דג ושמו במבה: מגש ברבוניות מפתיע עם רוטב חמאת בוטנים

בטוח כבר מצאתם לא פעם טחינה גולמית בגלידה שלכם, חמאת שקדים בקציצות וקפה נמס ברטבים לסלט - לכן אין סיבה להילחץ משלוש כפות של חמאת בוטנים במנת הדגים

ילנה ויינברג

|

18.08.19 08:28

אוכל ברבוניות ברוטב חמאת בוטנים ילנה ויינברג
אוכל ברבוניות ברוטב חמאת בוטנים ילנה ויינברג (מנה ראשונה מפתיעה - פילה ברבוניות ברוטב חמאת בוטנים)
 

מרכיבים

(3-2 מנות)

 

  • 1/2 מיכל חלב קוקוס
  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים, טבעית
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
  • פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
  • 400 גרם (חבילה אחת) פילטים של ברבוניות, מופשרים

 

לקישוט

  • בוטנים גרוסים
  • כוסברה קצוצה
  • מיץ לימון/ליים טרי

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית קטנה שתוכל להכיל את הפילטים בשכבה אחת.
  2. יוצקים לתבנית את חלב הקוקוס. מוסיפים את יתר המרכיבים (למעט הברבוניות) ומערבבים לרוטב אחיד. משטחים אותו, כך שיכסה את התבנית.
  3. מייבשים היטב את הפילטים בנייר סופג ומניחים אותם עם העור למעלה, בשכבה אחת בתוך הרוטב.
  4. אופים כרבע שעה בתנור, עד שהפילטים מקבלים צבע לבן אטום.
  5. מוציאים מהתנור, מטפטפים מעט מיץ לימון, בוזקים את הבוטנים ואת הכוסברה מלמעלה ומגישים.

 

עוד מנה ברוח אסייתית - טופו מוקפץ עם ברוקולי ופטריות

 

צילום: ילנה ויינברג
אוכל מוקפץ טופו ברוקולי פטריות ילנה ויינברג (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד