מנה ראשונה מפתיעה - פילה ברבוניות ברוטב חמאת בוטנים (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
(3-2 מנות)
- 1/2 מיכל חלב קוקוס
- 3 כפות גדושות חמאת בוטנים, טבעית
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 שן שום כתושה
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
- פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
- 400 גרם (חבילה אחת) פילטים של ברבוניות, מופשרים
לקישוט
- בוטנים גרוסים
- כוסברה קצוצה
- מיץ לימון/ליים טרי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית קטנה שתוכל להכיל את הפילטים בשכבה אחת.
- יוצקים לתבנית את חלב הקוקוס. מוסיפים את יתר המרכיבים (למעט הברבוניות) ומערבבים לרוטב אחיד. משטחים אותו, כך שיכסה את התבנית.
- מייבשים היטב את הפילטים בנייר סופג ומניחים אותם עם העור למעלה, בשכבה אחת בתוך הרוטב.
- אופים כרבע שעה בתנור, עד שהפילטים מקבלים צבע לבן אטום.
- מוציאים מהתנור, מטפטפים מעט מיץ לימון, בוזקים את הבוטנים ואת הכוסברה מלמעלה ומגישים.
עוד מנה ברוח אסייתית - טופו מוקפץ עם ברוקולי ופטריות