סוף טוב הכל טופו: מוקפץ עם פטריות, ברוקולי, בצל ירוק וטופו

לפעמים במקרר של ילנה מצטברים מרכיבים בריאים ואז אין לה ברירה מלבד להכין מנה המשלבת את רובם בצורה הטעימה ביותר (וזה כולל גם את הג'ינג'ר ממשלוחי הסושי)

ילנה ויינברג

|

07.08.19 | 08:31

ארוחת צהריים מהירה במצב רוח אסייתי - מוקפץ עם ברוקולי ופטריות (צילום: ילנה ויינברג)
ארוחת צהריים מהירה במצב רוח אסייתי - מוקפץ עם ברוקולי ופטריות (צילום: ילנה ויינברג)
 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 ראש ברוקולי בינוני, מפורק לתפרחות קטנות
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש או ג'ינג'ר לסושי, קצוץ
  • 1 חבילת פטריות טריות מסוג שמפיניון, אנוקי או שיטאקי
  • 300 גרם טופו קשה, פרוס לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
  • 4 כפות רוטב סויה (אפשר גם נטול גלוטן)
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף חומץ לסושי או חומץ עדין אחר
  • 1/4 כפית פתיתי צ'ילי או רוטב טבסקו לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ואת תפרחות הברוקולי. חולטים את הברוקולי כשתי דקות, תלוי בגודלן. כדאי לעצור את הבישול כשהתפרחות עדיין בצבע ירוק בוהק. מוציאים, מסננים ושמים בקערה עם מי קרח למשך כמה דקות. מסננים שוב.
  2. מחממים את השמן בווק גדול. מוסיפים את השום ואת הג'ינג'ר ומערבבים.
  3. מוסיפים את הברוקולי ואת הפטריות ומקפיצים כשלוש דקות עד שהפטריות והברוקולי מצופים באופן אחיד.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים כשתי דקות נוספות.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומקפיצים עד לציפוי אחיד וצמצום הנוזלים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומורידים מן האש.

 

 

    עוד מנה טבעונית נהדרת: מג'דרה עם ירקות קלויים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד