
קשה להתאפק ולא להגניב חתיכה לפה - כרובית צלויה (צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
לכרובית
- 2 כרוביות מפורקות לפרחים
- 3 כפות שמן זית
לרוטב
- 1/2 כוס רוטב דגים
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות חומץ אורז
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס סוכר
- 1 שן שום, כתושה
- 3-1 פלפלי צ'ילי פרוסים דק (תלוי כמה חריף רוצים)
לקישוט (לא חייבים)
- 1 כוס עלי כוסברה
- שמן לטיגון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- הכרובית: מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם השמן עד לציפוי אחיד, ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. אופים בתנור כ-30 דקות עד שאפשר לראות נקודות כהות על הכרובית והיא מתרככת.
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ומניחים בצד. מערבבים מדי פעם עד להמסת הסוכר.
- הקישוט: במחבת קטנה מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-2 ס"מ. כשהשמן חם, מכניסים בזהירות את עלי הכוסברה לשניות ספורות. מוציאים לנייר סופג כאשר העלים הופכים לפריכים, לפני שהם משנים את צבעם.
- מסדרים את פרחי הכרובית על צלחת ההגשה ומטפטפים עליהם את הרוטב. מפזרים מעל גם את עלי הכוסברה הפריכים. מגישים בטמפרטורת החדר.
את הרוטב ואת הכרובית אפשר להכין מראש ולשמור בצד. את הרוטב יש לשמור במקרר.
עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

אל תכבו את התנור - יש לנו מאפה מעולה שכדאי לנסות