הכדור בידיים שלכם: 5 מתכונים וטריקים מעולים להכנת גלידה ביתית

אין דבר יותר טעים בימים חמים אלה מאשר מנה של גלידה קפואה. הנה כל הפטנטים להכנת גלידות ביתיות (בלי מכשירים מיוחדים!) כולל אפשרויות טבעוניות והמון גיוונים

גלידת בננות ודובדבנים טבעונית.  הפטנט: בננות קפואות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
גלידת בננות ודובדבנים טבעונית. הפטנט: בננות קפואות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
בימים חמים כאלה, אין כמו גלידה קפואה. נעמה רן מגלה את כל הטריקים להכנת גלידות ביתיות  (בלי מכונה!) :  

 

 

לידיעת המקפיאים:

הגלידות הביתיות לא מכילות מרכיבים תעשייתיים שתפקידם ליצור מרקם קרמי ואוורירי, ולכן מרכיב השומן בהן חשוב.

מעדיפים

לחסוך בשומן? בחרו את הגלידות שמבוססות על בננות ומנגו, מרקמם מספק את הקרמיות הנהדרת גם בלי שומן.

איך מכינים מילקשייק מגלידה ביתית? טוחנים 1 כוס גלידה עם 1/2 כוס חלב (אפשר צמחי). מוסיפים עוד חלב כדי להגיע לרמת הסמיכות הרצויה.

צריך לטחון את הגלידה לפני ההגשה (ראו במתכונים השונים)? הקפיאו אותה בכלים קטנים או בתבניות קרח, כך תוכלו להעביר אותה לבלנדר או למעבד המזון בקלות, בלי להתמודד עם גוש קפוא וגדול.

אפשר ורצוי להשתמש בפטנטים הבסיסיים כדי לגוון ולהמציא טעמים נוספים. ראו רעיונות לגיוונים בסוף כל מתכון, ונשמח אם תשתפו אותנו בטוקבקים למטה בטעמים נוספים שיצרתם.

 

 

גלידת בננות־דובדבנים־מרציפן

הפטנט: בננות קפואות

בננות הן בסיס מעולה לגלידות - המרקם שלהן מעניק גוף וקרמיות, גם כשמוסיפים להן פירות מימיים יותר כמו נקטרינות או אפרסקים. טיפ: את המרציפן בגלידה שלפניכם אפשר לטחון (ראו במתכון), ואפשר גם לחתוך לחתיכות קטנות, להקפיא לשעתיים ולהוסיף למעבד המזון ממש בסוף התהליך – כך תהנו מפצפוצי מרציפן קטנים בגלידה.

 

המרכיבים

(4-2 מנות)

 

  • 2 בננות קפואות
  • 1 כוס דובדבנים מגולענים קפואים
  • 3 כפות מרציפן קצוץ או עוגיות שקדים (אמרטו)

 

ההכנה

שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם חלק. מגישים.

איך שומרים? מומלץ לאכול מיד, אבל אפשר להקפיא ולטחון שוב לפני ההגשה.

 

גיוונים:
  • את המרציפן אפשר להמיר בשוקולד צ'יפס לבן, וגם אותו אפשר לטחון או לקצוץ דק.
  • עוד פירות קפואים שמשתלבים מעולה בגלידה עם בננות: מנגו, תמרים (הוסיפו גם אבקת קקאו!), תותים ואננס.  

 

טבעונית: גלידת בננות־דובדבנים־מרציפן  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    טבעונית: גלידת בננות־דובדבנים־מרציפן (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    גלידת שוקולד־עוגיות

    הפטנט: אגוזי קשיו

     

    אגוזי קשיו הם גם חומר גלם מצוין לגלידות ביתיות בגלל השומן (הבריא) שבהם. למרות שהיא טבעונית, מדובר בגלידה מושחתת למדי! שימו לב, יש להשרות את אגוזי הקשיו 8 שעות לפחות (עד 24 שעות) לפני ההכנה.

     

    המרכיבים

    (4–6 מנות)

     

    • 1 כוס אגוזי קשיו טבעיים, מושרים במים 8 שעות לפחות
    • 1/4 כוס שמן קוקוס
    • 4 כפות גדושות אבקת קקאו
    • 100 גרם אבקת סוכר
    • 3/4 כוס קרם קוקוס
    • 1 כוס שברי עוגיות או בראוניז או אגוזי לוז קלויים

     

    אפשרות:

    • רוטב שוקולד
    • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס

     

    ההכנה

    1. מסננים את אגוזי הקשיו ומעבירים אותם לקערת מעבד המזון. מוסיפים את שמן הקוקוס וטוחנים לקרם אחיד. מוסיפים את הקקאו ואבקת הסוכר וטוחנים. מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים. מחלקים בין תבנית קרח או כלי פלסטיק קטנים ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות.

    2. אם רוצים, מכינים את הרוטב: שמים את השוקולד וקרם הקוקוס בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד (אפשר גם להמס אותם בסיר, על להבה קטנטנה). מניחים לצינון קל.

    3. מעבירים את התערובת הקפואה לקערת מעבד המזון. מוסיפים את העוגיות (או תוספות אחרות) וטוחנים ב־3-2 פולסים. מגישים עם הרוטב.

    איך שומרים? עד חודש במקפיא. מומלץ לטחון שוב לפני ההגשה.

     

    גיוונים:

    גלידת קוקוס: מוותרים על הקקאו ומוסיפים 2 כפות שבבי קוקוס.

    גלידת קפה: מוותרים על הקקאו ועל 1/4 כוס מחלב הקוקוס ומוסיפים מנת אספרסו מצוננת.

     

    טבעונית. גלידת שוקולד־עוגיות  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      טבעונית. גלידת שוקולד־עוגיות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

       

      גלידת לאסי עם מנגו וטיפת הל

      הפטנט: יוגורט + דבש

       

      המנגו הוא אחד הפירות המעולים לגלידה בגלל מרקמו הבשרני. הדבש מוסיף גם הוא לקרמיות ויחד עם היוגורט מתקבלת גלידה מרעננת שמומלץ להגיש מיד אחרי שטוחנים אותה.

       

      המרכיבים

      (6-4 מנות)

       

      • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט בקר או יוגורט כבשים סמיך, 4% שומן לפחות
      • 3 כפות דבש
      • 2 כוסות חתיכות מנגו קפוא
      • אפשרות: 1/8 כפית הל טחון או 1/2 כפית תמצית מי ורדים
      • להגשה: מנגו טחון מדולל במעט מים, דבש, פיסטוק קצוץ

       

      ההכנה

      1. טורפים בקערה את היוגורט והדבש. יוצקים לתבניות קרח או לכלי פלסטיק קטנים ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות.

      2. מעבירים את היוגורט־דבש הקפוא לקערת מעבד המזון. מוסיפים את המנגו ואת ההל או מי הוורדים (אם רוצים) וטוחנים למרקם של גלידה.

      3. מחלקים לכלי הגשה, מוסיפים זילוף דבש ופיסטוק ומגישים.

      • איך שומרים? הגלידה במיטבה לאחר הטחינה הראשונה. שאריות אפשר להקפיא למשך שבוע (ומומלץ לטחון שוב לפני ההגשה). אפשר להכין מהשאריות ארטיקים (ללא טחינה נוספת. המרקם המתקבל הוא בין ארטיק לקרטיב).

       

      גיוונים:

      • מוסיפים (עם המנגו) פירות קיץ כמו אפרסקים, נקטרינות או שזיפים וטוחנים הכל יחד.

       

      גלידת לאסי עם מנגו וטיפת הל  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        גלידת לאסי עם מנגו וטיפת הל (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

         

        גלידת כנאפה עם שערות קדאיף ופיסטוק

        הפטנט: שמנת + חלב מרוכז

         

        זה המתכון שיניב את הגלידה במרקם הכי דומה לזה של גלידה קנויה, כזה שמשלב בהצלחה קרמיות ופריכות. אפשר גם להפוך אותו לעוגת גלידה שהיא מעין קסטה ענקית: אופים את אטריות הקדאיף (ראו במתכון) כשהן מונחות בתבנית בשני עיגולים שווים. מכינים את הגלידה (ללא הקדאיף), מקפיאים, ומגישים אותה כשהיא מונחת בין שני עיגולי הקדאיף.

         

        המרכיבים

        (כ־1/2 1 ליטרים)

         

        • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
        • 1 מכל (250-200 גרם) גבינת שמנת או מסקרפונה, עם לפחות 26% שומן
        • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה,
        • 32% או 38% שומן לקדאיף
        • 100 גרם שערות/אטריות קדאיף, מופשרות
        • 30 גרם חמאה מומסת
        • 2 כפות אבקת סוכר
        • 1/2 כוס פיסטוק קלוי קצוץ

         

        ההכנה

        1. הקדאיף: מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

        2. שמים בקערה את האטריות ומפרידים אותן בידיים ככל האפשר. מוסיפים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבבים לציפוי מלא. מפזרים בתבנית ואופים כ־12 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים קלות ושוברים לחתיכות קטנות.

        3. הגלידה: שמים בקערת המערבל את החלב המרוכז והגבינה ומקציפים לתערובת קרמית אחידה. מעבירים לקערה גדולה. שמים בקערת המערבל (אין צורך לשטוף) את השמנת ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים אותה לקערה עם קרם הגבינה.

        4. מוסיפים לקערה את הקדאיף והפיסטוק – אבל משאירים חופן מכל אחד מהם בצד, להגשה. מערבבים בתנועות קיפול עדינות. יוצקים לכלי מתאים להקפאה, מכסים ומאחסנים במקפיא 10 שעות לפחות.

        5. מפזרים את הקדאיף והפיסטוקים ששמרנו ומגישים.

        • איך שומרים? כשבוע, במקפיא.

         

        גיוונים:

        • במקום קדאיף ופיסטוק, אפשר להוסיף תמצית וניל, שברי אגוזים, שברי עוגיות, אבקת קקאו או אבקת קפה נמס ועוד.
        • מעדיפים לוותר על חלב מרוכז? אפשר להכין גלידה דומה, במרקם קצת פחות קרמי, באמצעות הקצפה של 1 שמנת מתוקה + 1 גבינת שמנת + 4 כפות דבש.  

         

        גלידת כנאפה עם שערות קדאיף ופיסטוק  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          גלידת כנאפה עם שערות קדאיף ופיסטוק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

           

          גלידת קפה ופקאן מסוכר

          הפטנט: שמנת + חלב + אבקת פודינג

           

          אוהבי הקפה, זו הגלידה בשבילכם!

           

           

          המרכיבים

          (1 ליטר)

           

          • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38%
          • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
          • 1 כוס חלב
          • 1/8 כפית מלח
          • 3 כפיות אבקת קפה נמס (אם הוא מגורען, ממסים בכף מים רותחים ומניחים לצינון)
          • 1/2 כוס פקאן מסוכר
          • לרוטב הקפה
          • 1 מכל שמנת להקצפה, 38%-32%
          • 1 כף אבקת קפה נמס או קפה שחור
          • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

           

          גיוונים:
          • גלידת קוקוס: במקום בחלב רגיל משתמשים בנוזל קוקוס ומוותרים על הקפה. את הפקאן אפשר להמיר בשקדים מסוכרים.
          • גלידת בוטנים־שוקולד־בננה: לאחר ההקצפה, מוסיפים 1/2 כוס חמאת בוטנים ו־2 כפות דבש ומקציפים לפיזור אחיד. מוסיפים בוטנים קצוצים, שוקולד צ'יפס ופרוסות בננה ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.

           

          גלידת קפה ופקאן מסוכר  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            גלידת קפה ופקאן מסוכר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד