פסטה ברוטב פטריות לימוני (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 חבילת פסטה (ספגטי, לינגוויני, או פטוצ'יני)
- 30 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 3 עלי מרווה טרייה, קצוצים
- 5 שיני שום, פרוסות
- 2 כוסות של פטריות מכל סוג שאוהבים, פרוסות דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3/4 כוס יין לבן
- 1 כף קליפת לימון, מגוררת
- מיץ מלימון סחוט אחד
- 150 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, לא שוטפים במים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
- בסיר רחב ושטוח שמים את החמאה, שמן הזית, עלי המרווה ושיני השום. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב.
- מוסיפים את היין הלבן, קליפת הלימון ומיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
- מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את הפסטה לסיר, מערבבים ומוסיפים כשליש מהגבינה המגוררת. מערבבים שוב.
- מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל.
עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
עוד פסטה ברוטב פטריות, אבל הפעם עם יין לבן