
בצק שמרים עם מלית בשר טחון ומתובל (צילום: חיה אילונה דר)
המרכיבים
(20 מאפים)
לבצק
- 1/2 3 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 15 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 1 כוסות מים
- 1 כפית מלח
למילוי
- שמן זית לטיגון
- 2 בצלים קצוצים
- 3 שיני שום, כתושות
- 250 גרם בשר כבש/עגל, טחון
- 200 גרם עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כוס עלי פטרוזיליה ונענע, קצוצים
- 100 גרם צנוברים קלויים
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים ואת השמן, ומערבבים כדקה. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
- משמנים ומקמחים את הקערה, מכדררים את הבצק ומניחים אותו בתוכה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים אותו כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו במזלג ומטגנים כשתי דקות בלבד - נזהרים שלא לייבש יותר מדי.
- מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים, מערבבים עד לאיחוד, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
- מוציאים את הבצק התפוח, חובטים בו להוצאת אוויר ומחלקים אותו ל-20 כדורים שווים. מניחים להם לתפוח חצי שעה נוספת.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- משטחים כל כדור לעיגול על גבי התבנית, מניחים במרכזו מהמלית ומהדקים אותה אליו. חוזרים על התהליך עם כל הבצק. אופים 20-15 דקות עד להזהבה.
עוד מתכונים מעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

אם כבר הפעלתם את התנור - אפו לכם גם קינוח