ירוק מבחוץ, כתום מבפנים: קנלוני בטטה עם רוטב שמנת ובזיליקום

גם כשהוא מסובך, הוא פשוט: כל הרעיון באוכל איטלקי הוא מקסימום טעם במינימום מאמץ. זה נכון גם כשמדובר במאפה פסטה מרשים, פשוט: ממלאים, מסדרים ואופים

Xnet

|

08.09.19 08:22

לשימוש הכתבה בלבד אוכל קנולי בטטה ברוטב פסטו שמנת
לשימוש הכתבה בלבד אוכל קנולי בטטה ברוטב פסטו שמנת (קנלוני בטטה עם רוטב קרמי)

מרכיבים

6-4 מנות

 

למלית

  • 500 גרם גבינה למילוי (כגון כנען / טוב טעם)
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 ביצה
  • 2 בטטות קלופות מבושלות ומרוסקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כפות עלי טימין טרי

 

לקנלוני

  • 1 כוס רוטב בזיליקום קנוי או ביתי + 5 כפות נוספות
  • 20-18 קנלוני (צינורות פסטה ייעודיים למילוי)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 12-10 עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. המלית: מערבבים בקערה את הגבינה למילוי, הריקוטה, הביצה, הבטטות והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הקנלוני: שמים כוס אחת מרוטב הבזיליקום בתבנית ומורחים אותו בשכבה אחידה. ממלאים את הקנלוני במלית ומניחים אותם על גבי רוטב הבזיליקום בשכבה אחת.
  4. מערבבים בקערה 5 כפות מרוטב הבזיליקום עם השמנת לבישול עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים אותה על גלילי הקנלוני.
  5. מסדרים מעל את עגבניות השני, הצנוברים והמוצרלה המגוררת, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
  6. אופים כ-20 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות או עד להשחמה.

 

המתכון באדיבות פסטה ברילה

 

מעדיפים פטריות? נסו את פסטה ברוטב פטריות לימוני

 

צילום: אפיק גבאי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל פסטה ברוטב פטריות אינס שילת ינאי (צילום: אפיק גבאי)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד