
עוגת לוטוס בחושה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק 31 ס"מ)
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס שמן קנולה
- 250 מ"ל שמנת 38%
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 200 גרם ממרח עוגיות לוטוס
- עוגיות לוטוס מפוררות (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- טורפים את הביצים עם השמן, השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעתו בבלילה.
- יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית. את ה-1/3 הנותר טורפים עם ממרח הלוטוס עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים גם אותה לתבנית ועושים דוגמת שיש עם קיסם. מפזרים מעל את פירורי העוגיות, אם משתמשים.
- אופים בתנור 60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא פירורים. שומרים את העוגה בעודה עטופה היטב, במקרר.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

ככה עדיין לא תיבלתם - קוביות תפוחי אדמה פריכות בקארי