לא הקפה לבדו: איך יוצרים את החוויה המושלמת לשתיית קפה

איך אתם שותים את הקפה שלכם? ואיזה תוספת אתם אוהבים לידו? בריסטות מובילים חושפים את הסודות שלהם, ומה לא ידעתם על עוגיית לוטוס - הפינוק המושלם?

לחצו על הסרטון כדי לצפות בטיפים לחווית קפה מושלמת
צילום: ליאור סויסה
מבינים בחווית קפה מושלמת. הבריסטות יוני אינוז וכרמל שפירא  (צילום: אוהד קב)
מבינים בחווית קפה מושלמת. הבריסטות יוני אינוז וכרמל שפירא (צילום: אוהד קב)
ישראל היא המדינה השלישית בגודלה בצריכת עוגיית הקרמל "לוטוס". הפינוק המושלם ליד הקפה  (צילום: אוהד קב)
ישראל היא המדינה השלישית בגודלה בצריכת עוגיית הקרמל "לוטוס". הפינוק המושלם ליד הקפה (צילום: אוהד קב)

הידעתם? ישראל היא המדינה השלישית בגודלה בצריכת עוגיית הקרמל "לוטוס". מאחורי העוגייה עומדים צוות טועמים מקצועי, חוקרי טעם ואופים מנוסים, שיצרו את העוגייה המושלמת לצד הקפה; מצד אחד, כזו שלא תאפיל על טעמי הקפה, ומהצד השני - שתעצים את טעמיו.

יצירת חוויית שתיית הקפה האידיאלית היא עולם ומלואו, והיא מחייבת שיתקיימו לפחות שני תנאים הכרחיים – הכנת כוס הקפה המושלמת ופינוק קטן ומושלם ליד, כמו עוגיית לוטוס שמעצימה את טעם הקפה ויוצרת הרמוניה בין שילוב הטעמים. אם חשבתם שאתם אלופי העולם בהכנת קפה, יש לנו מה לחדש לכם. תפסנו לשיחה אישית בריסטות מובילים שחושפים את הסודות שלהם לחוויית שתיית קפה מושלמת. 

 

יוני אינוז בריסטה
ברמן וניהול בר ב- Centro Café, בן 33, מתל-אביב

צריך להתאים את הקפה לאדם. יוני אינוז  (צילום: אוהד קב)
    צריך להתאים את הקפה לאדם. יוני אינוז (צילום: אוהד קב)
     

    הקפה שלי: אמריקנו חזק בכוס זכוכית עם קצת חלב סויה קר.

    כמה זמן בתחום: 7 שנים.

    תחילת הדרך כבריסטה: כשעברתי לתל-אביב, זה היה כדי לפתח את הקריירה המוזיקלית שלי ובמקביל חיפשתי עבודה בברים. לא היה לי ניסיון ולא רצו לקבל אותי לשום מקום. הגיטריסט בלהקה שבה ניגנתי ניהל בר במסעדה בתל-אביב והוא לימד אותי להכין קפה לראשונה, ככה התחלתי את הדרך. המשכתי משם ל"בר גיורא" ואחרי שהמקום נסגר – המשכתי ל"רום סרוויס" ו"סנטרו".

    טיפ לקפה טוב: אני חושב שצריך להתאים את הקפה לאדם מולך. מעבר לזה, הנוסחה לקפה טוב זה שהחלב יהיה בחום של 65 מעלות בדיוק, שהאספרסו ייחלט בין 22 ל-30 שניות ושיהיו 7.5 גרם מדויקים למנת קפה. חשוב מאוד להדגיש שאם מכינים אמריקנו, לא לשים את המים ישירות על האספרסו כי זה שורף את מנת הקפה, שמים את המים ואז מוסיפים את גרגירי הקפה.

    אם אין לכם מכונת קפה בבית, הטיפ הכי חשוב הוא להקפיד שהמים יהיו ממש רותחים כשאתם מכינים קפה ולא משנה איזה סוג אתם אוהבים.

     

    יוני אינוז: "הפינוק המושלם ליד הקפה הוא עוגיית לוטוס שגורמת לשילוב המושלם בין מתוק למריר"  (צילום: אוהד קב)
      יוני אינוז: "הפינוק המושלם ליד הקפה הוא עוגיית לוטוס שגורמת לשילוב המושלם בין מתוק למריר" (צילום: אוהד קב)

       

      סיפור מיוחד שקשור בקפה: אחת המלצריות בסנטרו הגיעה למשמרת הראשונה שלה עם קפה מהבית, וככה כל תחילת ההתלמדות היא הייתה מביאה ומכינה לעצמה קפה מהבית. עד שאמרתי לה שתפסיק להביא ושאכין לה קפה משלי. מאז היא שותה רק את הקפה שאני מכין לה.
      הכי אוהב לשתות קפה עם: אני אוהב לגוון, כל פעם לשתות קפה עם אנשים אחרים ולשמוע סיפורים מעניינים וחוויות מרתקות, ובכלל אין כמו לפתח שיחה על קפה.

      חולם לשבת לקפה עם: החלום שלי הוא לשבת לשתות קפה עם מאסטר הקפה הבינלאומי, דריטן אלסלה, מעבר לזה שהוא אושיית אינסטגרם מטורפת, שמכיר קפה בכל צורה וטעם, אני מאמין שאני יכול ללמוד ממנו לא מעט ובכלל לנהל איתו שיחה מרתקת.

      אהבה לקפה זה: הטעם המר והמיוחד של האספרסו, לשתות אותו כמו שהוא ללא סוכר, ישר אתה מרגיש התעוררות ואושר עילאי.

       

      "אין כמו לפתח שיחה על קפה"  (צילום: אוהד קב)
        "אין כמו לפתח שיחה על קפה" (צילום: אוהד קב)

         

        התחביבים שלי: מלבד הכנת קפה, יש עוד שלושה דברים שאני ממש אוהב לעשות: מוזיקה (אני זמר, יוצר ומלחין), גידול צמחים וירקות וטיפוס ואימוני רחוב (street workouts).

        הפינוק המושלם ליד הקפה: אני שותה את הקפה שלי ללא סוכר, אז הפינוק המושלם לידו הוא עוגיית לוטוס שגורמת לשילוב המושלם בין מתוק למריר.

        הלוקיישן הכי שווה לשתיית קפה: הלוקיישן שאני הכי נהנה לשתות בו קפה הוא במרפסת בבית כשהוויטרינה הגדולה פתוחה, מול הצמחים והנוף האורבני. 

         

        כרמל שפירא
        בריסטה וברמנית ב-Room Service, בת 25, מעין-השופט

        קפה זה אהבה ללא תנאים. כרמל שפירא  (צילום: אוהד קב)
          קפה זה אהבה ללא תנאים. כרמל שפירא (צילום: אוהד קב)

           

          הקפה שלי: אספרסו חזק כפול עם קצת שמנת מתוקה.

          כמה זמן בתחום: שנה.

          תחילת הדרך כבריסטה: לפני שהייתי בריסטה, עבדתי שנתיים כטבחית. לבשל ולשמח אנשים עם האוכל זו אהבה גדולה שלי. כשעברתי לתל-אביב, התחלתי לעבוד כבריסטה וברמנית כי רציתי להיות זו שמשמחת אנשים עם הקפה של הבוקר או עם הדרינק של הערב.

          טיפ לקפה טוב: ותחים. מעבר לזה, אם רוצים להתפנק גם בבית ולא רק בבית קפה, הקצפת החלב לפני המזיגה לכוס משדרגת פלאים את הטעם של הקפה.

           

          "מדי פעם מתפנקת על עוגייה קטנה שמשלימה את הטעם של הקפה"  (צילום: אוהד קב)
            "מדי פעם מתפנקת על עוגייה קטנה שמשלימה את הטעם של הקפה" (צילום: אוהד קב)

             

            סיפור מיוחד שקשור בקפה: יש לקוחה קבועה במקום שבו אני עובדת, שכל יום מגיעה לקחת את הקפה שלה והיא אוהבת אותו בדרך מאוד מסוימת. כשרק התחלתי לעבוד שם, היא הייתה מחזירה לי את הקפה בחינניות כי זה לא היה ברמה שאליה היא רגילה. דרכה למדתי גם להכין קפה בהתאם לבקשת הלקוח. היום אני יכולה להגיד שכשהיא מגיעה לשתות את הקפה שלה, היא שמחה מאוד לראות אותי בבר.

            הכי אוהבת לשתות קפה עם: אני הכי אוהבת לשתות קפה עם אמא שלי, כי היא אוהבת אותי בדיוק כמו שאני – אם אני לא מרגישה טוב, אם אני שמחה, אם אני עצבנית ובכל מצב רוח. היא תמיד שם לשיחה טובה או שתיקה טובה על קפה. אז ללא ספק היא הפרטנרית המושלמת.

            חולמת לשבת לקפה עם: לא הייתי מתנגדת לשבת לקפה עם ביונסה. יש לי כמה עניינים לא סגורים איתה, דברים שהייתי שמחה לפתור ולשאול אותה, ואני אכין לה איזה קפה שהיא רק תבקש. אם היה אפשר להחזיר מישהו מהמתים, אז הייתי ממש שמחה לשבת לקפה עם מאיר אריאל לשיחה מרתקת על מוזיקה ואורח החיים שלו.

             

            "הסוד לקפה מושלם הוא לערבב כמו שצריך את הקפה עם המים הרותחים"   (צילום: אוהד קב)
              "הסוד לקפה מושלם הוא לערבב כמו שצריך את הקפה עם המים הרותחים" (צילום: אוהד קב)

               

              אהבה לקפה זה: אהבה ללא תנאים. מה שיפה בקפה זה שהוא מתאים בהרבה מאוד סיטואציות – בבוקר, על חוף הים, בטיול בנחל דרגות, במילואים ובכלל עם כל בן אדם בכל זמן.

              התחביבים שלי: לטייל ולהיות בטבע, לעשות יוגה והכי הכי לבשל. זה אחד התחביבים הכי גדולים שלי, בעיקר הכנת בשרים.

              הפינוק המושלם ליד הקפה: אני בדרך כלל לא אוכלת שום דבר עם הקפה שלי, אבל מדי פעם מתפנקת על עוגייה קטנה שמשלימה את הטעם של הקפה או משהו מתוק אחר.

              הלוקיישן הכי שווה לשתיית קפה: הכי כיף לשתות קפה בגבעה 400, ליד הקיבוץ שלי, עין-'השופט. הגבעה היא המקום הכי גבוה באזור ויש משם תצפית מדהימה של 360 מעלות שממנה רואים את הים ואת כל השטחים מסביב.

               

              צילום: אוהד קב הפקה: ברי קרן מנהלת קריאייטיב: אליאור ציפור איפור ועיצוב שיער: ליאט בן שמשון במוצרי IL Makiage

              ע' צלם: איתמר קב משתתפים: יוני אינוז וכרמל שפירא צולם ב-Centro Cafe, דיזנגוף 69 תל-אביב.

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד