
זהירות, המצולמים ייעלמו במהרה. רוגלך במילוי נוטלה (צילום: חיה אילונה דר)
המרכיבים
24 יחידות
לבצק
- 250 גרם קמח לבן
- 20 גרם שמרים טריים
- 50 גרם חמאה רכה
- 50 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 100 מ"ל חלב פושר
- 1 כף קליפת תפוז מגורדת
- קורט מלח
להרכבה
- ממרח נוטלה
- ביצה טרופה עם חצי כף מים
לסירופ
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס סוכר
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערת המיקסר את המרכיבים, למעט המלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח לאחר 3 דקות וממשיכים ללוש 6 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של 4 מ"מ.
- מורחים כל עיגול בממרח ופורסים אותו עם גלגלת פיצה ל-12 משולשים. מגלגלים כל משולש לסהרון ומניחים אותו על גבי התבנית.
- מניחים לרוגלך לתפוח חצי שעה נוספת. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- הסירופ: מחממים את המיץ עם הסוכר, עד להמסתו. בסיום האפייה מורחים את הרוגלך החמים בסירופ המוכן.
עוד מתכונים מעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

לא אוהבים לעבוד עם שמרים? יש גם עוגיות במילוי נוטלה