בחושה, קלה ומקורמלת: עוגת שיש עם הממרח הממכר ופירורי עוגיות

כמה דקות לפני שכל עוגה שתראו תכלול דבש, תפוחים או שניהם יחד, ערבבו לכם אחת מושלמת בטעם קרמל עדין - מבטיחים שזה יקח לכם רק 10 דקות עבודה, כף וקערה

אסתר דורון צרפתי

|

05.09.19 08:06

לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגת לוטוס אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגת לוטוס אסתר דורון צרפתי (עוגת לוטוס בחושה)

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק 31 ס"מ)

 

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 250 מ"ל שמנת 38%
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם ממרח עוגיות לוטוס
  • עוגיות לוטוס מפוררות (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. טורפים את הביצים עם השמן, השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעתו בבלילה.
  4. יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית. את ה-1/3 הנותר טורפים עם ממרח הלוטוס עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים גם אותה לתבנית ועושים דוגמת שיש עם קיסם. מפזרים מעל את פירורי העוגיות, אם משתמשים.
  5. אופים בתנור 60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא פירורים. שומרים את העוגה בעודה עטופה היטב, במקרר.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

 

ככה עדיין לא תיבלתם - קוביות תפוחי אדמה פריכות בקארי

 

צילום: אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל תפוחי אדמה בקארי אסתר דורון צרפתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד