לינגוויני או פטוצ'יני? פסטה ברוטב פטריות, בלי שמנת אבל עם לימון

מנה במשקל נוצה: הצירוף הקלאסי של פסטה ופטריות לא חייב להיות עטוף בשמנת כבדה. במקומה הוסיפו יין לבן, מיץ וקליפת ליים מגורדת, ותקבלו מנת קיץ נפלאה

אינס שילת ינאי

|

28.08.19 | 08:37

פסטה ברוטב פטריות לימוני (צילום: אפיק גבאי)
פסטה ברוטב פטריות לימוני (צילום: אפיק גבאי)
 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 חבילת פסטה (ספגטי, לינגוויני, או פטוצ'יני)
  • 30 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 עלי מרווה טרייה, קצוצים
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 2 כוסות של פטריות מכל סוג שאוהבים, פרוסות דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 1 כף קליפת לימון, מגוררת
  • מיץ מלימון סחוט אחד
  • 150 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת

 

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, לא שוטפים במים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
  2. בסיר רחב ושטוח שמים את החמאה, שמן הזית, עלי המרווה ושיני השום. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים את היין הלבן, קליפת הלימון ומיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
  4. מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את הפסטה לסיר, מערבבים ומוסיפים כשליש מהגבינה המגוררת. מערבבים שוב.
  5. מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל.

 

עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

    עוד פסטה ברוטב פטריות, אבל הפעם עם יין לבן

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפיק גבאי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפיק גבאי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד