יהרגו אתכם ברכות: מאפי שמרים מהירים עם גבינה מתוקה וצימוקים

אתם בטח רגילים לקנות גביניות במאפיות, אבל מה אם נגיד לכם שאין כל בעיה להכין את המאפים הטעימים האלה לבד בבית כך שיצאו אף רכים יותר מחבריהם הקנויים?

חיה אילונה דר

|

15.08.19 | 07:14

עננים רכים ממולאים גבינה קרמית ומתוקה. וכל הטוב הזה? מהר מהמצופה (צילום: חיה אילונה דר)
עננים רכים ממולאים גבינה קרמית ומתוקה. וכל הטוב הזה? מהר מהמצופה (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

(16 יחידות)

 

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים, גודל L
  • 3/4 כוס חלב, פושר

 

למלית

  • 500 גרם גבינה כחושה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 100 גרם צימוקים בהירים

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר

 

אופן הכנה

  1. הבצק: לשים את מרכיבי הבצק במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים אותו בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. המלית: מערבבים את מרכיביה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל עלה בנפרד למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מחלקים לריבועים של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים בצורת מעטפה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה.
  6. אופים 25-20 דקות או עד שהגביניות מזהיבות. מוציאים, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

 

עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

    מתכון מצוין ללחמניות תפוחות ורכות כמו פוך

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (7 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג