לא רק ורוד: רצועות פילה סלמון אפויות בתנור בכל צבעי הפלפל

אם הצלחתם למצוא את האדם היחיד שדווקא לא אוהב סלמון, אתם מוזמנים לנסות להמיר אותו עם המתכון הזה: הוא עתיר צבעים וטעמים, והכי פשוט להכנה שאפשר

מירי צדוק

|

26.08.19 08:23

לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלמון בפלפלים מירי צדוק
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלמון בפלפלים מירי צדוק (מנה עיקרית קלילה, פשוטה ובריאה - סלמון בפלפלים צבעוניים)

המרכיבים

(6-4 מנות)

 

  • 3 פלפלים בצבעים שונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 ק"ג פילה סלמון טרי פרוס למנות

 

לקישוט

  • 2 שיני שום פרוסות
  • חופן כוסברה טרייה וקצוצה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה.
  2. פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ ומניחים בתבנית.
  3. מוסיפים לתבנית שתי כפות משמן הזית, את הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל ומחצית מכמות השום הכתוש, מערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. שוטפים ומייבשים היטב את הסלמון. מניחים אותו בתבנית יחד עם השום הנותר וכף שמן זית. מערבבים שוב, עד לציפוי.
  5. מסדרים את נתחים על הפלפלים, בוזקים שום וכוסברה מעל ואופים בתנור כ-18 דקות.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

המשפחה מסרבת לאכול דגים? שפדו אותם!

 

צילום: מירי צדוק
לשימוש הכתבה בלבד אוכל שיפודי סלמון מירי צדוק (צילום: מירי צדוק)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד