פיצה מהירה יותר מכל שליח
עם בצק מוצרלה נטול גלוטן

פצחתם בדיאטה דלה בפחמימות ועכשיו אתם לא מצליחים להפסיק לחשוב על מאפים? אפרת סיאצ'י דאגה לכם לפתרון מספק, גם אם אתם סתם לא אוהבים לעבוד עם שמרים

אפרת סיאצ'יפורסם: 04.08.19 08:54
כבר לא צריך להתחרט על הפחמימות - פיצה מבצק מוצרלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
כבר לא צריך להתחרט על הפחמימות - פיצה מבצק מוצרלה (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

פיצה אחת בקוטר 25 ס"מ

 

לבצק

  • 200 גרם (כ-2 כוסות) גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 40 גרם (1/3 כוס) קמח שקדים

 

לרוטב

  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף עגבניות מרוסקות משומרות
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח
  • אורגנו מיובש

 

לציפוי

  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • עלי בזיליקום טרי

 

אופן הכנה

  1. הבצק: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את גבינת המוצרלה בקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל, מכניסים אותה לתוכו ומפעילים 40-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים למוצרלה להצטנן כחצי דקה, מוסיפים את הביצה ואת קמח השקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שמים את הבצק בתבנית ומשטחים אותו בידיים לעיגול. אם הבצק דביק, אפשר להרטיב את הידיים.
  5. אופים את הבצק כ-5 דקות, עד שהוא מתייצב. מוציאים ומצננים כדקה לפני הציפוי.
  6. הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לאיחוד ומורחים על הבצק האפוי.
  7. מפזרים מעל את המוצרלה ואת עלי הבזיליקום ואופים כ-12 דקות בתנור עד להזהבה.

 

 עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...