בלי לעבוד קשה: פרפה מנגו ליים מהיר עם שכבות של עוגת טורט

איזה כיף שעונת המנגו חזרה, אז למה שלא נכין ממנו קינוח מרשים וצונן במינימום עבודה? והפעם - מוס קפוא ועשיר במיוחד, עם שכבות של בסיס לעוגת טורט (מוכן!)

פרפה מנגו ליים מהיר  (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
פרפה מנגו ליים מהיר (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק באורך 30-25 ס"מ)

 

  • 5-3 מנגו (750 גרם משקל נטו), קלופים, חתוכים גס ומצוננים או כמעט קפואים
  • 4 כפות מיץ ליים או לימון טרי
  • 1/2 כפית קליפת ליים או לימון מגוררת
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32%–38% שומן קרה מאוד
  • 2 כפות סוכר
  • בסיס מוכן לעוגת טורט
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים או נקטר מנגו/ אננס
  • לקישוט: 1/2 מנגו, חתוך לקוביות

 

ההכנה

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד.

2. שמים את חתיכות המנגו, מיץ הליים והקליפה המגוררת במעבד מזון עם להב המתכת

או בבלנדר וטוחנים למחית חלקה.

3. שמים את השמנת והסוכר בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, 5-3 דקות, לקצפת יציבה.

4. מוסיפים את מחית המנגו לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול, למרקם אחיד. יוצקים מחצית מהכמות לתבנית ומיישרים.

5. חותכים מבסיס הטורט שני פסים במידות התבנית (את השאריות אפשר לנצל לכדורי שוקולד). מניחים פס אחד על קרם המנגו שבתבנית ומברישים אותו במחצית מכמות מיץ התפוזים (או הנקטר). מכסים ביתרת הקרם ומיישרים. מניחים את הפס השני ומברישים בשארית המיץ. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות.

6. הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומסירים אותה בעדינות. מסירים גם את הנייר (או הניילון הנצמד). מקשטים בקוביות המנגו, פורסים ומגישים.

 

זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל הקפאה

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עטוף במקפיא, עד חודש

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: שירי שנהב)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: שירי שנהב)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד