סלט עוף קראנצ'י שכולם ירצו לאכול (צילום: שפרה נחום)
מרכיבים
6-3 מנות
לקראנצ'
- 3 עלי פילו
- שמן
לסלט
- 600 גרם חזה עוף
- 1 כף שמן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כרוב לבן
- 1/4 כפית מלח לימון
- 2 כפות שמן קנולה או חמניות
- 1/2 כפית מלח
- 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- 1 חסה רומית גדולה או 2 קטנות, פרוסות
אופן הכנה
- הקראנצ': מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים בתבנית עלה פילו אחד ומברישים אותו במעט שמן. מניחים מעליו עלה נוסף ומשמנים גם אותו. מניחים מעל את העלה השלישי.
- מניחים מעל העלים נייר אפייה נוסף ותבנית שתשמש משקולת. אופים כ-40 דקות או עד שהעלים מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. מניחים בצד.
- הסלט: מחממים כף שמן במחבת למשך דקה, מניחים בה את העוף, מתבלים אותו במלח ובפלפל שחור ומטגנים אותו משני הצדדים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
- מוציאים את העוף לקרש חיתוך (לא מכבים את האש), פורסים אותו דק (כמו שווארמה) ומחזירים למחבת. צורבים היטב מכל הצדדים לפחות 4 דקות, מכבים את האש ומשאירים את העוף במחבת עד להרכבת הסלט.
- קוצצים דק את הכרוב, שוטפים אותו ומייבשים היטב. מוסיפים את מלח הלימון, השמן ואת חצי כפית המלח ומערבבים בעזרת הידיים תוך כדי סחיטה ומעיכה, עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים לקערה עם הכרוב את הבצל, החסה ואת העוף ומערבבים עד לפיזור אחיד.
- מניחים בתחתית צלחת 3 ריבועי קראנצ', עורמים מעל את הסלט ומסיימים בעלי קראנצ' נוספים.
שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית', בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק