הברקה מלבבת: לביבות קולרבי אפויות בתנור עם כוסברה ופטרוזיליה

לא שוחות בשמן, לא לכבוד החנוכה ולחלוטין לא צפויות: 12 לביבות מקוריות, מהירות הכנה, אפויות בתנור ונהדרות, שלא יגישו לכם בשום מסעדה

אפרת סיאצ'יפורסם: 04.09.19 09:44
לביבות מירק לא צפוי (צילום: אפרת סיאצ')
לביבות מירק לא צפוי (צילום: אפרת סיאצ')

מרכיבים

(12 לביבות)

 

  • 2 קולרבי בינוניים, קלופים ומגורדים בפומפייה גסה
  • 1/2 בצל בינוני, מגורד בפומפייה
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 כפות גדושות קמח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
  2. סוחטים היטב את הקולרבי ואת הבצל מהנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ ומניחים אותן בתבנית.
  4. אופים 20 דקות על צד אחד, מוציאים, הופכים ואופים 10 דקות נוספות.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...