בלי לשבור את הראש כל בוקר: הטריק שיעזור לכם בהכנת כריכים לביה"ס

בואו נודה: הכנת אוכל לביה"ס יכולה להיות משימה מייגעת. נעמה אורבך מצאה דרך יצירתית לפתוח בפני ילדיה מגוון של טעמים ולחמים, ולחסוך את הקיטורים בבוקר

עומר (מימין) ונועם שלו בודקים טעמים חדשים ב"מסיבת סנדוויצ'ים" (צילום: נעמה אורבך)
עומר (מימין) ונועם שלו בודקים טעמים חדשים ב"מסיבת סנדוויצ'ים" (צילום: נעמה אורבך)
בואו נודה: אחד הדברים הכי כיפיים בחופש הגדול הוא שלא צריך להכין לילדים סנדוויצ'ים לבית הספר. הכנת סנדוויצ'ים עלולה להפוך בקלות למשימה מייגעת. תוסיפו לזה ילדים מהזן הלא־החלטי, אלה שמתלבטים על הממרח עד שכבר חייבים לצאת מהבית, או ילדים מהזן שמוכן לאכול אך ורק ממרח אחד ("עם לחם לבן בלי גרעינים!") - ותקבלו בוקר לחוץ ומוּעד למריבות.

 

השנה החלטתי לעשות את זה אחרת: לתת לילדים מראש את חופש הבחירה, לשתף אותם בהכנה ולפתוח לפניהם עולם מגוון יותר של ממרחים, לחמים וצירופים. כדי לחזק את הבחירה והרצון שלהם להרפתקנות קולינרית, החלטתי לערוך איתם "מסיבת סנדוויצ'ים".

 

הרעיון הוא שהם יתנסו בהכנה, המצאה וטעימה של סנדוויצ'ים, יחליטו מה הם רוצים לאכול כל יום, וימלאו טבלה שתעזור לנו לתכנן את הבקרים, ולהם לדעת מראש מה צופנת בחובה קופסת האוכל.

 

הרעיון של "מסיבת סנדוויצ'ים" הוא לפתוח מחדש את הדמיון לגבי צירופים שונים של ממרחים, לחם ותוספות. אל תתפתו לבחור רק דברים שאתם בטוחים שהילדים יאהבו, נסו לאתגר אותם. מותר להם לטעום ולהגיד "איכס". מותר לא לאהוב הכל, אבל הם עשויים להפתיע אתכם ולגלות שלחם עם פסטו ומלפפון חמוץ זה דווקא ממש טעים (סיפור אמיתי).

 

לפתוח מחדש את הדמיון לגבי צירופים שונים של ממרחים (צילום: נעמה אורבך)
    לפתוח מחדש את הדמיון לגבי צירופים שונים של ממרחים(צילום: נעמה אורבך)

     

    איך עושים מסיבת סנדוויצ'ים 

     

    1. יושבים עם הילדים ומכינים רשימה מגוונת של ממרחים ותוספות. הציעו ממרחים שהילדים לא מכירים! טפנד, פסטו, ממרח פלפלים, ממרח שקדים, טחינה וסילאן, לדוגמה.

     

    2. חובבי בישול יכולים להכין עם הילדים חלק מהממרחים. באינטרנט יש שפע של מתכונים. מניסיון, הסיכויים לטעימה עולים מאוד כאשר הילדים הכינו את הממרחים בעצמם.

     

    3. הולכים לסופר עם הילדים לקנות את הממרחים (או המצרכים) והתוספות.

     

    4. מכינים עם הילדים סנדוויצ'ים קטנים ומגוונים ומסדרים אותם יפה על מגש. תנו להם להמציא שילובים מפתיעים! מגש צבעוני ומגוון יגרום להם לנסות יותר דברים. אפשר להזמין חברים למסיבה ואפשר לערוך מסיבה משפחתית.

    מה צריך למסיבה?

    • ממרחים מגוונים (למשל: טחינה, חומוס, אבוקדו, גבינות, ממרח זיתים, דבש, שוקולד ועוד)
    • תוספות מגוונות (ירקות ופירות פרוסים, פירות יבשים ואגוזים, עלים ירוקים, מלח, לימון ועוד)
    • לחמים מסוגים שונים - לחם פרוס, לחמניות, פיתות
    • מגש או צלחת גדולה
    • סכין מריחה וסכין חדה

     

    5. אחרי שכל ילד טועם ובוחר את השילובים האהובים עליו, הוא יכול לשבץ אותם בטבלה. אתם יכולים לכוון את הילדים כך שאם כמה ילדים בוחרים באותו ממרח - הוא יחולק באותו יום לכולם. שימו לב במיוחד ליום ראשון, יום שבו המקרר מרוקן ברוב הבתים. אפשר לכתוב בטבלה גם את סוג הלחם (פיתה, לחמנייה ועוד) או להחליט שכל יום אוכלים אותו סוג של לחם.

     

    6. מכינים "מחסן רעיונות נוספים" וכותבים אותו על פתק נפרד לימים שבהם לא הצלחתם להתארגן על הממרח היומי. הסבירו לילדים שתנסו להכין את מה שהם ביקשו בכל יום, אבל הכינו אותם לאפשרות של פשרה וגיוון.

     

    7. תולים את הטבלאות המלאות על המקרר. אפשר להחליט שמרעננים אותן אחת לכמה חודשים. אם יש שינויים בהעדפות, ממלאים טבלה חדשה. אפשר גם לניילן את הטבלה בבית דפוס דיגיטלי, לכתוב עליה בטוש מחיק ולמלא מחדש במקרה הצורך.

     

    איך מכינים?

    מה צריך לטבלה? להוריד את הטבלה המעוצבת להדפסה(בקובץ יש גרסה צבעונית וגרסה בשחור לבן). או לשרטט בעצמכם טבלה של ימות השבוע (א-ו) לכל ילד. (ותודה לצופית לוי מ"לאשה" על ההשראה)

     

     טבלת כריכים לכל השבוע (צילום: נעמה אורבך)
      טבלת כריכים לכל השבוע(צילום: נעמה אורבך)

       

      • נעמה אורבך היא בעלת הבלוג סימני דרך   להורות יצירתית

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד