
מנה עיקרית קלילה, פשוטה ובריאה - סלמון בפלפלים צבעוניים (צילום: מירי צדוק)
המרכיבים
(6-4 מנות)
- 3 פלפלים בצבעים שונים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 6 שיני שום כתושות
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי פרוס למנות
לקישוט
- 2 שיני שום פרוסות
- חופן כוסברה טרייה וקצוצה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה.
- פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ ומניחים בתבנית.
- מוסיפים לתבנית שתי כפות משמן הזית, את הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל ומחצית מכמות השום הכתוש, מערבבים עד לציפוי אחיד.
- שוטפים ומייבשים היטב את הסלמון. מניחים אותו בתבנית יחד עם השום הנותר וכף שמן זית. מערבבים שוב, עד לציפוי.
- מסדרים את נתחים על הפלפלים, בוזקים שום וכוסברה מעל ואופים בתנור כ-18 דקות.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

המשפחה מסרבת לאכול דגים? שפדו אותם!