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, 1 כפית צ'ילי חריף (לא חובה)
אופן ההכנה
- שמים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת למי הברז. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
- מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 8-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את הבורגול ואת מרכיבי התיבול. מבשלים 3-2 דקות נוספות, תוך ערבוב.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
החוסכים בזמן יכולים להכין עיקרית ותוספת בתבשיל אחד