קנלוני בטטה עם רוטב קרמי (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרכיבים
6-4 מנות
למלית
- 500 גרם גבינה למילוי (כגון כנען / טוב טעם)
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 1 ביצה
- 2 בטטות קלופות מבושלות ומרוסקות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 2 כפות עלי טימין טרי
לקנלוני
- 1 כוס רוטב בזיליקום קנוי או ביתי + 5 כפות נוספות
- 20-18 קנלוני (צינורות פסטה ייעודיים למילוי)
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
- 12-10 עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס צנוברים
- 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- המלית: מערבבים בקערה את הגבינה למילוי, הריקוטה, הביצה, הבטטות והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
- הקנלוני: שמים כוס אחת מרוטב הבזיליקום בתבנית ומורחים אותו בשכבה אחידה. ממלאים את הקנלוני במלית ומניחים אותם על גבי רוטב הבזיליקום בשכבה אחת.
- מערבבים בקערה 5 כפות מרוטב הבזיליקום עם השמנת לבישול עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים אותה על גלילי הקנלוני.
- מסדרים מעל את עגבניות השני, הצנוברים והמוצרלה המגוררת, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
- אופים כ-20 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות או עד להשחמה.
המתכון באדיבות פסטה ברילה
מעדיפים פטריות? נסו את פסטה ברוטב פטריות לימוני