הרבה יותר מכריך: 5 ארוחות עשר יצירתיות וטעימות לילדים

הכנת כריכים לארוחת עשר של הילדים כבר מזמן הפכה מבחינת טליה הדר ל”אמנות יצירה” של קופסאות אוכל מלאות צבעים ותוספות. עכשיו גם אתם יכולים לגוון

התוצאה נראית מתוחכמת, אבל לגמרי פשוטה להכנה. ארוחת עשר עם גבינות שמנת NEW YORK של גד  (צילום: דניאל לילה)
התוצאה נראית מתוחכמת, אבל לגמרי פשוטה להכנה. ארוחת עשר עם גבינות שמנת NEW YORK של גד (צילום: דניאל לילה)
כאמא שמאוד אוהבת להיות יצירתית במטבח, אני משתדלת לגוון ברעיונות ולהכין לילדים קופסאות צבעוניות ושמחות שיגרמו להם לחייך כשיפתחו אותן. לצד זה, חשוב לי כמובן להיות פרקטית ולהכין דברים פשוטים, מהירים, מזינים והכי חשוב - גם כאלה שהילדים שלי באמת אוהבים.

 

אצלנו בבית, תמיד יש גבינות במקרר, ובשפע. ומי שמכיר את הבלוג שלי יודע שכמעט בכל מתכון או ארוחה שם, אפשר למצוא סוג אחד לפחות של גבינה.

גבינת שמנת כלשהי היא מבחינתי הממרח האולטימטיבי (תחליף קבוע למיונז, למשל) ושכבה של גבינת שמנת טבעית או בטעם היא השלב הראשון בכריך של כל אחד מהילדים. הפעם מצאתי איך לשלב את גבינת שמנת NEW YORK טבעי 30% ו-NEW YORK במרקם שמנת 5% במקומות חדשים שלא חשבתי עליהם קודם (כמו בטוסט!) והתוצאה - סופר טעימה.

 

קבלו חמישה רעיונות מדליקים שהילדים ישמחו לקבל לבית הספר, ואתם תשמחו להכין בקלות, כי גם אם התוצאה נראית מתוחכמת, היא לגמרי פשוטה להכנה,

וזה כל הכיף!

 

רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

 

יוצא סופר טעים. רול חביתת זיתים עם גבינת שמנת NEW YORK וירקות  (צילום: דניאל לילה)
    יוצא סופר טעים. רול חביתת זיתים עם גבינת שמנת NEW YORK וירקות (צילום: דניאל לילה)

     

    יש כאן שני רעיונות מדליקים:

    הראשון - “חביתה בטעם”, שמכינים עם גבינת שמנת NEW YORK. את הגבינה טורפים בתוך הביצה (עוד לפני המחבת), מה שמעשיר מאוד את החביתה ויוצא סופר טעים! והשני – שאת הרול מכינים מהחביתה עצמה.

    אפשר להכין את החביתה עם גבינת שמנת NEW YORK עם זיתים או שום שמיר - אצלי בבית לא הצליחו להחליט מה יותר טעים!

     

    רכיבים (לרול אחד –חתוך ל-4 חתיכות)

    לחביתה:

    1 ביצה

    1 כף גדושה גבינת שמנת NEW YORK עם זיתים (או שום שמיר)

    1 כפית קמח רגיל

     

    להכנת הרול:

    מלפפון ו/או גמבה חתוכים למקלונים דקיקים (או ירקות אחרים)

     

    למריחה:

    1 כף גבינת שמנת NEW YORK טבעי / או NEW YORK במרקם שמנת 5%

     

    הכנה:

    הכנת החביתה:

    1. את החביתה מכינים כרגיל. על כל ביצה מוסיפים לקערה גם כף גדושה של גבינת שמנת NEW YORK עם זיתים (או שום שמיר), מוסיפים קמח, טורפים היטב לאיחוד ומניעת גושים ומטגנים במחבת גדולה ליצירת חביתה דקיקה. מניחים לחביתה להתקרר לפני הרכבת הרול.

    הכנת הרול:

    2. מניחים את החביתה על משטח עבודה ומורחים עליה שכבת גבינת שמנת NEW YORK טבעי / או NEW YORK במרקם שמנת 5%.

    3. מסדרים בשורה בחלק התחתון של החביתה (כ-4 ס”מ מהקצה) את מקלוני הירקות.

    4. מתחילים לגלגל את החביתה כלפי מעלה תוך כדי הידוק כלפי מטה אחרי כל גלגול.

    5. מניחים את “גליל” החביתה כשהקיפול כלפי מטה וחותכים בסכין חדה לחתיכות “סושי” בעובי הרצוי.

     

    תוספות לארוחה:

    מוסיפים את מקלוני הירקות שנותרו עם ירקות נוספים.

    מכינים מטבל מגבינת שמנת NEW YORK טבעי או שום שמיר / או NEW YORK במרקם שמנת 5%. מוסיפים שמן זית ומערבבים (כפית שמן זית על כל 3 כפות גבינת שמנת). טובלים את מקלוני הירקות וה”סושי”.

    לקינוח: מפנקים בענבים.

     

    *טיפ לממהרים - אפשר להכין את החביתה ערב קודם ולשמור במקרר.

     

    מיני מאפינס גבינות וזיתים

     

    קלילים ואווריריים. מיני מאפינס גבינות וזיתים  (צילום: דניאל לילה)
      קלילים ואווריריים. מיני מאפינס גבינות וזיתים (צילום: דניאל לילה)

       

      מאפינס הזיתים האלה קלילים ואווריריים הודות לכמות גבינה גדולה שיש בהם, ולכן גם קשה במיוחד להפסיק לאכול אותם. אם מכינים בתבנית של קטנטנים, אני ממליצה לשים לילדים לפחות 8 יחידות כי הם מחסלים אותם ברגע.

       

      רכיבים (לכ-45 מיני מאפינס או כ- 16 בגודל רגיל):

      3 ביצים

      1 גביע גבינת שמנת NEW YORK עם זיתים

      1 גביע גבינת שמנת NEW YORK עם שום שמיר

      4-3 כפות גבינת פרמז’ן גרנה פדנו מגוררת
      3 כפות שמן זית

      1 כוס + 3 כפות קמח תופח

      1/2 כוס קוואקר דק (מהיר הכנה)

      1/2 כפית מלח דק

       

      לגיוון- אם רוצים:

      גבינה בולגרית מעודנת 5%
      כ-4-3 כפות זיתים מגולענים, פרוסים וקצוצים

       

      לקישוט:

      1 כף גבינת פרמז’ן גרנה פדנו מגוררת
      מלח גרוס

      מעט שומשום/קצח/קוואקר

      שמן זית

       

      הכנה:

      1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה).

      2. מערבבים בקערה את כל הרכיבים לפי הסדר. שומרים בצד מעט זיתים קצוצים לקישוט.

      3. משמנים תבנית שקעים מסיליקון וממלאים כל שקע עד ל-3/4 גובה . *אם רוצים אפשר לשים במרכז מעט גבינה בולגרית מעודנת 5% מפוררת ו/או זית מגולען שלם כהפתעה ולכסות בעוד קצת מהבלילה.

      4. מוסיפים למעלה מעט פרמז’ן מגוררת, שפריץ של שמן זית ומלח גרוס. מפזרים לקישוט - גרגירי קצח/שומשום/קוואקר.

      5. מכניסים לתנור ומניחים את תבנית הסיליקון על הרשת בשלב האמצעי לכ-30 דקות למיני מאפינס וכ-40-35 דקות לגודל הרגיל, או עד להזהבה.

       

      טיפ - כדאי להכין כמות כפולה ולהקפיא חלק. אפשר להקפיא עד חודש ולהפשיר על השיש ערב קודם.

       

      תוספות לארוחה:

      סלט ירקות חתוך גס, בתוספת בייבי מוצרלה. אפשר לתבל בשמן זית, מלח ופלפל מראש (ללא לימון). אילו ירקות לשלב בסלט? מלפפונים חתוכים לחצאי עיגול, פלפל כתום/צהוב, עגבניות שרי חצויות.

