הברקה מלבבת: לביבות קולרבי אפויות בתנור עם כוסברה ופטרוזיליה
לא שוחות בשמן, לא לכבוד החנוכה ולחלוטין לא צפויות: 12 לביבות מקוריות, מהירות הכנה, אפויות בתנור ונהדרות, שלא יגישו לכם בשום מסעדה

לביבות מירק לא צפוי (צילום: אפרת סיאצ')
מרכיבים
(12 לביבות)
- 2 קולרבי בינוניים, קלופים ומגורדים בפומפייה גסה
- 1/2 בצל בינוני, מגורד בפומפייה
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 2 ביצים גדולות
- 3 כפות גדושות קמח
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
- סוחטים היטב את הקולרבי ואת הבצל מהנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ ומניחים אותן בתבנית.
- אופים 20 דקות על צד אחד, מוציאים, הופכים ואופים 10 דקות נוספות.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"