רוגלך חפוז בסירופ תפוז: סהרוני שמרים ממכרים במילוי נוטלה

בצק שמרים אולי נשמע מרתיע להכנה, אבל אחרי שתקראו את המתכון הזה, אנחנו מקווים שתסכימו לנסות - הוא כל כך פשוט והתוצאה מבטיחה להיות מושלמת

חיה אילונה דר

|

21.08.19 08:15

לשימוש הכתבה בלבד אוכל רוגלך חיה אילונה דר
לשימוש הכתבה בלבד אוכל רוגלך חיה אילונה דר (זהירות, המצולמים ייעלמו במהרה. רוגלך במילוי נוטלה)

המרכיבים

24 יחידות

 

לבצק

  • 250 גרם קמח לבן
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל חלב פושר
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • קורט מלח

 

להרכבה

  • ממרח נוטלה
  • ביצה טרופה עם חצי כף מים

 

לסירופ

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס סוכר

 

 

אופן הכנה

  1. הבצק: שמים בקערת המיקסר את המרכיבים, למעט המלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח לאחר 3 דקות וממשיכים ללוש 6 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של 4 מ"מ.
  4. מורחים כל עיגול בממרח ופורסים אותו עם גלגלת פיצה ל-12 משולשים. מגלגלים כל משולש לסהרון ומניחים אותו על גבי התבנית.
  5. מניחים לרוגלך לתפוח חצי שעה נוספת. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
  6. הסירופ: מחממים את המיץ עם הסוכר, עד להמסתו. בסיום האפייה מורחים את הרוגלך החמים בסירופ המוכן.

 

עוד מתכונים מעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

לא אוהבים לעבוד עם שמרים? יש גם עוגיות במילוי נוטלה

 

צילום: חיה אילונה דר
לשימוש בכתבה בלבד עוגיות פקאן עם מילוי נוטלה (צילום: חיה אילונה דר)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד