לא כמו כולן: עוגת יוגורט וקוקוס מזוגגת עם טריק למרקם עסיסי

עוגה בחושה נהדרת במרקם עסיסי בזכות השילוב המפתיע של יוגורט וקוקוס. לא נכחיש: צריך לשלוף את המיקסר, אבל עדיין מדובר בהכנה קלה ומהירה

עוגת יוגורט וקוקוס מזוגגת (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגת יוגורט וקוקוס מזוגגת (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ או אינגליש קייק באורך 35-30 ס"מ)

 

  • 4 ביצים גודל L
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 מכל (100 גרם) יוגורט, רצוי 3% שומן
  • 1/2 1 כוסות (220 גרם) קמח
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 2 כפות פתיתי קוקוס
  • 80 גרם חמאה, מומסת

לזיגוג

  • 50 מ"ל נוזל קוקוס או מי קוקוס
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית.

2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל עם וו ההקצפה ומקציפים במהירות בינונית

כ־2 דקות, עד שנוצרת קציפה בהירה. מוסיפים את המלח והיוגורט ומערבלים במהירות בינונית כ־2 דקות, לאיחוד מלא. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון והקוקוס ומערבלים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את החמאה ומערבלים עוד 1/2 דקה, למרקם אחיד.

3. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומשהים לצינון 15 דקות.

4. הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את נוזל הקוקוס ואבקת הסוכר למרקם אחיד ולא נוזלי מדי. מברישים על העוגה החמימה ונותנים לזיגוג לזלוג קצת לצדדים. מגישים.

 

זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל אפייה וצינון

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד