דג ושמו במבה: מגש ברבוניות
מפתיע עם רוטב חמאת בוטנים

בטוח כבר מצאתם לא פעם טחינה גולמית בגלידה שלכם, חמאת שקדים בקציצות וקפה נמס ברטבים לסלט - לכן אין סיבה להילחץ משלוש כפות של חמאת בוטנים במנת הדגים

ילנה ויינברג

|

18.08.19 | 08:10

מנה ראשונה מפתיעה - פילה ברבוניות ברוטב חמאת בוטנים (צילום: ילנה ויינברג)
מנה ראשונה מפתיעה - פילה ברבוניות ברוטב חמאת בוטנים (צילום: ילנה ויינברג)
 

מרכיבים

(3-2 מנות)

 

  • 1/2 מיכל חלב קוקוס
  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים, טבעית
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
  • פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
  • 400 גרם (חבילה אחת) פילטים של ברבוניות, מופשרים

 

לקישוט

  • בוטנים גרוסים
  • כוסברה קצוצה
  • מיץ לימון/ליים טרי

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית קטנה שתוכל להכיל את הפילטים בשכבה אחת.
  2. יוצקים לתבנית את חלב הקוקוס. מוסיפים את יתר המרכיבים (למעט הברבוניות) ומערבבים לרוטב אחיד. משטחים אותו, כך שיכסה את התבנית.
  3. מייבשים היטב את הפילטים בנייר סופג ומניחים אותם עם העור למעלה, בשכבה אחת בתוך הרוטב.
  4. אופים כרבע שעה בתנור, עד שהפילטים מקבלים צבע לבן אטום.
  5. מוציאים מהתנור, מטפטפים מעט מיץ לימון, בוזקים את הבוטנים ואת הכוסברה מלמעלה ומגישים.

 

    עוד מנה ברוח אסייתית - טופו מוקפץ עם ברוקולי ופטריות

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד