
עננים רכים ממולאים גבינה קרמית ומתוקה. וכל הטוב הזה? מהר מהמצופה (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
(16 יחידות)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 ביצים, גודל L
- 3/4 כוס חלב, פושר
למלית
- 500 גרם גבינה כחושה
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 100 גרם צימוקים בהירים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- הבצק: לשים את מרכיבי הבצק במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים אותו בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- המלית: מערבבים את מרכיביה עד לקבלת תערובת חלקה.
- מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל עלה בנפרד למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מחלקים לריבועים של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים בצורת מעטפה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה.
- אופים 25-20 דקות או עד שהגביניות מזהיבות. מוציאים, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

מתכון מצוין ללחמניות תפוחות ורכות כמו פוך