       

      לקינוח:

      תערובת פירות יבשים (צימוקים, חמוציות שקדים, אגוזים וקוקוס קלוי) קצוצים גס וארוזים בשקית צלופן קטנה עם סרט. האריזה גורמת לילדים להרגיש שזכו בחטיף מתוק שווה במיוחד.

       

       

      טוסט מוצרלה קלאסי עם NEW YORK בפנים

       

      שדרוג אדיר לטוסט ה”רגיל”. טוסט מוצרלה קלאסי עם גבינת שמנת NEW YORK  (צילום: דניאל לילה)
        שדרוג אדיר לטוסט ה”רגיל”. טוסט מוצרלה קלאסי עם גבינת שמנת NEW YORK (צילום: דניאל לילה)

         

        זהו שדרוג אדיר לטוסט ה”רגיל” שכל בני המשפחה (ילדים ומבוגרים) ממש אהבו! פשוט במקום למרוח שכבת חמאה, כמו שעושים בטוסט הרגיל, מורחים שכבה דקה של גבינת שמנת NEW YORK – זה הכל!

        הטוסט יוצא טעים עם כל אחד מסוגי גבינות השמנת של גד שניסינו – גבינת שמנת NEW YORK טבעי או זיתים או שום שמיר/או NEW YORK במרקם שמנת 5% . בהצבעה הביתית – הילדים בחרו באופן מפתיע בשום שמיר כטוסט המנצח, בעלי הכי אהב את הזיתים ואילו אני העדפתי את NEW YORK במרקם שמנת 5% (מה שנקרא - משפחה מגוונת).

         

        רכיבים (לטוסט אחד חתוך ל-4 ריבועים קטנים):

        2 פרוסות לחם ריבועי שאוהבים (לבן/חיטה מלאה)

        1 כפית גבינת שמנת NEW YORK טבעי / או עם זיתים או שום שמיר / או NEW YORK במרקם שמנת 5%

        2 פרוסות גבינת מוצרלה

        קלח תירס מבושל במים עם כפית מלח, חתוך לפרוסות

         

        הכנה:

        1. מורחים שכבה דקה של גבינת השמנת שבחרתם על אחת הפרוסות ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה ומעט מלח (אם רוצים) וסוגרים בפרוסת הלחם השנייה.

        2. מכניסים לטוסטר לחיץ ומחממים עד להמסת הגבינה וקבלת פסי השחמה.

        3. חותכים את הטוסט ל-4 ריבועים קטנים ומשפדים על שיפודון בשילוב ירקות חתוכים.

        *אני קרצתי את המלפפונים לפרחים בקורצן עוגיות קטן (את המסגרת שנותרת עם הקליפה מגישים לילדים בצד).

         

        תוספת לארוחה:

        פרוסות קלחי תירס מבושל

         

        כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות):

         

        "עבודת יצירה" שגורמת לילדים לאכול ירקות. כריכי בריאות בהרכבה עצמית  (צילום: דניאל לילה)
          "עבודת יצירה" שגורמת לילדים לאכול ירקות. כריכי בריאות בהרכבה עצמית (צילום: דניאל לילה)

           

          כל מי שעוקב אחרי הבלוג שלי בטח כבר מכיר את הטיפ על זילוף גבינה בשקית זילוף! זה רעיון מדליק שגורם לכל הילדים (אפילו הסרבנים ביותר) לאכול המון ירקות תוך כדי “עבודת יצירה” שלהם עם הגבינה והירקות.

           

          רכיבים:

          גבינת שמנת NEW YORK טבעי או זיתים או שום שמיר / או NEW YORK במרקם שמנת 5%

          4-2 פרוסות לחם (אפשר לקלות אותן קלות בטוסטר עם שפריץ שמן זית)

          שלל ירקות שאוהבים, חתוכים

          גרגירי תירס + כפית קטנה

          זיתים מגולענים

           

          הכנה:

          1. מכינים לילדים קופסה שהיא בעצם “ערכת היצירה שלהם” והם מרכיבים. לעצמם את הכריך שהם רוצים.

          2. הילדים מציירים עם הגבינה על פרוסת הלחם ו”יוצרים” עם הירקות המגוונים שיש להם את הכריך היצירתי שהם רוצים - נוצרת פרוסה מלאה בגבינה וירקות מסוגים שונים, והילדים מחסלים אותה בהנאה.

          איך מעבירים את הגבינה לשקית זילוף בזריזות ובקלות?

          משתמשים בשקית זילוף קטנה ומלבישים אותה על כוס, ממלאים בגבינה בעזרת כף וסוגרים בגומייה. אם אין שקית זילוף, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ כפולה או בשקית “זיפר”.

           

          לקינוח:

          חצי קיווי עם כפית.

           

          טיפים יעילים להכנה מראש:

          ירקות שורש, כמו גזר וקולרבי, אפשר לחתוך מראש ולשמור בקופסה סגורה במי קרח (נשמרים נפלא עד 3 ימים)

          אפשר להעביר את הגבינה לשקית זילוף ערב קודם ולסגור בגומייה (או סרט צבעוני) .

           

          מיני פנקייקס וניל-שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”:

           

          ארוחה מפנקת וכייפית. מיני פנקייקס ושיפודי פירות "ליום מתוק"  (צילום: דניאל לילה)
            ארוחה מפנקת וכייפית. מיני פנקייקס ושיפודי פירות "ליום מתוק" (צילום: דניאל לילה)

             

            מיני פנקייקס וניל מתוקים בשילוב גבינת שמנת NEW YORK טבעי שגורמת להם להיות אווריריים במיוחד וגבינה “מתוקה” ליד שכיף למרוח עליהם. פעם בשבוע אני מרשה לילדים “כריך” מתוק, והפעם הפכתי את הכריך לארוחת פנקייקס מפנקת וכייפית שכזו.

             

            רכיבים (לכ-25 מיני פנקייקס בקוטר 4 ס”מ או כ-10 יח’ בקוטר כ-10 ס”מ):

            3/4 כוס קמח תופח

            1 כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל

            2 ביצים

            1 כף גדושה גבינת שמנת NEW YORK טבעי או NEW YORK במרקם שמנת 5%

            כ- 1/2 כוס חלב

            1 כף שמן קוקוס נוזלי או שמן קנולה

            1 כפית תמצית וניל

            3-2 כפות סוכר (אם מוסיפים שוקולד צ’יפס מספיק 2 כפות)

            1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

            שוקולד צ’יפס לבן/מריר - אם רוצים

             

            לגבינה “מתוקה” בצד:

            גבינת שמנת NEW YORK טבעי או NEW YORK במרקם שמנת 5%

            אבקת סוכר - 1 כפית שטוחה על כל 2 כפיות גבינת שמנת

            גרידת לימון לפי הטעם

             

            הכנה:

            1. טורפים היטב בקערה את כל הרכיבים לפי הסדר עד לקבלת בלילה אחידה. את החלב מוסיפים בהדרגה (לא תמיד צריך את כל הכמות) ואת הסודה לשתייה מוסיפים רק בסוף.

            2. משמנים קלות מחבת נון סטיק במעט חמאה/שמן קוקוס (לא חובה לשמן אבל זה מוסיף לטעם) ויוצקים מהבלילה למחבת חמה על אש בינונית. *אם מוסיפים שוקולד צ’יפס, זה הזמן לפזר אותם למעלה ולדחוף מעט פנימה עם קיסם.

            3. ברגע שמופיעים חורים קטנים הופכים את הפנקייק בעזרת תרווד לעוד כחצי דקה.

            4. מערבבים יחד את הרכיבים לגבינה ה”מתוקה” ומגישים עם מקל עץ או סכין למריחה.

            לקינוח: שיפודוני פירות (ענבים סגולים, ענבים ירוקים, כדורי מלון)

             

            טיפ - אפשר להכין את הפנקייקס מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה עד יומיים.

            רעיון הגשה נוסף - להכין בלינצ’ס גדולים ודקיקים, למרוח בהם גבינה “מתוקה” ולגלגל. במקרה הזה יש לוותר על אבקת הסודה לשתייה (שגורמת לפנקייקס לתפוח).

             

             

            מתכונים: טליה הדר, בעלת הבלות אשת סטייל - eshet style 

            צלם: דניאל לילה

            סטיילינג: עמית פרבר

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד